Thumbnail
Σήμερα κατατίθεται το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης

Στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους κατατίθεται σήμερα, Δευτέρα, το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης, στο οποίο περιλαμβάνονται μέτρα για την ηλεκτροδότηση, σίτιση και στέγαση πολιτών και νοικοκυριών που «διαβιούν σε καθεστώς ακραίας φτώχειας», όπως θα αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η κυβέρνηση ρίχνει ιδιαίτερο βάρος στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, πρώτον διότι τα μέτρα αναμένεται να βοηθήσουν τους πληττόμενους από την κρίση πολίτες και, δεύτερον, διότι αποτελεί υλοποίηση μέρος του προγράμματος της Θεσσαλονίκης.

Για την ηλεκτροδότηση, το νομοσχέδιο αναμένεται να προβλέπει την παροχή δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος ώς 300 kWh σε νοικοκυριά που είτε είναι ενταγμένα στο κοινωνικό τιμολόγιο είτε όχι, αλλά και σε νοικοκυριά με κομμένο ρεύμα λόγω οφειλών.

Τρία ακόμα νομοσχέδια θα κατατεθούν εντός της εβδομάδας σύμφωνα και με τις αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου της Παρασκευής.

Προστασία Α΄ κατοικίας

Εκτός απροόπτου μέσα στην ημέρα θα κατατεθεί και το νομοσχέδιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα αφορά κατοικίες των οποίων η αντικειμενική αξία δεν υπερβαίνει τα 300.000 ευρώ.

ΕΡΤ

Την Πέμπτη αναμένεται να κατατεθεί το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ που θα περιέχει μεταξύ άλλων την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων της 11ης Ιουνίου του 2013. Αυτό που μένει να διευκρινιστεί είναι αν θα υπάρξει αύξηση του ανταποδοτικού τέλους προκειμένου να καλυφθούν όποιες ανάγκες παρουσιαστούν, όπως είχε δηλώσει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

Ληξιπρόθεσμες οφειλές

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να κατατεθεί η ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο, προκειμένου, όπως έχει δηλώσει και ο πρωθυπουργός, να ανακουφιστούν 3,7 εκατομμύρια φυσικά πρόσωπα, αλλά και πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις που μέσα στην κρίση έφτασαν να χρωστούν 5.000 ευρώ.

Στο νομοσχέδιο θα υπάρχει και η ρύθμιση για τις οφειλές προς ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και η άρση του διαρκούς αυτοφώρου, της σύλληψης, κράτησης και φυλάκισης για χρέη προς το δημόσιο έως 50.000 ευρώ.

Στο ίδιο νομοσχέδιο, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, θα υπάρχει και ρύθμιση για την πάταξη της φοροδιαφυγής, ενώ επανέρχεται αναδρομικά το καθεστώς που ίσχυε έως 31.12.2013 για τις εκθέσεις του ΣΔΟΕ, έτσι ώστε να μην αποτελούν μετά από μήνες ενδελεχούς ελέγχου απλά δελτία πληροφοριών προς τις ΔΟΥ.

Πληροφορίες από in.gr, news247.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σεισμός
Σεισμός 5,3 Ρίχτερ ανοιχτά των Χανίων σήμερα το πρωί (07:01) -Τι λένε οι σεισμολόγοι
Ο σεισμός αυτός είναι τμήμα μιας σεισμικής ακολουθίας που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και δύο ημέρες.
Σεισμός 5,3 Ρίχτερ ανοιχτά των Χανίων σήμερα το πρωί (07:01) -Τι λένε οι σεισμολόγοι
xrimata-money-epidoma.jpg
Έρχεται νέο έκτακτο επίδομα στους συνταξιούχους – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι
πέρσι ήταν 100 έως 200 ευρώ για συνταξιούχους που είχαν περισσότερη από 10 ευρώ προσωπική διαφορά και σύνολο συντάξεων έως 1.600 ευρώ. Και το ποσό...
Έρχεται νέο έκτακτο επίδομα στους συνταξιούχους – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι
υπουργειο παιδείας δικαιολογητικά αναπληρωτών
Διορισμοί εκπαιδευτικών: Το ΦΕΚ της κατανομής, οι οριστικοί πίνακες 2ΓΕ/2023 και οι προσκλήσεις για αιτήσεις για τους πρώτους διορισμούς
Στόχος να βρίσκονται και οι νεοδιορισθέντες και η πρώτη "φουρνιά" αναπληρωτών την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.
Διορισμοί εκπαιδευτικών: Το ΦΕΚ της κατανομής, οι οριστικοί πίνακες 2ΓΕ/2023 και οι προσκλήσεις για αιτήσεις για τους πρώτους διορισμούς