Thumbnail
Φονικό

Για 100 ευρώ φαίνεται ότι έσφαξαν οι δράστες τον 71χρονο Όθωνα Ανδρουλάκη στις Μοίρες

Δράστες φέρεται να είναι δύο άτομα, δυο αλλοδαποί, 21 και 17 ετών, Βουλγαρικής καταγωγής, οι οποίοι μπήκαν στο σπίτι του υπό την επήρεια αλκοόλ (όπως υποστηρίζουν) προκειμένου να τον ληστέψουν. Συνελήφθη, επίσης, και μία 38χρονη γυναίκα από τη Βουλγαρία, η οποία είναι η μητέρα του 17χρονου,για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Ο άτυχος άνδρας που μάλλον κοιμόταν, ξύπνησε και πιθανόν τους αναγνώρισε… Αυτοί φοβήθηκαν και τον σκότωσαν!
Σε λεπτομέρειες της υπόθεσης αναφέρθηκε ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου, ταξίαρχος Νίκος Χριστοφάκης, στην διάρκεια συνέντευξης τύπου. Ο κ. Χριστοφάκης έκανε λόγο για εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης. Υπάρχουν οι ομολογίες των δύο κατηγορουμένων, τις οποίες «δένουν» με τεκμηριωμένο τρόπο οι απαντήσεις των εγκληματολογικών εργαστηρίων.

Οι ομολογίες δόθηκαν πριν καν διαβιβαστούν τα επίσημα αποτελέσματα από το γενετικό υλικό που ανιχνεύθηκε σε ευρήματα όπως σε ένα ζευγάρι κάλτσες του ανήλικου, τις οποίες φόρεσε σαν γάντια και στην συνέχεια τις πέταξε σε λιόφυτο, κοντά στο σπίτι του θύματος.

Ο 71χρονος προσπάθησε να αντισταθεί, όμως κάθε προσπάθεια ήταν μάταιη. Οι δράστες του έφραξαν το πρόσωπο με ένα μαξιλάρι και τον μαχαίρωσαν αλλεπάλληλες φορές μέχρι που ξεψύχησε. Ο ανήλικος ισχυρίζεται ότι αυτός κρατούσε το μαξιλάρι και ο 21χρονος μαχαίρωνε τον ηλικιωμένο. Ο 21χρονος από την πλευρά του υποστηρίζει ότι περίμενε έξω από το σπίτι όσο ο ανήλικος μαχαίρωνε τον 71χρονο.

H ανακοίνωση της αστυνομίας

Εξιχνιάστηκε άμεσα, έπειτα από μεθοδική και συστηματική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, ανθρωποκτονία που διαπράχθηκε με ιδιαίτερη βιαιότητα στις 13.08.2015 σε βάρος 71χρονου ημεδαπού, στις Μοίρες Ηρακλείου.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν, στο πλαίσιο συντονισμένων αστυνομικών ερευνών και αναζητήσεων, στο Ηράκλειο, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 21 και 17 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία -κακουργηματικού χαρακτήρα- για ανθρωποκτονία.  

Ο 71χρονος είχε βρεθεί νεκρός από συγγενικό του πρόσωπο, στην οικία του, το μεσημέρι της 13.08.2015, ενώ στο σημείο μετέβησαν Ιατροδικαστής, καθώς και αρμόδιο συνεργείο του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, για αυτοψία και εξερεύνηση του χώρου.

Από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών και το Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς, προέκυψε ότι οι δύο δράστες, μετέβησαν στην οικία του 71χρονου με σκοπό την κλοπή, περίπου τα μεσάνυχτα 12 προς 13 Αυγούστου 2015.

Κατά το χρόνο που είχαν εισέλθει στην οικία, έγιναν όμως αντιληπτοί από τον 71χρονο και στη συνέχεια, αφού τον ακινητοποίησαν, με τη χρήση αιχμηρού αντικειμένου (μαχαιριού) τον τραυμάτισαν θανάσιμα, καταφέρνοντάς του, με ιδιαίτερη σκληρότητα, πολλαπλά χτυπήματα σε διάφορά σημεία του σώματός του.

Κατά τη διενεργούμενη προανάκριση, συνελήφθη και 38χρονη αλλοδαπή υπήκοος Βουλγαρίας -μητέρα του 17χρονου- για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πώς λέγεται ο κουλ στα ελληνικά;

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 26/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Παιδί παίζει με παιχνίδια
Αυτισμός: Πόσο κινδυνεύουν τα μικρότερα αδέλφια των παιδιών στο φάσμα να εμφανίσουν τη διαταραχή
Η οικογένεια, το φύλο του πρώτου παιδιού που διαγνώστηκε με αυτισμό, αλλά και πολλοί ακόμη παράγοντες φαίνεται πως παίζουν καθοριστικό ρόλο στην...
Αυτισμός: Πόσο κινδυνεύουν τα μικρότερα αδέλφια των παιδιών στο φάσμα να εμφανίσουν τη διαταραχή
Πανάδες και φακίδες
Καφέ κηλίδες: Πώς ξεχωρίζουμε τις πανάδες της ηλικίας από τις πανάδες του ήλιου
Το να ξέρουμε να ξεχωρίζουμε τις κηλίδες από τον ήλιο από τις κηλίδες της ηλικίας μπορεί να μας βοηθήσει να αποφασίσουμε πότε πρέπει να ζητήσουμε τη...
Καφέ κηλίδες: Πώς ξεχωρίζουμε τις πανάδες της ηλικίας από τις πανάδες του ήλιου