Thumbnail
Διαβάστε λεπτομέρειες. 

Τη βελτίωση των συνθηκών στο νοσοκομείο κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού ζήτησε η η ειδική εισηγήτρια για την ίση πρόσβαση στην υγεία και την περίθαλψη της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ελβετίδα σοσιαλίστρια βουλευτής Λιλιάν Μαουρί Πασκιέ, από τις ελληνικές αρχές.

Ο χώρος του νοσοκομείου των φυλακών Κορυδαλλού, έχει σχεδιαστεί για να καλύψει τις ανάγκες 60 κρατουμένων, σήμερα όμως συνωστίζονται περίπου 200 άτομα. Πολλοί από τους ασθενείς του νοσοκομείου πάσχουν από μεταδοτικές ασθένειες και ορισμένοι είναι φορείς του AIDS, όλα αυτά σε συνδυασμό με τις συνθήκες υγείας και υγιεινής που επικρατούν στο σωφρονηστήριο, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μίγμα, σύμφωνα με δηλώσεις της κ. Πασκιέ.

Επίσης υπογράμμισε πως, κάτω από αυτές τις συνθήκες, είναι αδύνατον να εξασφαλισθεί ότι οι κρατούμενοι λαμβάνουν την κατάλληλη θεραπεία και ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για εξάπλωση των μεταδοτικών ασθενειών, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές όλων των κρατουμένων στο νοσοκομείο.

Αναφερόμενη, τέλος, στην πρόσφατη δήλωση του Έλληνα υπουργού Δικαιοσύνης, ότι εξετάζεται η απελευθέρωση ορισμένων νοσούντων κρατουμένων, η κ. Πασκιέ τονίζει ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα είχε νόημα αν η ελληνική κυβέρνηση μπορούσε να τους εξασφαλίσει την κατάλληλη θεραπεία, μετά την απελευθέρωση τους.

ΠΗΓΗ: enet.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δασκαλοι
Η παραίτηση ενός διευθυντή σχολείου και η αστοχία της "είδησης" της παραίτησης
Εκπαιδευτική πολιτική που στρεβλώνει τις σχέσεις και μεταξύ των εκπαιδευτικών και με τα παιδιά, που μαραίνει την όποια ζωντάνια, αλήθεια, αυθορμησία,...
Η παραίτηση ενός διευθυντή σχολείου και η αστοχία της "είδησης" της παραίτησης