Thumbnail
Συνεχής Ενημέρωση

Η πρόεδρος της Βουλής απέσυρε την πρότασή της για διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας επί του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι κάποιοι διαστρεβλώνουν την πρότασή της, η οποία βασίζεται στο άρθρο 72 παρ. 1 εδάφιο γ του Κανονισμού.

Κάλεσε μάλιστα όσους έχουν αποχωρήσει (π.χ. ΚΚΕ) να επιστρέψουν για να διεξαχθεί κανονική, και όχι ονομαστική, ψηφοφορία.

Την πρόταση είχε καταθέσει η Χρυσή Αυγή, αλλά δεν συγκέντρωσε τον απαραίτητο αριθμό των παρόντων βουλευτών (πρέπει να είναι 15 παρόντες κατά την εκφώνηση του καταλόγου των αιτούντων).

Η Ζ. Κωνσταντοπούλου ουσιαστικά «υιοθέτησε» την πρόταση βασιζόμενη στο άρθρο 72 παρ. 3 του Κανονισμού που ορίζει ότι η συνεδρίαση διακόπτεται και διεξάγεται ονομαστική ψηφοφορία αν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός Βουλευτών ή αν «η πρόταση προέρχεται από τον Πρόεδρο».

Η Χρυσή Αυγή κατέθεσε χθες αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας προκειμένου ο Εισαγγελέας των φυλακών να δώσει άδειο στους προφυλακισμένους Βουλευτές της. Όμως ούτε και σήμερα ο Εισαγγελέας έδωσε άδεια στους Βουλευτές της Χρυσής Αυγής, με αποτέλεσμα να μην συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός των αιτούντων Βουλευτών.

«Ντροπή» φώναζε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, ενώ αντιδράσεις υπήρξαν και από τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.



Τα πιο φθηνά αεροπορικά εισιτήρια αν τα κλείσετε από ΕΔΩ

Πηγή: left.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 05/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα