Thumbnail
Νέες συγκρούσεις σήμερα στην Άγκυρα

Εισαγγελείς στη νότια επαρχία της Αττάλειας έχουν ζητήσει έως και 98 χρόνια κάθειρξης για πέντε διαδηλωτές του πάρκου Γκεζί

Ανάμεσα στους κατηγορουμένους είναι και η Αϊσέ Ντενίζ Καρατσαγκίλ, μια 20χρονη διαδηλώτρια η οποία πέρασε τέσσερις μήνες στη φυλακή, και έγινε δημοσίως γνωστή ως «το κορίτσι με το κόκκινο φουλάρι», καθώς η αστυνομία και οι εισαγγελείς συνέδεσαν το χρώμα του κασκόλ της με τις πολιτικές πεποιθήσεις της κατά την ανάκριση.

Η Καρατσαγκίλ αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης μεταξύ 24 και 98 ετών για διάφορες κατηγορίας, ανάμεσά τους για «συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση» και «αντίσταση κατά της αρχής».
Οι εισαγγελείς έχουν ζητήσει ποινές μεταξύ 26 και 95 ετών για τους άλλους τρεις διαδηλωτές που κατηγορούνται. Η πρώτη ακροαματική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί στις 12 Ιουνίου.

Την ίδια ώρα, το Συμβούλιο της Ευρώπης καταδίκασε σφόδρα τη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων για την πρώτη επέτειο της εξέγερσης στο Πάρκο Γκεζί από την τουρκική Αστυνομία.
Ένα 24ωρο μετά τις σφοδρές συγκρούσεις στην επέτειο των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων του Ιουνίου του 2013 που συγκλόνισαν την Τουρκία, η μονάδα αντιμετώπισης ταραχών της τουρκικής αστυνομίας εκτόξευσε σήμερα δακρυγόνα και έκανε χρήση αντλιών νερού υπό πίεση εναντίον εκατοντάδων διαδηλωτών στην Αγκυρα.

Η αστυνομία επενέβη προκειμένου να διαλύσει πλήθος περίπου 500 ανθρώπων που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Κιζιλάι, στο κέντρο της τουρκικής πρωτεύουσας, στην περιοχή όπου πριν από ένα χρόνο ένα νέος διαδηλωτής, 26 ετών, σκοτώθηκε από σφαίρα αστυνομικού.

Πηγή: avgi.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δασκαλοι
Η παραίτηση ενός διευθυντή σχολείου και η αστοχία της "είδησης" της παραίτησης
Εκπαιδευτική πολιτική που στρεβλώνει τις σχέσεις και μεταξύ των εκπαιδευτικών και με τα παιδιά, που μαραίνει την όποια ζωντάνια, αλήθεια, αυθορμησία,...
Η παραίτηση ενός διευθυντή σχολείου και η αστοχία της "είδησης" της παραίτησης