Thumbnail
Οι αξιωματούχοι οι οποίοι συντονίζουν τις επιχειρήσεις διάσωσης

Τουλάχιστον 29 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο του φέρι - εν μέσω θύελλας - σε έναν από τους μεγαλύτερους ποταμούς του Μπανγκλαντές την Πέμπτη, ωστόσο τα μέλη των σωστικών συνεργείων φοβούνται ότι ο απολογισμός θα είναι κατά πολύ βαρύτερος, καθώς αγνοούνται ακόμη δεκάδες επιβάτες.

Οι αξιωματούχοι οι οποίοι συντονίζουν τις επιχειρήσεις διάσωσης, στις οποίες συμμετέχουν δυνάμεις του πολεμικού ναυτικού, του λιμενικού σώματος και της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Μπανγκλαντές, δήλωσαν ότι δεν κατορθώθηκε να ανελκυθεί το MV Miraz, το οποίο εκτιμάται ότι μετέφερε περίπου 200 ανθρώπους και πλέον έχει βουλιάξει στον ποταμό Μέγκνα, που είναι ιδιαίτερα πλατύς και βαθύς στο σημείο όπου σημειώθηκε το ναυάγιο.

«Πολλοί από τους επιβάτες είχαν καταφύγει σε πιο χαμηλά καταστρώματα στο εσωτερικό του πλοίου για να προστατευτούν από τον άνεμο. Παγιδεύτηκαν. Φοβάμαι ότι οι περισσότερες σοροί δεν έχουν ανασυρθεί από το εσωτερικό του σκάφους», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Σαμσουντόχα Χαντάκερ, ένας αξιωματούχος της υπηρεσίας η οποία είναι υπεύθυνη για την κυκλοφορία των πλοίων στο συγκεκριμένο ποτάμι.

«Ο απολογισμός είναι πλέον 29 νεκροί, περιλαμβανομένων 16 γυναικών και παιδιών», είπε ο επικεφαλής της αστυνομίας στην περιοχή Φαρντούς Άχμεντ.


Περίπου 40 άνθρωποι κατάφεραν να κολυμπήσουν στο ποτάμι και διασώθηκαν από αλιείς, την ώρα που το φέρι άρχιζε να παίρνει κλίση. Το δράμα είχε στην πραγματικότητα τελειώσει μέσα σε μερικά λεπτά.

Ο αριθμός των επιβατών που βρίσκονταν στο πλοίο δεν είναι γνωστός επακριβώς. Τα φέρι στο Μπανγκλαντές τις περισσότερες φορές μεταφέρουν πολλούς περισσότερους ανθρώπους από την κανονική τους χωρητικότητα.

Σύμφωνα με τον Σαμσουντόχα Χαντάκερ, το συγκεκριμένο φέρι μπορούσε να μεταφέρει ως και 500 επιβάτες αν δεν είχε φορτωμένα εμπορεύματα. Πάντως μέλη των σωστικών συνεργείων θεωρούν ότι στο πορθμείο επέβαιναν 150 ως 200 επιβάτες τη στιγμή του ναυαγίου, το οποίο σημειώθηκε στην περιοχή Μουνσιγκάντζ, περίπου 50 χλμ. νότια από την πρωτεύουσα Ντάκα.

Επιζώντες κατηγόρησαν τον κυβερνήτη του φέρι ότι αψήφησε την επιδείνωση των καιρικών συνθηκών παρότι οι συνθήκες πλοήγησης ήταν πολύ άσχημες, με σφοδρούς ανέμους και «τεράστια κύματα», είπε ο κ. Χαντάκερ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

nosokomeio
Πανελλήνιος Ιατρικός Συλλόγος: Bonus 1.000 ευρώ σε κάθε ιδιώτη γιατρό που θα εργαστεί στο ΕΣΥ
Ο Σύλλογος βέβαια αφήνει σοβαρές αιχμές κατά της Πολιτείας και του υπουργείου Υγείας και δηλώνει απογοητευμένος «για την επιστράτευση του κοινωνικού...
Πανελλήνιος Ιατρικός Συλλόγος: Bonus 1.000 ευρώ σε κάθε ιδιώτη γιατρό που θα εργαστεί στο ΕΣΥ
δημοτικο
Συνεδρίαση για την ανέγερση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου
Συνεδρίαση της επιτροπής καταλληλότητας και επιλογής οικοπέδου για την ανέγερση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου Δήμου Μινώα Πεδιάδας
Συνεδρίαση για την ανέγερση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου