Thumbnail
Παράτησαν το Λος Άντζελες και διασχίζουν τις ΗΠΑ

Νεαρό ζευγάρι παράτησε τη ζωή στο Λος Άντζελες και διασχίζει τις ΗΠΑ με ένα αυτοσχέδιο σπίτι-τροχόσπιτο

Πριν περίπου ενάμιση χρόνο, ο Γκιγιόμ Ντουτίλ και η Τζένα Σπέσαρντ βαρέθηκαν την καθημερινότητα και τους εξαντλητικούς ρυθμούς δουλειάς στο Λος Άντζελες και το πήραν απόφαση: θα τα παρατήσουν όλα για να γυρίσουν τις ΗΠΑ και τον Καναδά με ένα αυτοσχέδιο τροχόσπιτο.

Οι δυο τους πέρασαν ένα χρόνο χτίζοντας το μικροσκοπικό σπίτι-τροχόσπιτό τους κι όταν το ολοκλήρωσαν, το φόρτωσαν στο αγροτικό τους αμάξι και απλά… έφυγαν. Χωρίς χάρτες και προορισμούς, δίχως πυξίδα και συγκεκριμένη «Ιθάκη». Απλώς έφυγαν παίρνοντας μαζί και το σκύλο τους.

Κι είναι ήδη πάνω από έξι μήνες «στο δρόμο», έχοντας διανύσει 17.000 χλμ. και έχοντας επισκεφθεί 25 αμερικανικές πολιτείες.

Το σπίτι τους διαθέτει δυο επίπεδα: κάτω είναι η τουαλέτα, το τρόπον τινά σαλόνι και η κουζίνα και πάνω η κρεβατοκάμαρα.

«Επιβαρημένοι οικονομικά από διάφορα χρέη, φοιτητικά δάνεια που «έτρεχαν» και δυο καριέρες που δεν οδηγούσαν πουθενά –εγώ συγγραφέας, κι ο Γκιγιόμ φωτογράφος- αποφασίσαμε να προβούμε σε αυτό το εγχείρημα», γράφει η Τζένα στην ιστοσελίδα «Tiny House Giant Journey» που καταγράφει τις καθημερινές περιπέτειές τους.

Φυσικά, όσο ρομαντικό κι αν ακούγεται αυτό, υπάρχουν και οι αντικειμενικές δυσκολίες σε σχέση με το να έχεις μια μόνιμη βάση.

Καταρχάς, προκειμένου να κατασκευάσουν το custom-made τροχόσπιτο τους, το ζευγάρι επένδυσε πάνω από 24.000 ευρώ –είναι ακόμη άγνωστο από πού τα βρήκαν, ειδικά όταν λένε πως είχαν τόσα χρέη. Πράγμα που σημαίνει πως δεν τους έμειναν και πολλά λεφτά στην άκρη για να περνάνε τις ημέρες τους.

Κατόπιν, είναι οι λεγόμενες «οικιακές ανέσεις»: τι κάνουν για να έχουν ζεστό νερό για να κάνουν μπάνιο; Πως μαγειρεύουν; Τι χρησιμοποιούν ως τουαλέτα;

Ο Γκιγιόμ έλυσε όλα τα παραπάνω προβλήματα χρησιμοποιώντας ψυγείο, θερμοσίφωνα και κουζίνα που λειτουργούν με προπάνιο, ενώ έχει εγκαταστήσει μια τουαλέτα–κομποστοποιητή ιδανική για τροχόσπιτα που δεν χρειάζεται σωληνώσεις, υδραυλικά ή σύνδεση με το αποχετευτικό δίκτυο καθώς εξατμίζει τα ούρα και διαλύει τα στερεά απόβλητα χωρίς να χρειάζεται νερό, ενώ είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε ο αέρας να κυκλοφορεί συνεχώς μέσα από το σύστημα και να περιορίζεται η δυσοσμία.

«Μέχρι στιγμής, στην εξάμηνη αυτή περιπέτεια μας, έχουμε γνωρίσει πολλούς ανθρώπους που σκέφτονται σαν εμάς και προσανατολίζονται στην ιδέα να διάγουν εναλλακτικούς τρόπους ζωής, μέσα σε αυτοσχέδια τροχόσπιτα ή σπίτια-βάρκες», τονίζει η Τζένα.

Το ζευγάρι θέλει να προωθήσει το κίνημα «Tiny House Movement», στο οποίο συμμετέχουν άνθρωποι που επιθυμούν να αρχίσουν να απολαμβάνουν μια πιο απλή ζωή, μακριά από το άγχος και την πίεση των μεγαλουπόλεων.


Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Τσάβαλος - in.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πώς λέγεται ο κουλ στα ελληνικά;

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 26/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα