Thumbnail
Δηλώσεις Τσίπρα

Τσίπρας: Αν ο λαός θέλει να έχει έναν ταπεινωμένο πρωθυπουργό, ας τον επιλέξει. Δεν είμαι εγώ αυτός.

Δεν έχει βάση ότι βάζουμε το κόμμα πάνω από την πατρίδα. Το δημοψήφισμα έρχεται για να ενώσει τον λαό. Αν έκανα άλλα απ' όσα είπα προεκλογικά, τότε θα έβαζα εαυτό και κόμμα πάνω από την πατρίδα. 

  • Ο Γιάνης Βαρουφάκης έγινε το κόκκινο πανί. Όλοι μας κάνουμε λάθη αλλά στοχοποιήθηκε.
  •  Στηρίζω πάντα τον Γιάνη Βαρουφάκη.
  • Ο κ. Σαμαράς να με πάρει τηλέφωνο όποτε θέλει για να τον ενημερώσω.
  • Να πάμε σε debate με όλους τους αρχηγούς.

Όχι και μονά ζυγά δικά τους. Το ευρώ είναι ένα κοινό νόμισμα που για να υπάρξει και να είναι σταθερό πρέπει να βασίζεται στην αλληλεγγύη και στους κανόνες της Ευρωζώνης αλλά και στον σεβασμό της δημοκρατικής επιλογής. Ο Γάλλος υπ. Σαπέν είχε πει πως πρέπει να σεβαστούμε τον ελληνικό λαό και τους κανόνες της Ε.Ε. Οι εταίροι δεν σέβονται την επιλογή των Ελλήνων. Θέλουν να κάνουμε ό,τι έκανε και η ΝΔ, ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι αυτή η εντολή μας. 

 Μέσα σε μια βδομάδα μπορούμε να αποκαταστήσουμε τη ρευστότητα και να πληρώσουμε. Το ΔΝΤ θέλει να πληρώνεται χωρίς να πληρώνει

 Μας έχουν πάει σε ασφυξία και δεν μας δίνουν παράταση μιας βδομάδας. Περιμένουν πως θα πληρώσουμε κιολας;  Οι συντάξεις θα κοπούν αν κάνουμε πίσω.  Άλλοι δεν έκλεισαν τράπεζες αλλά έκλεισαν σπίτια.

 Οι τράπεζες θα ανοίξουν μόλις αποκατασταθεί η ρευστότητα από την ΕΚΤ, κάτι που είναι επιθυμία Ντράγκι. Μέσα σε λίγες ώρες μετά το αποτέλεσμα που θα οδηγήσει σε επίτευξη συμφωνίας.

 Ζούμε μια δυσκολία που θα την ξεπεράσουμε. Θα τα καταφέρουμε και θα επιβιώσουμε. Μας έκλεισαν τις κάλπες για να μην πάμε στις κάλπες, αλλά θα πάμε εκεί. Αν το όχι είναι μεγάλο, θα αλλάξουμε τους συσχετισμούς. Αν η απάντηση είναι το ναι, θα το σεβαστούμε. Δεν κάνουμε πραξικοπήματα εμείς.

Αν ο λαός απορρίψει το κείμενο, επιστρέφουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Ο υπ. οικ. των ΗΠΑ έβαλε επίσημα στο τραπέζι το ζήτημα του χρέους.
Από το παράθυρο συνεχώς μας έβαζαν νέα μέτρα με ιδεολογικό περιεχόμενο. Στην Ελλάδα δεν θέλουν τις εργασιακές συμβάσεις. 
Όσο φτάνουμε στην κάλπη, θα πιέζουν, θέλουν να κερδίσει το ναι για να μην κάνουν υποχωρήσεις. Ο Ρέντσι είναι φίλος, αλλά αν όλοι αναγκαστούν να κάνουν υποχωρήσεις στην Ελλάδα θα δώσει λογαριασμό γιατί εκείνος δεν πιέζει για να κερδίσει κάτι.

Αν ο λαός απορρίψει το κείμενο, επιστρέφουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Ο υπ. οικ. των ΗΠΑ έβαλε επίσημα στο τραπέζι το ζήτημα του χρέους.
Το δημοψήφισμα είναι η συνέχιση της διαπραγμάτευσης με άλλους όρους. 
Θα δρομολογηθούν οι εξελίξεις όπως ορίζει το Σύνταγμα.
Αν έχουμε όχι, σεβόμαστε την απόφαση του ελληνικού λαού. Δεν είμαι πρωθυπουργός παντός καιρού. Θα είμαι εδώ όσο με στηρίζει ο λαός. Θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες για να γίνει νόμος του κράτους αυτό που θα ψηφίσει ο ελληνικός λαός. Ξαναλέω, δεν είμαι πρωθυπουργός παντός καιρού. 

Αν κάποιοι αποφασίζουν ότι η Ευρώπη είναι ένας σκληρός μηχανισμός, τότε τερματίζουν την ίδια την Ευρώπη.
Σεβάστηκαν το δημοψήφισμα των Ιρλανδών και διαπραγματεύτηκαν μαζί τους για να κάνουν αλλαγές εκεί. Την επόμενη μέρα ξεκίνησαν συζητήσεις και έγιναν αλλαγές σε βασικά θέματα φορολογίας και εργασιακά. Ξαναέγινε δημοψήφισμα και προχώρησε η συνθήκη.
Η προηγούμενη κυβέρνηση πήρε παράταση για να πάει σε εκλογές, εμάς δεν μας άφησαν να κινηθούμε στη δημοκρατική διαδικασία. 
Πήρα τηλέφωνο Μέρκελ και Ολάντ και τους ενημέρωσα πως η απόφαση μας είναι να πάμε σε δημοψήφισμα. Δεν είναι σωστό να πω την απάντηση που έλαβα, ωστόσο δεν ήταν αρνητική. Ζήτησα παράταση για λόγους δημοκρατίας, κανείς δεν μου είπε όχι εκείνο το βράδυ. Το κλίμα ήταν καλό. Δεν αιφνιδίασα εγώ, αιφνιδιάστηκα από το Eurogroup της επόμενης μέρας που δεν ενέκρινε την παράταση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βάσεις Εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές διεκδικούν να πάνε ψηλότερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 01/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα