Thumbnail
Σοβαρά εγκαύματα

Ενα απίστευτο περιστατικό άγριας, ρατσιστικής επίθεσης έλαβε χώρα το Σάββατο, παραμονή των εκλογών, στο χωριό Ξυλοκέρα Ηλείας.
Επίθεση από τον άνθρωπο στον οποίο εργαζόταν τα τελευταία χρόνια, δέχθηκε, μια 60χρονη γυναίκα από την Βουλγαρία, που καταγγέλει το περιστατικό στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ» του Πύργου Ηλείας. Ο λόγος της επίθεσης, είναι τα χρήματα που της χρωστούσε ο εργοδότης της και εδώ και δύο χρόνια δεν της έδινε προφασιζόμενος οικονομικούς λόγους.

Το περιστατικό αυτό, όμως, δεν σταμάτησε εκεί, αφού από την επίθεση που δέχθηκε η γυναίκα, σύμφωνα πάντα με τα όσα καταγγέλει, τραυματίσθηκε σοβαρά το δύο ετών εγγονάκι της, το οποίο είχε εκείνη την ώρα μαζί της.

Πιο συγκεκριμένα, η άτυχη, Γεωργία Ράτκα Γεωργίεβα, πήγε την περασμένη εβδομάδα, μαζί με το δύο ετών εγγόνι της και τον ανιψιό της, να ζητήσει τα χρήματα – ποσό των 120 ευρώ – που της χρωστούσε ο πρώην εργοδότης της σε χωριό του δήμου Πύργου, όπου αυτός διαμένει.

Όμως, η μια κουβέντα έφερε την άλλη και η ηλικιωμένη δέχθηκε επίθεση, από τον άνδρα, ο οποίος φανερά εκνευρισμένος φέρεται να πέταξε προς το μέρος της, μπρίκι με καυτό καφέ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, το υγρό να πετύχει την ίδια στο στέρνο αλλά ακόμα πιο πολύ το άτυχο αγοράκι – μόλις δύο ετών – που εκείνη την ώρα η γυναίκα κρατούσε στην αγκαλιά της.

Όπως κατήγγειλε η κ. Ράτκα, ο πρώην εργοδότης της, προσπάθησε να της επιτεθεί ξανά ωστόσο ο ανιψιός της που ήταν μαζί της, την προστάτευσε και την πήρε μακριά από το σπίτι.

Σοβαρά εγκαύματα

Αξίζει ν’ αναφερθεί η σοβαρότητα του τραυματισμού του παιδιού από το γεγονός ότι οι γιατροί του Νοσοκομείου Πύργου, στο οποίο και μεταφέρθηκε, ζήτησαν την άμεση μεταφορά του στην Πάτρα, στο «Καραμανδάνειο» Νοσοκομείο Παίδων, καθώς υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να χάσει την όρασή του από το ένα μάτι.

Οπως αναφέρει στην Εφημερίδα των Συντακτών ο δικηγόρος της 60χρονης, «η γιαγιά ζει με το εγγόνι της σε χωριό της περιοχής μια και οι γονείς του παιδιού έχουν φύγει μετανάστες στη Γερμανία». Τα χρήματα (120 ευρώ) τα χρωστούσε ο γιος του φερόμενου δράστη στον γιο της γυναίκας από το 2013, όταν ο τελευταίος εργαζόταν στα χωράφια του πρώτου.

«Ολο το καλοκαίρι την κορόιδευαν πως θα της δώσουν τα χρήματα. Από Σάββατο σε Σάββατο την πήγαιναν. Εξι φορές έχει πάει να πάρει τα χρήματα και έξι φορές γύρισε άπραγη», μας λέει ο κ. Δημητρουλόπουλος. Σύμφωνα με όσα λέει η 60χρονη, το προηγούμενο Σάββατο ξαναπήγε για να πάρει τα χρήματα, έπειτα από πρόσκληση του γιου του φερόμενου ως δράστη.

«Δεν τον βρήκε εκεί όμως, παρά μόνο τον πατέρα του», λέει ο δικηγόρος της 60χρονης. «Η πρώτη του αντίδραση μόλις είδε τη γυναίκα ήταν, “πάλι εδώ είσαι; Μας ζάλισες”. Πάνω στην κουβέντα που ακολούθησε εκείνος εκνευρίστηκε και πέταξε το μπρίκι με τον καφέ εναντίον της, τραυματίζοντας το παιδί αλλά και την ίδια. Αλλά και στη συνέχεια, όταν συνέβη το περιστατικό, συνέχισε να βρίζει και να χρησιμοποιεί ρατσιστικούς προσδιορισμούς για τη χώρα προέλευσης της γυναίκας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο περιστατικό υπήρχαν αυτόπτες μάρτυρες. Η 60χρονη, μέσω του δικηγόρου της, κατέθεσε χθες μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα, ενώ αναμένεται να βγει και η ιατροδικαστική έκθεση για το τραυματισμένο παιδί.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

taxi
Τι θα ισχύσει για τους μαθητές που παίρνουν απαλλαγή από τα Θρησκευτικά - Το νέο μάθημα "Ηθική"
Θα διδάσκεται από τη Γ΄ Δημοτικού έως τη Γ΄ Λυκείου, αλλά για να συγκροτηθεί ένα τμήμα θα πρέπει να έχουν πάρει απαλλαγή από τα Θρησκευτικά...
Τι θα ισχύσει για τους μαθητές που παίρνουν απαλλαγή από τα Θρησκευτικά - Το νέο μάθημα "Ηθική"
pierrakakis
Κυριάκος Πιερρακάκης: Εξετάζουμε τον τρόπο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
Πιερρακάκης: Η ώρα να επιλύσουμε όλες τις εκκρεμότητες είναι τώρα, ακριβώς επειδή η Παιδεία είναι εξ ορισμού ένας χώρος όπου οι μεταρρυθμίσεις...
Κυριάκος Πιερρακάκης: Εξετάζουμε τον τρόπο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
Υπουργείο Παιδείας
Υπουργείο Παιδείας: Το ΦΕΚ της κατανομής 1.555 οργανικών θέσεων ΕΕΠ-ΕΒΠ σε Σχολεία Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης
Πρόκειται για τις 1.555 νέες οργανικές Θέσεις Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.) στις Σχολικές...
Υπουργείο Παιδείας: Το ΦΕΚ της κατανομής 1.555 οργανικών θέσεων ΕΕΠ-ΕΒΠ σε Σχολεία Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης