Thumbnail

Σε συμβολικές καταλήψεις στα δημαρχεία όλης της χώρας προχωρούν από τις 10 έως 1 το μεσημέρι της Τετάρτης οι εργαζόμενοι της ΠΟΕ ΟΤΑ ως ένδειξη διαμαρτυρίας στις αλλαγές που προωθούνται στο ασφαλιστικό και στα μισθολόγιά τους.

Κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων οι δημοτικοί υπάλληλοι θα σταματήσουν να εργάζονται για να συμμετάσχουν στις δράσεις, τις γενικές συνελεύσεις και συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν.

Σημειωτέον ότι την επόμενη Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου, η ΠΟΕ ΟΤΑ έχει ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχει στην πανελλαδική απεργία.

«Τις τελευταίες ημέρες, διαπιστώνουμε οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πώς έχει ξεκινήσει μία επίθεση σε βάρος μας, που έχει να κάνει με την κατάργηση των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (Β.Α.Ε.), την κατάργηση της Κοινωνικής Ασφάλισης, την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών, όπως της αποκομιδής των απορριμμάτων και της διάλυσης των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α.. Συνεχίζει και η σημερινή συγκυβέρνηση την ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική που έχει ισοπεδώσει την Ελλάδα και την κοινωνία, αυξάνοντας τη φτώχεια, την εξαθλίωση και την ανεργία« σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΠΟΕ ΟΤΑ.

         Σε ανακοίνωσή της για το θέμα η Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία τονίζει ανάμεσα σε άλλα: "Οι καταλήψεις δημαρχείων στις 4 Νοέμβρη πρέπει να γίνουν η αρχή νέων, μαζικών, διεκδικητικών κινητοποιήσεων" και συνεχίζει: "Η συνεχιζόμενη αντιλαϊκή επίθεση, με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ αυτή τη φορά, δεν θέλει να αφήσει τίποτε όρθιο σε σχέση με τα καταχτημένα εργατικά δικαιώματα. Πιστή στις εντολές των Ευρωπαίων και Αμερικανών και των μηχανισμών τους πιστή στις δεσμεύσεις του παραρτήματος του 3ου μνημονίου και του Ν. 4336 του 2015, έρχεται να υλοποιήσει αυτά που εδώ δεκαετίες σχεδίαζε το σύστημα για τους εργαζόμενους. Ανάμεσά τους και τα μέτρα που θα σημάνουν την ολοκληρωτική ανατροπή της κοινωνικής ασφάλισης:

    • Εξαίρεση από τα βαρέα-ανθυγιεινά 25.000 εργαζόμενων στους ΟΤΑ, που εργάζονται αποκλειστικά στην συγκομιδή και αποκομιδή, μεταφορά, διαλογή, επιστασία, καταστροφή απορριμμάτων, στα συνεργεία συντήρησης, επισκευής και πλυσίματος των μέσων καθαριότητας, οι οδοκαθαριστές, οι εργάτες αφοδευτηρίων, οι χειριστές σαρώθρων, οι εργαζόμενοι στην ασφαλτόστρωση δρόμων, τοποθέτηση μαρμάρων και πλακών και στην ταφή νεκρών.

    • Μείωση συντάξεων, αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, αύξηση των χρόνων ασφάλισης σε συνδυασμό με την ηλικία, ποινή (μείωση αποδοχών) στην πρόωρη συνταξιοδότηση, επανυπολογισμό σύνταξης για τους ήδη συνταξιούχους ακόμη και με βάση το προσδόκιμο ζωής, είναι μερικά σημεία του σχεδίου που ετοιμάζεται να ψηφιστεί μέσα στον Νοέμβρη. Η ηλικία των 67 και τα 40 χρόνια ασφάλισης θα είναι ένα από τα μέσα για την κατάργηση στην πραγματικότητα της σύνταξης και της υποκατάστασης για όσους τα καλύψουν τους όρους με ένα εξευτελιστικό προνοιακό επίδομα".

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βάσεις Εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές διεκδικούν να πάνε ψηλότερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 01/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

alexandris
Νέος Διευθυντής στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Β΄Αθήνας ο Αντρέας Αλεξανδρής

Μετά την αυτοδίκαιη λύση στις 30-6-2024 της υπαλληλικής σχέσης του πρώην Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β' Αθήνας,...

Νέος Διευθυντής στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Β΄Αθήνας ο Αντρέας Αλεξανδρής