Thumbnail
Εργατικό ατύχημα

Με απανωτές 24ωρες απεργίες την Κυριακή και τη Δευτέρα απαντούν οι εργαζόμενοι στο εργατικό ατύχημα στα Διυλιστήρια Ασπροπύργου, που στοίχισε το σοβαρό τραυματισμό έξι εργαζομένων.

Όπως σημειώνει το enetpress.gr, ήδη η πρώτη απεργία έγινε το Σάββατο, όπως αποφάσισε η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ και μετά από πρόταση του Συνδικάτου Μετάλλου και Ναυπηγικής Βιομηχανίας.

Στις ανακοινώσεις τους κάνουν λόγο για “εργοδοτικό έγκλημα” και για παντελή έλλειψη μέτρων ασφαλείας. Το ατύχημα έγινε το πρωί της Παρασκευής, όταν σημειώθηκε έκρηξη και ακολούθησε πυρκαγιά σε συνεργείο επισκευών. Εξι εργαζόμενοι τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στα κοντινά νοσοκομεία. Τρεις μεταφέρθηκαν αρχικά στο Αττικό Νοσοκομείο και ακόμα τρεις στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Για τον έναν πολυτραυματία, το Συνδικάτο Μετάλλου κάνει έκκληση για αίμα.
Σύμφωνα το Υπουργείο Υγείας: Από τους τρεις τραυματίες που νοσηλεύονται στο «Θριάσιο», ο ένας φέρει εγκαύματα συνολικής έκτασης περίπου 70% και είναι διασωληνωμένος και σε κρίσιμη κατάσταση, ο δεύτερος φέρει εγκαύματα μερικού πάχους 20% και ο τρίτος φέρει εισπνευστικό έγκαυμα και είναι διασωληνωμένος.

Στο «Αττικόν» διακομίσθηκαν τρεις τραυματίες οι οποίοι φέρουν εγκαύματα σοβαρού βαθμού, εμφανίζουν αναπνευστική δυσχέρεια και βρίσκονται διασωληνωμένοι υπό μηχανική υποστήριξη της αναπνοής. Ο ένας διακομίστηκε στην ΜΕΘ του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας, ο δεύτερος στη μονάδα εγκαυμάτων του «Γ. Γεννηματάς», ενώ ο τρίτος παραμένει στη ΜΕΘ του «Αττικόν».
Το Συνδικάτο Μετάλλου κατήγγειλε την έλλειψη μέτρων ασφαλείας σε ένα χώρο με 3.000 εργαζόμενους. Όπως τονίζει δεν χτύπησε ο συναγερμός πυρκαγιάς και δεν υπήρχε σχέδιο ασφαλούς εξόδου των εργαζομένων σε περίπτωση πυρκαγιάς. Προσθέτει ότι κατά τη διάρκεια της φωτιάς, οι εργαζόμενοι στοιβάχτηκαν σε έναν από τους χώρους στάθμευσης των εγκαταστάσεων, χωρίς να τους επιτρέπεται να μετακινηθούν. Όταν οι εργαζόμενοι άνοιξαν μία από τις εξόδους, προκειμένου να διαφύγουν, το προσωπικό φύλαξης των εγκαταστάσεων τους κυνήγησε για να τους πάρει τις κάρτες εισόδου.
Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι: “Η πυρκαγιά ξέσπασε από έκρηξη, κάτι που υποδεικνύει έλλειψη μέτρων ασφάλειας και προστασίας. Τις εργασίες πραγματοποιούσαν συνεργεία που αποτελούνταν από ανειδίκευτους εργάτες, οι οποίοι καλούνται να δουλεύουν 12ωρα και 16ωρα, με ελάχιστα διαλείμματα και μεροκάματα πείνας”.
Τα διυλιστήρια επισκέφτηκε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παν. Λαφαζάνης που υποσχέθηκε ότι θα αποδοθούν ευθύνες για την πυρκαγιά.

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στο Carrefour και κέρδισε 200 ευρώ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πώς λέγεται ο κουλ στα ελληνικά;

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 26/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα