Thumbnail
Δολοφονική επίθεση

Δεκάδες τα ψηφίσματα συμπαράστασης και οι ανακοινώσεις τοπικών φορέων και συλλογικοτήτων σχετικά με τον ξυλοδαρμό του γιατρού Δημήτρη Μακρέα όταν υπερασπίστηκε μετανάστες από την επίθεση χρυσαυγιτών. Σήμερα η δίκη των κατηγορουμένων. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12.00 μ.μ. έξω από τα δικαστήρια.

Για τη συμμετοχή στην κινητοποίηση έχουν κηρύξει στάση εργασίας ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νομού Χανίων από τις 11 π.μ. έως τις 2 το μεσημέρι, η ΕΛΜΕ Χανίων από τις 11 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου και το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Χανίων με την Ενωση Γιατρών Ε.Σ.Υ. από τις 12 το μεσημέρι και ως τη λήξη του πρωινού ωραρίου για όλους τους εργαζομένους στο Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας του Νομού.

Το μήνυμα του γιατρού

Το δικό του μήνυμα έστειλε μέσα από το Νοσοκομείο προχθές το θύμα της επίθεσης αναφέροντας τα εξής: «Μέσα σε 2 μέρες εγώ και η Δώρα, ο Βαγγέλης και η Μαργαρίτα, αλλά και πολλοί από εσάς, γίναμε αποδέκτες του πιο ακραίου μίσους από τη μια μεριά, αλλά και της πιο έντονης και γνήσιας αγάπης από την άλλη. Σ' αυτή την περιπέτεια δε μείναμε, δε νιώσαμε ούτε μια στιγμή μόνοι κι αβοήθητοι.  Εύχομαι κανένας άνθρωπος να μη βρεθεί μόνος του απέναντι στη φασιστική κτηνωδία. Ας γίνει αυτό το χτύπημα η ευκαιρία να συνειδητοποιήσουμε ότι ο φασισμός ήρθε για να μείνει. Η μάχη θα είναι μακροχρόνια και δύσκολη. Ας τη δώσουμε μαζί. Ενα τεράστιο ευχαριστώ σε κάθε έναν από εσάς».

Κυριακή: συγκέντρωση αλληλεγγύης και συμπαράστασης
Την Κυριακή 29 Μαρτίου, στην πλατεία των κουνουπιδιανών, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης και συμπαράστασης στο γιατρό του ακρωτηρίου, Δημήτρη Μακρέα, ο οποίος έπεσε θύμα πισώπλατης φασιστικής επίθεσης το βράδυ της 25ης.

Απέναντι από το σημείο της συγκέντρωσης στάθηκε ένα αυτοκίνητο στο οποίο επενέβαινε ένας ηλικιωμένος άνθρωπος, διασωληνωμένος με φιάλη οξυγόνου. Οι συγγενείς του μας είπαν πως ο ηλικιωμένος ήθελε να πει δυο κουβέντες στο μικρόφωνο ως ελάχιστο φόρο τιμής στον γιατρό του, αλλά αδυνατεί λόγω ασθένειας να περπατήσει.
Αμέσως η μικροφωνική μετακινήθηκε προς το μέρος του κι εκείνος ανάμεσα στα πολλά είπε:
"Θέλω πάρα πολύ να πω δυο κουβέντες για τον Άνθρωπο με κεφαλαίο Α που λέγεται Δημήτρης Μακρέας. Είμαι ένας όψιμος κουνουπιδιανός, κατοικώ εδώ τα τελευταία χρόνια, και αυτή τη στιγμή οφείλω να πω πως νιώθω ντροπή και οργή που άνθρωποι απ'αυτόν τον τόπο φέρθηκαν τόσο αλήτικα στο γιατρό μας. Αυτόν το γιατρό, ό,τι ώρα και να τον ενοχλούσες, σου έλεγε:είμαι εδώ! Βοηθούσε όλο τον κόσμο, ασφαλισμένο και ανασφάλιστο. Πολλές φορές έχει πάει ο ίδιος με το αμάξι του ασθενείς στο νοσοκομείο.
Έχει τύχει να ζήσω εποχές που οι ναζί λεηλατούσαν αυτόν τον τόπο, έσφαζαν, βίαζαν, εκτελούσαν. Λέω στα νέα παιδιά που δεν έχουν αυτήν την εμπειρία πως δεν είναι δυνατό να ξαναζήσουμε στιγμές φριχτές, σαν εκείνες ....

 

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στο Carrefour και κέρδισε 200 ευρώ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βάσεις Εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές διεκδικούν να πάνε ψηλότερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 01/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα