Thumbnail
Οι Παλαιστίνιοι εγκαταλείπουν κατά χιλιάδες τα σπίτια τους

Ένα βήμα πριν από χερσαία επιχείρηση στη Γάζα εμφανίζονται οι ισραηλινές δυνάμεις, παρά τις διεθνείς εκκλήσεις για αποκλιμάκωση και συνομιλίες με στόχο την κατάπαυση του πυρός: Οι Παλαιστίνιοι εγκαταλείπουν κατά χιλιάδες τις περιοχές κοντά στη διαχωριστική γραμμή με τα ισραηλινά εδάφη. Ρουκέτες για άλλη μία φορά έπεσαν από το Λίβανο στο βόρειο Ισραήλ, με τις ισραηλινές δυνάμεις να απαντούν άμεσα με μέσα του πυροβολικού.

Η μεγάλη φυγή έχει ξεκινήσει από περιοχές που βρίσκονται πιο κοντά στη ζώνη μεταξύ Γάζας και Ισραήλ, για τις οποίες και ο ισραηλινός στρατός έχει προειδοποιήσει για κίνδυνο: Υπηρεσίες του ΟΗΕ αναφέρουν πως μέχρι την Κυριακή είχε φύγει το ένα τέταρτο των 70.000 κατοίκων από το Μπέιτ Λαχίγα -όπου πάντως, μέχρι το πρωί της Δευτέρας, επικρατούσε ηρεμία.

«Μίνι» θερμό επεισόδιο στη μεθόριο με το Λίβανο

Τα ξημερώματα της Δευτέρας, ρουκέτες εκτοξεύτηκαν και από τις νότιες περιοχές του Λιβάνου προς το βόρειο Ισραήλ, προκαλώντας άμεσα αντίποινα από τις ισραηλινές δυνάμεις.

Σύμφωνα με τα λιβανέζικα ΜΜΕ, το επεισόδιο ξεκίνησε με δύο ρουκέτες προς τις ισραηλινές περιοχές. Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανέφεραν ότι απάντησαν με πλήγματα από τις δυνάμεις του πυροβολικού.

Το Σάββατο ήταν η πιο αιματηρή ημέρα για τους Παλαιστίνιους από την έναρξη των επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού.

Συνολικά, 52 Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με πληροφορίες. Τις τελευταίες έξι ημέρες έχουν σκοτωθεί 165 άνθρωποι στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 1.000.

Πληροφορίες από "ΤΟ ΒΗΜΑ"
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 03/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα