Thumbnail
Anonymous vs Mundial

Ένα από τα πιο δυναμικά κομμάτια του χώρου των "Hacktivist", οι Anonymous, σχεδιάζουν να επιτεθούν στο Μουντιάλ και συγκεκριμένα σε εταιρικούς χορηγούς της εκδήλωσης, όπως η Adidas, η Emirates, η Coca - Cola και η Budweiser.

Ο λόγος είναι προφανής. Οι ακτιβιστές - χάκερ θέλουν να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση που επικρατεί στην Βραζιλία των οικονομικών αντιθέσεων, της φτώχειας εν' όψει του "φανταχτερού" Μουντιάλ. Σε μια χώρα που οι Βραζιλιάνοι διαδηλώνουν  εδώ και μήνες  με κύριο σύνθημα «Δεν θέλουμε γήπεδα, θέλουμε υγεία και εκπαίδευση» ενώ ειδικές αστυνομικές δυνάμεις δολοφονούν και ξεριζώνουν ανθρώπους από τις φαβέλες.

Σε μια χώρα που θα ξοδευτούν 11.700.000.000 δολάρια, την ίδια ώρα που άνθρωποι πεθαίνουν από την έλλειψη νοσοκομείων, και τεράστιο κομμάτι των νέων δεν συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία, επειδή δεν υπάρχουν σχολεία!

Το Reuters είχε εξασφαλίσει συνέντευξη με φερόμενο μέλος των Anonymous το οποίο συστήνεται ως "Che Commodore" και απεκάλυψε με λεπτομέρεια τα σχέδια της ομάδας για την διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου.

"Εχουμε ήδη προχωρήσει σε δοκιμές για να δούμε ποιες περιοχές είναι πιο ευάλωτες" ανέφερε ο Che Commodore στο Reuters, προσθέτωντας πως "έχουμε σχέδιο επίθεσης".
Ο Che Commodore αποκάλυψε πως ο γνωστός Χάκερ AnonManifest χρησιμοποίησε έναν ιό τύπου Trojan για να μπει στις βάσεις δεδομένων του υπουργείου και να κλέψει τους λογαριασμούς του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πολλών διπλωματών.
Συνολικά «απελευθερώθηκαν» 333 έγγραφα. O Che Commodore ανέφερε πως αυτή  επίθεση αποτελεί την μεγαλύτερη παραβίαση ασφαλείας του κυβερνοχώρου στη Βραζιλία μετά την αποκάλυψη ότι η NSA παρακολουθούσε το email της Πρόεδρου της χώρας,Dilma Rousseff.

Το Υπουργείο Εξωτερικών απαντώντας στους ισχυρισμούς του συνεντευξιαζόμενου, είπε πως μόνο 55 λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου παραβιάστηκαν, ενώ τα μόνα έγγραφα που ελήφθησαν είναι ασήμαντα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που προέρχονται από το εσωτερικό αρχείο εγγράφων του υπουργείου

Ο εναρκτήριος αγώνας του Μουντιάλ, θα είναι την Πέμπτη, 12 Ιουνίου μεταξύ Βραζιλίας και της Κροατίας

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βάσεις Εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές διεκδικούν να πάνε ψηλότερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 30/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα