Thumbnail
5 δισεκατομμύρια δολάρια

Η νέα ταινία Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνά σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Αφού σημείωσε ρεκόρ εισπράξεων σε ΗΠΑ και Καναδά το πρώτο Σαββατοκύριακο προβολής, έσπασε τώρα και το ρεκόρ εισπράξεων στο παγκόσμιο box office, ξεπερνώντας το Jurassic World. 

Αυτό τουλάχιστον δείχνουν οι πρώτες εκτιμήσεις της Disney, οι οποίες, όμως, αναμένεται να ξεπεραστούν.

Σε ΗΠΑ και Καναδά, τα έσοδα έχουν ήδη φτάσει τα σχεδόν 250 εκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας το ρεκόρ του Jurassic World (524,9 εκατομμύρια παγκοσμίως κατά το πρώτο Σαββατοκύριακο προβολής).Η ταινία, που ανοίγει έναν καινούργιο κύκλο στη σειρά «Πόλεμος των Άστρων», έσπασε ρεκόρ σε πωλήσεις εισιτηρίων και στις Ηνωμένες Πολιτείες και παγκόσμια, ανεβάζοντας τις ακαθάριστες εισπράξεις εισιτηρίων πάνω από τα 5 δισεκατομμύρια δολάρια (4,58 δις ευρώ).

Η ταινία προβλήθηκε πρώτη φορά σε μερικές διεθνείς αγορές στις 16 Δεκεμβρίου, μια μέρα πριν από την άφιξή της στους κινηματογράφους των ΗΠΑ και του Καναδά το βράδυ της 17ης Δεκεμβρίου. Έχει κάνει ρεκόρ πωλήσεων εισιτηρίων για πρώτη μέρα προβολής σε αρκετές χώρες εκτός των ΗΠΑ, όπως στη Βρετανία, την Αυστραλία και τη Ρωσία.

Το προηγούμενο ρεκόρ το πέτυχε νωρίτερα φέτος η ταινία «Jurassic Park», της Universal Studios, που άνοιξε με ρεκόρ 524 εκατομύρια δολάρια (480 εκατομμύρια ευρώ) σε πωλήσεις εισιτηρίων.

Η πρώτη μέρα προβολής της «Star Wars: The Force Awakens» στην Ελλάδα έχει προγραμματιστεί για την παραμονή των Χριστουγέννων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βάσεις Εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές διεκδικούν να πάνε ψηλότερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 01/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα