Thumbnail
Διακοπή υπηρεσιών από Visa και Mastercard για πελάτες ρωσικών τραπεζών

Οι εταιρείες Visa Inc και MasterCard Inc διέκοψαν  απροειδοποίητα να παρέχουν τις υπηρεσίες τους για συναλλαγές πελατών πολλών ρωσικών τραπεζών έπειτα από την ανακοίνωση της επιβολής των νέων αμερικανικών κυρώσεων.

Η Ουάσινγκτον επέβαλε την Πέμπτη συμπληρωματικές κυρώσεις εναντίον 20 Ρώσων για ανάμειξη στην ουκρανική κρίση μεταξύ των οποίων ο Μπορίς Ρότενμπεργκ και ο μεγαλύτερος αδελφός του Αρκάντι, οι οποίοι είχαν εξασφαλίσει μεγάλα συμβόλαια για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι και είναι συνιδιοκτήτες της τράπεζας SMP και κατά της Rossiya Bank.

Η Rossiya Bank , η οποία είναι στόχος των κυρώσεων της Ουάσινγκτον, ανακοίνωσε ότι η Visa και η Mastercard διέκοψαν προειδοποίητα τις υπηρεσίες τους προς τους πελάτες της τράπεζας. Αντίστοιχη ανακοίνωση έκανε και η τράπεζα SMP.

Η ΕΕ επίσης αναμένεται να ανακοινώσει την επιβολή μέτρων εις βάρος της Ρωσίας.

Η Ρωσία, πάντως, προτίθεται να χρησιμοποιήσει αντίμετρα απέναντι στις κυρώσεις που της επιβλήθηκαν από τη Δύση, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο τον ρώσο υφυπουργό Εξωτερικών Γκριγκόρι Καρασίν.

"Υπάρχει αυτό που λέμε αμοιβαιότητα, στα Αγγλικά και στα Ρωσικά λέγεται αντίμετρα. Θα είναι συγκρίσιμα και δεν θα αρνηθώ ότι τα εξετάζουμε", πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο ρώσος υφυπουργός Οικονομικών, ωστόσο, ο Αλεξέι Μοίσεεφ δήλωσε σήμερα ότι δεν αναμένει να υπάρξει μεγάλη επίπτωση από τις δυτικές κυρώσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα της χώρας και υποστήριξε ότι δεν έχει επιδεινωθεί η πιστοληπτική ικανότητα της χώρας.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ χαρακτήρισε "απολύτως παράνομες" τις κυρώσεις και είπε ότι αυτές θα υψώσουν τεχνητά φράγματα ανάμεσα στη Ρωσία και τη Δύση.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ) via news247.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekav-asthenoforo.jpg
Ανείπωτη τραγωδία στον Μυλοπόταμο: Τον βρήκε νεκρό η σύζυγος του μέσα στο σπίτι τους
Ανείπωτη τραγωδία τη Μεγάλη Παρασκευή στον Μυλοπόταμο – Νεκρός 51χρονος μέσα στο σπίτι του
Ανείπωτη τραγωδία στον Μυλοπόταμο: Τον βρήκε νεκρό η σύζυγος του μέσα στο σπίτι τους
megaro_maximou.jpg
Ποιους κοροϊδεύετε βρε λωποδύτες;
Ώστε έτσι κύριε Στουρνάρα! Δεν συμφωνείς να αρχίσουν να δίνονται πάλι τα δώρα στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους του δημοσίου!
Ποιους κοροϊδεύετε βρε λωποδύτες;
Άστεγοι στη Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη: «Το Πάσχα νιώθω μεγαλύτερη μοναξιά» - Άστεγοι αναζητούν θαλπωρή σε ένα πιάτο ζεστό φαγητό
Μέσα στη σιωπή της Μεγάλης Εβδομάδας, οι άστεγοι της Θεσσαλονίκης αναζητούν θαλπωρή σε ένα πιάτο ζεστό φαγητό
Θεσσαλονίκη: «Το Πάσχα νιώθω μεγαλύτερη μοναξιά» - Άστεγοι αναζητούν θαλπωρή σε ένα πιάτο ζεστό φαγητό