Thumbnail
Δελτίο καιρού


Αλλάζει και πάλι το σκηνικό του καιρού από σήμερα Τρίτη με βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά τμήματα, αλλά και σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο συγκεκριμένα,  αναμένονται σποραδικές βροχές και καταιγίδες από τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί άνεμοι 3 με 5 και από το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Στην Αττική αναμένονται βροχές από το απόγευμα.

Αναλυτικά

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 20 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 7 έως 22 στη Βόρεια Ελλάδα και στην Ήπειρο, από 7 έως 24 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 8 έως 26 στη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο και από 9 έως 23 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, 3 με 5 μποφόρ, αλλά σταδιακά στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους μέτριους έως ισχυρούς, ενισχυόμενοι μέχρι το βράδυ κατά τόπους σε σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις, 7 με 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι.

Λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν με αυξημένη πιθανότητα παροδικής βροχής ή καταιγίδας,αναμένονται στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 24 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.

Λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν με μικρή πιθανότητα βροχής ή καταιγίδας κυρίως στα ορεινά, αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 22 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί, ενισχυόμενοι μετά το μεσημέρι σε σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Την Τετάρτη

Την Τετάρτη, τις πρωινές ώρες στα ανατολικά ηπειρωτικά και βαθμιαία στην Πελοπόννησο και την Κρήτη θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και πιθανόν καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε πρόσκαιρη πτώση κυρίως στα ανατολικά.

Πέμπτη και Παρασσκευή

Την Πέμπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση 3 με 4 και στο Αιγαίο βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Την Παρασκευή δυτικοί, νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε βαθμιαία άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

Από τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου και από τα βόρεια αναμένονται σποραδικές βροχές και καταιγίδες που βαθμιαία θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και την Κυριακή στα δυτικά κεντρικά και βόρεια θα γίνουν βόρειοι. Η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε πτώση την Κυριακή.

 

Γράψου στο Newsletter του Carrefour και κέρδισε δωροεπιταγές αξίας 2.000€

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 05/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Απόκοσμο σκηνικό του καιρού
Κακοκαιρία: Σκηνικό Αποκάλυψης στους Αγίους Θεοδώρους – «Καταρράκτης» από σύννεφα στη θάλασσα
Απόκοσμο σκηνικό στους Αγίους Θεοδώρους – «Καταρράκτης» εμφανίστηκε στη θάλασσα
Κακοκαιρία: Σκηνικό Αποκάλυψης στους Αγίους Θεοδώρους – «Καταρράκτης» από σύννεφα στη θάλασσα
εκαβ
Τραγωδία στην Πάρο: Θανατηφόρο τροχαίο με σύγκρουση οχημάτων και νεκρούς δύο άνδρες
Οι συνθήκες του τροχαίου δυστυχήματος και τα ακριβή αίτια διερευνώνται αρμοδίως από την Τροχαία
Τραγωδία στην Πάρο: Θανατηφόρο τροχαίο με σύγκρουση οχημάτων και νεκρούς δύο άνδρες