Thumbnail
Η Ελλάδα αντιμετωπίζει την πιο δύσκολη πρόκληση από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο

«Πρόσωπο με πρόσωπο» με τις τραγικές εικόνες στη Λέσβο βρίσκεται σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος μετέβη μαζί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στη Μυτιλήνη, προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά τις τιτάνιες προσπάθειες για τη διάσωση των προσφύγων και τη διαχείριση των προσφυγικών ροών.

Η Αθήνα έχει πρωτοστατήσει στη διαδικασία ενεργοποίησης των θεσμών στην ΕΕ ώστε να αντιμετωπιστεί το προσφυγικό ως κοινό ευρωπαϊκό ζήτημα, και επομένως η επίσκεψη του Μάρτιν Σουλτς  στη χώρα μας δημιουργεί προσδοκίες ώστε να κινηθεί ένας ικανός πολιτικός μοχλός για την ενεργοποίηση εκείνων των δυνάμεων, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, που υποστηρίζουν μια ανθρωπιστική πολιτική στο προσφυγικό ζήτημα.

Σημειώνεται πως με μαύρα υφάσματα στο ιστορικό δημαρχείο της Μυτιλήνης και σε άλλα σημεία της πόλης, ξεκίνησε χθες Τετάρτη το τριήμερο πένθος που κήρυξε ο δήμος Λέσβου για τους δεκάδες νεκρούς μετανάστες και πρόσφυγες που πνίγηκαν στην προσπάθεια τους να φτάσουν στη Λέσβο «θύματα του ειδεχθούς και αποτρόπαιου εγκλήματος που συντελείται καθημερινά, από τους αδίστακτους λαθρέμπορους διακινητές». 

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει την πιο δύσκολη πρόκληση από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο με την οικονομική και προσφυγική κρίση και στο σύμφωνο σταθερότητας υπάρχει η πρόβλεψη ότι σε περίπτωση ιδιαίτερων καταστάσεων, μπορεί κανείς να δείξει μια ελαστικότητα, είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

proaulio_sxoleio
Τι είναι σχολείο;
«Η διαπαιδαγώγηση είναι ανθρώπινη σχέση. Πώς θα μπορούσε κάποιος να την κανονικοποιήσει και τι θα σήμαινε μια τέτοια κανονικοποίηση; Η δική μου άποψη...
Τι είναι σχολείο;