Thumbnail
Ενδεικτικό της τραγικής κατάστασής τους.

«Πώς αντιμετωπίζει κανείς εγκαύματα; Πού είναι το πλησιέστερο νοσοκομείο; Πώς μπορεί κανείς να βγει από τη χώρα και να πάει στην Ευρώπη;» είναι μερικές από τις αναζητήσεις που πραγματοποιούν στο Google οι Σύροι. Ενδεικτική ακριβώς κατάσταση για τα βιώματα αυτών των ανθρώπων.

Το δορυφορικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera έψαξε δια μέσου της Google ποιές είναι οι συχνότερες αναζητήσεις των Σύρων στο διαδίκτυο, ενώ το γερμανικό περιοδικό Stern τις παρουσιάζει.

Τα λήμματα που κυριαρχούν στις αναζητήσεις είναι: «νοσοκομείο Ερυθρού Σταυρού», «Ερυθρός Σταυρός», «νοσοκομείο Ερυθρού Σταυρού στη Δαμασκό», «αντιμετώπιση εγκαυμάτων», «πρώτες βοήθειες» και «τεχνητή αναπνοή».

Πολύ συχνές είναι οι αναζητήσεις και για τους τρόπους που μπορούν να φύγουν από τη χώρα, με τις πιο κοινές φράσεις που χρησιμοποιούνται να είναι «μετανάστευση στη Γερμανία» και «άσυλο στη Γερμανία».

Οι Σύροι, παράλληλα, έχουν ανάγκη από πληροφορίες για το πώς θα κάνουν το ταξίδι ως τη Γερμανία κι έτσι πολύ συχνά αναζητούν χάρτες της Ελλάδας, πληροφορίες για τη θαλάσσια οδό από την Τουρκία στην Ελλάδα, χάρτες της Ευρώπης στα αραβικά καθώς και χάρτες της Γερμανίας.

Βάσει των αναζητήσεών τους συμπεραίνουμε ότι προτιμούν το πέρασμα από τη Σμύρνη στο Εντίρνε, από τη Σμύρνη στην Κωνσταντινούπολη, καθώς και από τη Σμύρνη μέσω θαλάσσης ως την Αθήνα, ενώ ενδιαφέρονται και για την απόσταση μεταξύ των Σκοπίων και της Σερβίας.

Η στάση της κυβέρνησης της Ουγγαρίας φαίνεται ότι απασχολεί τους πρόσφυγες γενικά. «Ειδήσεις από την Ουγγαρία» και «Ουγγαρία, Συρία, πρόσφυγες» είναι λάποιες από τις αναζητήσεις.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 03/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα