Thumbnail
Σοβαρό επεισόδιο

Σοβαρό επεισόδιο με σκάφος στο οποία επέβαιναν τρεις διακινητές, που μετέφεραν τουλάχιστον 60 παράτυπους μετανάστες, σημειώθηκε το μεσημέρι ανοιχτά της Σύμης, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ένας λιμενικός, ενώ βρέθηκε νεκρός (από ασφυξία σύμφωνα με την αρχική ανακοίνωση) ένας 17χρονος μετανάστης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το αρχηγείο του λιμενικού σώματος, περιπολικό σκάφος της frontex εντόπισε τη θαλαμηγό να κινείται ύποπτα και της ζήτησε να σταματήσει για έλεγχο. Η θαλαμηγός ανάπτυξε ταχύτητα και κατά τη διάρκεια της καταδίωξης συγκρούστηκε με το σκάφος της frontex με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ένας λιμενικός.

Από σφαίρα προήλθε τελικά ο θάνατος του 17χρονου προσφυγόπουλου και όχι από ασφυξία όπως είχε ανακοινωθεί το μεσημέρι από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος. Η νέα ενημέρωση που έγινε με SMS στα κινητά των ναυτιλιακών συντακτών λέει ότι «ο θάνατος του 17χρονου αλλοδαπού υπηκόου σύμφωνα με δήλωση του γιατρού του Κέντρου Υγείας Σύμης προς τον διοικητή της 8ης περιφερειακής διοίκησης του Λιμενικού Σώματος προήλθε όχι από ασφυξία αλλά πιθανόν από ρίψη βολίδας πυροβόλου όπλου» χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται αν η σφαίρα προήλθε από όπλο Λιμενικού ή δουλεμπόρου.    

Εντύπωση πάντως προκαλεί η αρχική ενημέρωση που υπήρχε από το Αρχηγείο του Λιμενικού ότι το παιδί είχε πεθάνει από ασφυξία μέσα στην καμπίνα που ήταν στοιβαγμένο μαζί με άλλα 70 άτομα. Και αυτό γιατί ένα παιδί που είναι πυροβολημένο σε καμία περίπτωση δεν φαίνεται ότι έχει χάσει τη ζωή του από ασφυξία.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα, το περιστατικό σημειώθηκε όταν σκάφος της frontex εντόπισε τη θαλαμηγό να κινείται ύποπτα και της ζητήθηκε να σταματήσει για έλεγχο.

Η θαλαμηγός που μετέφερε τους παράτυπους μετανάστες δεν υπάκουσε και άρχισε ελιγμούς. Ακολούθησαν προειδοποιητικά πυρά με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να ακινητοποιηθεί. Λιμενικοί επιβιβάστηκαν σε αυτήν με αποτέλεσμα να ακολουθήσει συμπλοκή με τους διακινητές που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά από γκλοπ ένας λιμενικός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα τα ενδεχόμενα για τον τρόπο με τον οποίο επήλθε ο θάνατος του 17χρονου ερευνώνται από το λιμενικό σώμα.

Οι τρεις δουλέμποροι έχουν συλληφθεί και οδηγηθεί στο λιμεναρχείο της Σύμης όπως και το σκάφος με τους παράτυπους μετανάστες.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

altsxaimer-ilikiomenos.jpg
Αλτσχάιμερ: Αυτά είναι 3 συμπτώματα που δείχνουν εγκεφαλική νόσο και εμφανίζονται νωρίτερα από το αναμενόμενο
Τι να κάνετε αν ανησυχείτε για την υγεία του εγκεφάλου σας– Τι αποκαλύπτει νευροψυχολόγος
Αλτσχάιμερ: Αυτά είναι 3 συμπτώματα που δείχνουν εγκεφαλική νόσο και εμφανίζονται νωρίτερα από το αναμενόμενο
zetta_makri
Ζέττα Μακρή: Οι 3 ειδικότητες εκπαιδευτικών για τα παιδιά που φοιτούν σε απομακρυσμένες περιοχές
«Μόνιμοι εκπαιδευτικοί στο ψηφιακό φροντιστήριο και μόνο εάν δεν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός, θα υπάρχουν και αναπληρωτές».
Ζέττα Μακρή: Οι 3 ειδικότητες εκπαιδευτικών για τα παιδιά που φοιτούν σε απομακρυσμένες περιοχές