Thumbnail
Σημάδια προόδου

Η  εικόνα μιας συμφωνίας φαίνεται να εκπέμπεται από πηγές κυβερνητικών αξιωματούχων και στελεχών που συμμετέχουν στις εργασίας του Eurogroup.

Όπως αναφέρει το capital.gr, διαφάνηκε κατ’ αρχήν συμφωνία στην πολύωρη συνεδρίαση του EuroWorkingGroup, αλλά κάποιες εκκρεμότητες φαίνεται να παραμένουν ενόψει της αυριανής συνάντησης.

Πηγές από το EuroWorkingGroup αναφέρουν ότι ζητήθηκαν διευκρινίσεις σε δυο ζητήματα προκειμένου να ικανοποιηθεί η γερμανική πλευρά, οι οποίες δόθηκαν και η συνάντηση αξιολογείται ότι είχε θετική έκβαση.

Πληροφορίες αναφέρουν επίσης, ότι συμφωνήθηκε η κατάθεση ενός κειμένου με πολλούς αστερίσκους και παρενθέσεις που χρήζουν απαντήσεων στο σημερινό συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών. Το σημείο τριβής δεν ήταν άλλο από το τρέχον πρόγραμμα. Η Αθήνα δεν θέλει να υπάρχει σαφής αναφορά σε πιθανή υποχρέωση της Ελλάδος να το ολοκληρώσει με επιτυχία, ενώ αντίθετα κάτι τέτοιο το επιθυμεί σφόδρα το Βερολίνο και κάποιες χώρες που συντάσσονται μαζί της (Βέλγιο, Φινλανδία κ.λπ.). Αντίθετα κάποιες άλλες χώρες κρατούν αποστάσεις και ζητούν την αποδοχή του ελληνικού σχεδίου ή τουλάχιστον τη συζήτηση με βάση αυτό (Γαλλία, Ιταλία κ.λπ.).

Τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ Τσίπρα και Μέρκελ.

 Τηλεφωνική επικοινωνία πραγματοποιήθηκε  το απόγευμα της Πέμπτης ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρας και την Καγκελάριο της Γερμανίας κυρία Ανγκελα Μέρκελ η οποία διήρκησε περίπου 50 λεπτά μαζί με τις μεταφράσεις. Η συνομιλία ήταν σε θετικό κλίμα και στην κατεύθυνση να βρεθεί αμοιβαία επωφελής λύση για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aupnia-ypnos.jpg
«Διαζύγιο ύπνου»: Γιατί γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στα ζευγάρια
Aνακαλύφθηκε ότι οι άνδρες είναι πιο πιθανό να πάρουν τον καναπέ ή τον ξενώνα, ενώ μόνο το 25 τοις εκατό των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα...
«Διαζύγιο ύπνου»: Γιατί γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στα ζευγάρια