Thumbnail
Δίκη

Αστυνομικός, μάρτυρας στη δίκη της Χ.Α. επιβεβαιώνει πλήρως τους αυτόπτες της δολοφονίας Φύσσα που λένε ότι οι χρυσαυγίτες έκαναν ανενόχλητοι την επίθεση.

Να παραμείνουν σε απόσταση από τους χρυσαυγίτες και να δίνουν εικόνα, ήταν η εντολή που είχαν από το κέντρο οι αστυνομικοί που έλαβαν το σήμα να μεταβούν στο σημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, όπως κατέθεσε ο αστυνομικός Γ. Ρώτας ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων όπου εκδικάζεται η υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Ο αστυνομικός δέχτηκε πολλές ερωτήσεις από τους εκπροσώπους της οικογένειας Φύσσα, ώστε να προσδιορίσει ακριβώς τα σημεία που βρισκόταν η ομάδα των συγκεντρωμένων χρυσαυγιτών, έξω από την καφετέρια Κοράλλι, το σημείο που ένα μέρος της ομάδας αυτής ξέκοψε και το σημείο της δολοφονίας του μουσικού. Έτσι, στο δικαστήριο τοποθετήθηκε χάρτης της περιοχής ώστε ο μάρτυρας να μπορεί να δείχνει τα επίμαχα σημεία.

Οι χρυσαυγίτες ήταν διασκορπισμένοι κατά μήκος της οδού Μελά» ξεκίνησε ο μάρτυρας.
«....Όταν φτάσαμε ενημερώσαμε το κέντρο, δίνοντας την εικόνα, και μας είπαν να παραμείνουμε σε απόσταση να συνεχίσουμε να δίνουμε εικόνα...άκουσα όταν διαβίβαζε αλλος συνάδελφος στο κέντρο ότι υπήρχαν σιδηρογροθιές ...
ΕΡ: Δεν έπρεπε λοιπόν να επέμβετε;
Μ: Να κάναμε ακριβώς τί; Πως θα επεμβαίναμε οκτώ άτομα σε πενήντα;
ΕΡ: Ποιος είναι ο γνωστός χώρος που είπατε την άλλη φορα ότι συνεπλέκετο με τους χρυσαυγίτες ;
Μ:  Αναρχικοί, έτσι μας τους είπε το κεντρο.
ΕΡ: Και τους χρυσαυγίτες πως τους λέτε;
Μ:  Άτομα της Χ.Α. ...οι συγκεντρωμένοι τρεξανε ξαφνικά εγώ δεν έχω καταλάβει για ποιόν  λόγο ...αυτοί γνωριζαν ότι πηγαιναν σε συγκεκριμένο σημείο ...περίμενα ότι θα πήγαιναν επειδή κρατούσαν και μαδέρια να σπάσουν την καφετέρια...από την απόσταση που είμαστε δεν μπορούσα να δώ αν όλοι χτυπούσαν τον Φύσσα , ήταν ένα κουβάρι άνθρωποι, οταν πηγαμε προς τα εκει η ομάδα που ήταν μαζί με τον Ρουπακιά έτρεξε και έφυγε....
ΕΡ:  Ο  Ρουπακιας πως μπορεσε και πηγε στο αυτοκίνητο  αφου έφτασαν 3-4 αστυνομικοι που πιάσαν τον Φυσσα κι όχι αυτόν ;
Μ: -Τον είδαμε που πήγαινε προς το αυτοκινητο και τον βγάλαμε έξω ...το κεντρο μας ειπε να κανουμε προσαγωγή όποιον προσομοιάζαν τα χαρακτηριστικά του με ΧΑ  και έτρεχε.
ΕΡ:  και δεν βρεθηκε κανενας  στο σημείο να προσαχθεί;
Μ:  δεν ξερω να πω...Θα κυνηγάει κάθε αστυνομικός 5-6 άτομα , ποιον να συλλάβει;
ΕΡ:  Γιατί στον Ρουπακιά δεν διαπιστώθηκε κάκωση στο σώμα του αφού όπως είπατε χτυπιόντουσαν ;
Μ: Προφανώς δεν τις έφαγε, ήταν καλός, προφανώς μπορεί να γνώριζε κάποια πολεμική τέχνη, δεν μπορώ βέβαια να ξέρω πόσες κλοτσιές και μπουνιές έφαγε ο Ρουπακιάς.
ΕΡ:  Από τη στιγή που όπως είπατε φοβηθήκατε εσείς με πιστολια,οπλοπολυβόλο και αλεξίσφαιρα ο Φύσσας και οι φίλοι του τι έπρπε να κάνουν ;
Μ: ...Αν δεν φοβάσαι θα κάνεις βλακεία
ΕΡ: Γνωρίζετε αν υπήρχαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ αποσπασμένοι στην φρουρά του κατηγορουμενου βουλευτή Κούζηλου;
Μ: Δεν γνωρίζω.

Ο αστυνομικός προσδιόρισε όχι μόνο το σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας, αλλά και πώς κινήθηκαν οι δράστες και οι αστυνομικοί που κλήθηκαν για να επέμβουν. Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο Γ. Ρώτας κατέθεσε ότι η ομάδα των 20-30 ατόμων που ξέκοψε από τους 50 που βρίσκονταν απέναντι από την καφετέρια του δημιούργησε την εντύπωση πως ήξερε πού πηγαίνει και τι θα κάνει. «Εγώ εκείνη τη στιγμή δεν ήξερα. Πιθανότατα, αυτοί να το είχαν προσχεδιασμένο».


Ο συνήγορος των Αιγυπτίων αλιεργατών ρώτησε τον αστυνομικό αν ξέρει να είχαν ασυρμάτους, οι χρυσαυγίτες. Ο μάρτυρας απάντησε ότι δεν γνωρίζει και ο συνήγορος έδειξε στο δικαστήριο φωτογραφία από το αρχείο του Πατέλη, στην οποία μέλη της Χρυσής Αυγής φαίνεται να κρατάνε ασυρμάτους. Η επίκληση της φωτογραφίας και η ερώτηση προς τον μάρτυρα «τι είναι αυτό που κρατάνε» προκάλεσε διαμαρτυρίες από την πλευρά της υπεράσπισης. Μάλιστα, ο συνήγορος του Νίκου Μιχαλολιάκου ειρωνευόμενος είπε «να μας δείξει και φωτογραφίες από τη δράση του ΠΑΜΕ». Ακολούθως, ο εκπρόσωπος των Αιγυπτίων αλιεργατών επικαλέστηκε άλλη φωτογραφία από το αρχείο Πατέλη όπου τρία μέλη της Χρυσής Αυγής φοράνε αλεξίσφαιρα γιλέκα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

nikolopoulos
Εξώδικό στον Περιφ. Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής και προς το υπουργείο Παιδείας κατέθεσαν εκπαιδευτικά σωματεία
Εξώδικο προς την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α’ Αθήνας και προς τον Υπουργό Παιδείας και θρησκευμάτων κατέθεσαν την Τετάρτη 17.7.2024 οι...
Εξώδικό στον Περιφ. Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής και προς το υπουργείο Παιδείας κατέθεσαν εκπαιδευτικά σωματεία
pasok
Να απολογηθούμε όλοι οι οργανωτικοί θεσμοί του ΠΑΣΟΚ και όλα τα κομματικά στελέχη για το εκλογικό αποτέλεσμα
«Διαπράττουμε και άλλα λάθη, ως απόρροια της μη πολιτικής και ιδεολογικής ατζέντας που δεν έχουμε θέσει»
Να απολογηθούμε όλοι οι οργανωτικοί θεσμοί του ΠΑΣΟΚ και όλα τα κομματικά στελέχη για το εκλογικό αποτέλεσμα