Thumbnail
Τεράστια τα κέρδη της παράνομης αυτής "αγοράς"

Ντοκουμέντα που προκαλούν σοκ αποκαλύπτουν το κύκλωμα trafficking κουταβιών που έχουν δημιουργήσει εγκληματικές συμμορίες στην Αγγλία και σαρώνει ολόκληρη τη χώρα αποφέροντας εκατομμύρια στους διακινητές. Νηστικά, κακοποιημένα ή "καχεκτικά" κουτάβια εκτρέφονται σε ανθυγιεινές συνθήκες και διακινούνται με πλαστά έγγραφα σε όλη τη χώρα. 

Ο επικεφαλής επιθεωρητής της Μονάδας Ειδικών Επιχειρήσεων της RSPCA, Ιαν Μπριγκς, δήλωσε ότι υπάρχουν περίπου 100 τέτοιες συμμορίες στη Βρετανία που λειτουργούν όπως τα καρτέλ ναρκωτικών. «Οι συμμορίες είναι πολύ εξελιγμένες και έχουν τεράστιες δυνατότητες κέρδους. Το επίπεδο της απάτης είναι συγκλονιστικό. Φτιάχνουν πλαστά έγγραφα για τα σκυλιά και παραποιημένες διαδρομές σε όλη την Ευρώπη για να μοιάζουν σαν νόμιμες επιχειρήσεις. Εκτιμούμε ότι αυτή η παράνομη βιομηχανία αποφέρει κέρδος άνω των 100.000.000 λιρών», ανέφερε συγκεκριμένα στην Daily Mirror.

Σύμφωνα με τον Μπριγκς, πολλά ζώα είναι άρρωστα πριν καν φτάσουν στον προορισμό τους και άλλα μεταφέρουν ασθένειες όπως η λύσσα, που ενέχουν τεράστιο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. «Οι συμμορίες προσποιούνται ότι είναι νόμιμοι κτηνοτρόφοι, αλλά κρύβουν το γεγονός ότι πουλάνε εκατοντάδες σκυλιά όσο το δυνατόν γρηγορότερα χωρίς να λαμβάνεται υπόψιν η υγεία τους. Τελικά οι νέοι ιδιοκτήτες επιβαρύνονται με υπέρογκους λογαριασμούς στον κτηνίατρο ή ο σκύλος πεθαίνει μέσα σε λίγες εβδομάδες» υπογραμμίζει.

Οι τιμές μπορεί να ανέλθουν σε εκατοντάδες η και χιλιάδες ευρώ για τους εκτροφείς των κουταβιών.

Η RSPCA αναφέρει ότι την περασμένη τριετία είχε σώσει πάνω από 1.000 κουτάβια από αυτά τα κυκλώματα παράνομης διακίνησης.

Παράλληλα έχει αρχίσει μια εκστρατεία για να ζητήσει από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να θεσπίσει νόμους στην Αγγλία για την καταπολέμηση εμπόρους κουταβιών που πουλάνε άρρωστα και ετοιμοθάνατα ζώα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βάσεις Εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές διεκδικούν να πάνε ψηλότερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 03/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αναγνωστόπουλος
Αναγνωστόπουλος-Πανελλαδικές: «Δεν έχω ακούσει κάτι πιο γελοίο» – Η οργή του πατέρα της Καρολάιν
Τι είπε ο πατέρας της δολοφονημένης Καρολάιν για τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου
Αναγνωστόπουλος-Πανελλαδικές: «Δεν έχω ακούσει κάτι πιο γελοίο» – Η οργή του πατέρα της Καρολάιν
ekpaideytikoi_yper_a-a
21ο συνέδριο ΟΛΜΕ - ΑΣΕ: Μακριά από την ανάγκη των εκπαιδευτικών να παρθούν αγωνιστικές αποφάσεις η πλειοψηφία του απερχόμενου Δ.Σ
«Η ΑΣΕ, που αποτελεί την 2η παράταξη σε δύναμη (με βάση τους αντιπροσώπους που έχουν εκλεγεί), δεν θα επιτρέψει να επικρατήσουν διαλυτικά φαινόμενα»...
21ο συνέδριο ΟΛΜΕ - ΑΣΕ: Μακριά από την ανάγκη των εκπαιδευτικών να παρθούν αγωνιστικές αποφάσεις η πλειοψηφία του απερχόμενου Δ.Σ