Thumbnail
Ανελέητη λάβα, ακραία επιβίωση και νυμφομανούς συνέχεια

Μία από τις χειρότερες φυσικές καταστροφές της αρχαιότητας, μία υπερβατική ιστορία επιβίωσης, η προκλητική νυμφομανής που συνεχίζει τις τολμηρές αφηγήσεις της, μία εφηβική κωμωδία, οι νέες περιπέτειες της Barbie, οι αποκαλυπτικές διακοπές 4 γυναικών και η ζωή του Γρηγόρη Λαμπράκη είναι οι κινηματογραφικές προτάσεις αυτής της εβδομάδας.

«Φωτιά πάνω από την Πομπηία»

Αντλώντας έμπνευση από μία από τις μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές του αρχαίου κόσμου, ο σκηνοθέτης των ταινιών «Resident Evil», Πολ Γ. Σ. Άντερσον, επιστρέφει με μία επική περιπέτεια, με πρωταγωνιστές τους Έμιλι Μπράουνινγκ, Κιτ Χάρινγκτον, Τζάρεντ Χάρις, Κάρι Αν Μος, Παζ Βέγκα, Κίφερ Σάδερλαντ, Αντεβάλε Ακινόγιε Αγκμπάτζε και Τζέσικα Λούκας. Με φόντο την τρομερή έκρηξη του Βεζούβιου, που το 79 μ. Χ., κατέστρεψε τη λαμπερή ιταλική πόλη Πομπηία σε 24 μόλις ώρες, η ταινία – που προβάλλεται και σε τρισδιάστατη έκδοση - αφηγείται την ηρωική ιστορία ενός σκλάβου, ο οποίος επιστρέφει ως αήττητος μονομάχος, με σκοπό να σώσει την αγαπημένη του.
 
 
 
«The deep»
 
Βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, το δραματικό θρίλερ του Μπαλτάζαρ Κόρμακιουρ - με τους Όλαφουρ Ντάρι Όλαφσον, Γιόχαν Γιόχανσον και Μπιορν Θορς – αναγνωρίστηκε διεθνώς από τους κριτικούς και ήταν η επίσημη πρόταση της Ισλανδίας στα περσινά Όσκαρ. Η ταινία αποτυπώνει την ιστορία ενός συνηθισμένου ανθρώπου, που, άθελά του, κατέληξε να γίνει εθνικός ήρωας, όταν κατάφερε να επιβιώσει από ένα ναυάγιο και να κολυμπήσει επί 6 ώρες, σε θερμοκρασίες που επιφέρουν τον θάνατο σε περίπου 20 λεπτά.

«Nymphomaniac μέρος 2ο»

Το - αυστηρά ακατάλληλο για ανηλίκους – τολμηρό δράμα του  δανού σκηνοθέτη Λαρς Φον Τρίερ, που προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις και σχόλια, επανέρχεται με το δεύτερο μέρος του. Με τους Σαρλότ Γκένσμπουργκ, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Σία Λαμπέφ, Γουίλεμ Νταφόε, Ούμα Θέρμαν και Ούντο Κίερ, η ταινία ξετυλίγει μια άγρια και ποιητική ιστορία μέσα από την αφήγηση μίας γυναίκας, η οποία έχει αυτο - διαγνωστεί ως νυμφομανής.

«Ονειρεμένο τώρα»

Βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Τιπ Θαρπ, η αισθηματική κωμωδία του Τζέιμς Πόνσολντ - με τους Σέιλιν Γούντλεϊ, Μέρι Ελίζαμπεθ Γουίνστεντ, Μπρι Λάρσον, Μάιλς Τέλερ και Τζένιφερ Τζέισον Λι - διηγείται την ιστορία αγάπης μεταξύ δύο εφήβων με διαμετρικά αντίθετους χαρακτήρες, εστιάζοντας στις προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν οι έφηβοι, καθώς ενηλικιώνονται.«Στην αρχή ήμουν κάπως διστακτικός» σημειώνει ο σκηνοθέτης. «Ποτέ δεν είχα δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ιστορία κάποιου, αφού έχω να διηγηθώ τόσες πολλές δικές μου. Έτσι, ξεκίνησα με μια σχετική δυσφορία να διαβάζω το βιβλίο. Από την αρχή ήταν ενδιαφέρον, απλά δεν ήξερα αν ήθελα να περάσω χρόνο με αυτόν τον τύπο, τον Sutter, που αντιμετωπίζει με τόσο κυνισμό και υπεροψία τη ζωή. Φτάνοντας, όμως, στη σελίδα 10, ξαφνικά όλα άλλαξαν. Ο Sutter τρώει τα μούτρα του κυριολεκτικά και μεταφορικά. Πρόκειται για μια ιστορία, που είναι ό,τι πιο ενδιαφέρον έχω διαβάσει μέχρι στιγμής. Όσο πιο πολύ τη διάβαζα, τόσο περισσότερο ο Sutter μού θύμιζε τον εαυτό μου. Υπήρξα αυτοκαταστροφικός και ήμουν ένας παραβατικός χαρακτήρας. Είχα μια σχέση, που με βοήθησε πολύ να συγκεντρωθώ στους στόχους μου και με επηρέασε γενικότερα στη ζωή μου. Κατά κάποιο τρόπο, ο συγγραφέας, με τον οποίο έχουμε διαφορά ηλικίας, είχε γράψει την ιστορία μου».

«Barbie: Η πριγκίπισσα των μαργαριταριών»
Η Barbie επανέρχεται με νέες περιπέτειες στην ταινία κινουμένων σχεδίων του Τέρι Κλάσεν. Αυτή τη φορά, είναι μια γοργόνα, που ονειρεύεται να γίνει πριγκίπισσα και, με τη μυστική της δύναμη, μπορεί να κάνει τα μαργαριτάρια να χορεύουν και να λαμπιρίζουν. Όταν ανακαλύπτει ένα μαγευτικό θαλάσσιο βασίλειο, συναντά το αληθινό της πεπρωμένο.

«Lustlands»

Στο δράμα των Λάκη και Άρη Ιωνά, με τους Αφροδίτη Ψαρρά, Τερψιχόρη Σαββάλα, Αγγελική Χατζή και Αννίτα Πολυχρόνη, τέσσερις νέες άνεργες γυναίκες πηγαίνουν σε ένα εξοχικό αγρόκτημα, για να ξεφύγουν από τα προβλήματά τους. Η καλοκαιρινή ατμόσφαιρα φέρνει στο προσκήνιο μνήμες, πάθη, παλιούς φίλους, αλλά και ένα μυστικό από το παρελθόν.

«Γρηγόρης Λαμπράκης: Μαραθώνιος μιας ημιτελούς άνοιξης»

Μέσα από σπάνια φωτογραφικά αρχεία και άγνωστα μέχρι σήμερα κινηματογραφικά ντοκουμέντα, που έρχονται για πρώτη φορά στη δημοσιότητα, το ντοκιμαντέρ του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου αποτυπώνει τη ζωή και την πολιτική διαδρομή του Γρηγόρη Λαμπράκη, του Βαλκανιονίκη στο άλμα εις μήκος, γιατρού υφηγητή μαιευτικής - γυναικολογίας στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και ενδοκρινολόγου, βουλευτή της Ενιαίας Δημοκρατικής Αριστεράς (ΕΔΑ) και Μαραθωνοδρόμου της Ειρήνης, αλλά και τη δολοφονία του, η οποία συγκλόνισε το πανελλήνιο το 1963.

 

Γιώργος Σ. Κουλουβάρης

Πηγή: Ναυτεμπορική

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βάσεις Εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές διεκδικούν να πάνε ψηλότερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 03/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekpaideytikoi
Παρεμβάσεις Π.Ε: Πρόταση για την αναμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου των υπηρεσιακών μεταβολών και της εκπροσώπησης από τους αιρετούς
Παρεμβάσεις Π.Ε: Κανένας αιρετός αξιολογητής στα υπηρεσιακά συμβούλια
Παρεμβάσεις Π.Ε: Πρόταση για την αναμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου των υπηρεσιακών μεταβολών και της εκπροσώπησης από τους αιρετούς