«Ένιωσα ταπεινωμένος. Με ξεφτίλισε. Με έδειρε μπροστά στους φίλους μας στο προαύλιο του σχολείου. Εφυγα ημίγυμνος, γιατί μου έσκισε την μπλούζα. Μου ξήλωσε και το σταυρό που φορούσα. Ναι. Τον πυροβόλησα. Το παραδέχομαι».
Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», τα λόγαι αυτά προέρχονται από την κατάθεση του 15χρονου μαθητή της Γ’ Γυμνασίου Ν.Δ., ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία του 17χρονου φίλου του Γ.Α. στην Κάτω Αχαΐα. Το θύμα, μαθητής Γ’ Λυκείου, έπεσε νεκρό από πυροβολισμό με κυνηγετική καραμπίνα. Είχε προηγηθεί καβγάς με το δράστη στην κεντρική πλατεία, όπου βρίσκεται το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κάτω Αχαΐας, όπου συνηθίζουν να συχνάζουν τα απογεύματα τα παιδιά της περιοχής.
Η βασική αιτία της αντιπαράθεσής τους, σύμφωνα με αστυνομικούς που έχουν αναλάβει την έρευνα, είναι η ενόχληση του 17χρονου για το γεγονός ότι ο φίλος του έδειχνε εμφανώς τη συμπάθειά του προς την αδερφή του. Αρμόδιος αξιωματικός προσθέτει ότι εξετάζεται παράλληλα το ενδεχόμενο ο 17χρονος να είχε θυμώσει με το δράστη γιατί μπορεί να πίστευε ότι πειράζει την κοπέλα του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο 17χρονος να τον πλησιάζει αρκετές φορές με απειλητικό ύφος.
«Ο εντολέας μου παραδέχτηκε στις Αρχές την πράξη του. Πριν από το περιστατικό είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού, τον οποίο βεβαιώνουν οι αυτόπτες μάρτυρες στις καταθέσεις τους. Ο σταυρός που φορούσε στο λαιμό του βρέθηκε από την Αστυνομία πεσμένος στο σημείο, γεγονός που δείχνει τη βιαιότητα του ξυλοδαρμού», λέει στον «Ε.Τ.» ο κ. Χρήστος Τσόλκας, δικηγόρος του 15χρονου δράστη.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/04
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ