Thumbnail

Machete Order

Ας πούμε ότι ετοιμάζεσαι για έναν μαραθώνιο Star Wars -και όπως θα διαπιστώσεις σε αυτό το άρθρο, έχεις μία πολύ καλή αφορμή για να το κάνεις. Πώς ξεκινάς; Με τα prequels ή με την πρώτη τριλογία; Ένας blogger έχει τη λύση: the machete order.

Αν είσαι πάνω από 6-7 ετών και δεν έχεις ακούσει για το σύμπαν του Star Wars, μάλλον κρύβεσαι όλη σου τη ζωή σε κάποιο μοναστήρι ή είσαι ο πιο απομακρυσμένος από την pop κουλτούρα άνθρωπος που ζει σε αυτόν τον πλανήτη. Αν είσαι σαν όλους εμάς, τότε θα ανήκεις σε μία από δύο κατηγορίες: αυτούς που έχουν δει τα Star Wars και αυτούς που θα δουν τα Star Wars.

Ό,τι και αν ισχύει στην περίπτωσή σου, τώρα είναι η ευκαιρία σου είτε να ξαναζήσεις τη μαγεία είτε να τη γνωρίσεις για πρώτη φορά, παρακολουθώντας όλες τις ταινίες – επεισόδια που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα. Τα κανάλια Novacinema ξεκινούν ένα μοναδικό αφιέρωμα στο Star Wars, από τις 19 έως τις 24 Δεκεμβρίου, μεταδίδοντας και τις 6 ταινίες - μία κάθε μέρα.

Ένα μίνι break για να θυμηθούμε τις ταινίες, με βάση την ημερομηνία κυκλοφορίας:

Επεισόδιο IV: Μια νέα ελπίδα

Machete Order: "η σωστή σειρά για να δεις τα Star Wars"

Επεισόδιο V: Η αυτοκρατορία αντεπιτίθεται 

Machete Order: "η σωστή σειρά για να δεις τα Star Wars"

Επεισόδιο VI: Η επιστροφή των Τζεντάι

Machete Order: "η σωστή σειρά για να δεις τα Star Wars"


Επεισόδιο Ι: H αόρατη απειλή

Machete Order: "η σωστή σειρά για να δεις τα Star Wars"

Επεισόδιο ΙΙ: Η επίθεση των κλώνων

Machete Order: "η σωστή σειρά για να δεις τα Star Wars"

Επεισόδιο ΙΙΙ: Η εκδίκηση των Σιθ

Machete Order: "η σωστή σειρά για να δεις τα Star Wars"

Όπως διαπιστώνει ο καθένας, οι ημερομηνίες κυκλοφορίας των ταινιών δεν αντιστοιχούν στη χρονολογία του σύμπαντος του Star Wars, όπως αυτή καταγράφεται από τις ίδιες τις ταινίες. Ωστόσο, ολόκληρες γενιές τις γνώρισαν και τις αγάπησαν “μπερδεμένα” και οι παλιές συνήθειες δύσκολα αλλάζουν.

Οπότε, ποια είναι η σωστή σειρά για να παρακολουθήσει είτε ένας παλιός είτε ένας νέος φαν του franchise τα 6 επεισόδια του Star Wars, ώστε να είναι όλοι ικανοποιημένοι και να απολαύσουν την ιστορία στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό; Από το επεισόδιο Ι στο επεισόδιο VI ή με τη σειρά που κυκλοφόρησαν (IV, V, VI, I, II, III);

Ο blogger και προγραμματιστής Rod Hilton, εδώ και 4 χρόνια, από τον Νοέμβριο του 2011, ισχυρίζεται ότι έχει λύσει το “πρόβλημα”. Και η αλήθεια είναι ότι τα επιχειρήματά του είναι σοβαρά. Η σειρά που σκαρφίστηκε ο Hilton έχει πάρει, μάλιστα, το όνομα Machete Order (από το όνομα του blog του) και είναι αρκετά γνωστή ανάμεσα στους φαν του Star Wars.

Γνώρισε τη Machete Order

Τι προτείνει, λοιπόν, ο Hilton; [Προειδοποιούμε για spoilers. Αν και δεν είμαστε βέβαιοι ότι γίνεται να υπάρχει άνθρωπος που χρειάζεται spoiler alert για τα Star Wars].

Spoilers, there are
Spoilers, there are

Σύμφωνα με τη Machete Order, οι φανατικοί του Star Wars που θέλουν μία πραγματικά “ολοκληρωτική εμπειρία” πρέπει να παρακολουθήσουν τα επεισόδια της σειράς ως εξής: IV, V, II, III, VI. Όπως θα προσέξατε, λείπει το επεισόδιο I, το οποίο ο Hilton προτείνει να παρακολουθήσουμε εντελώς ξεχωριστά.

Ξεκινώντας με τα πρώτα επεισόδια που κυκλοφόρησαν, εξηγεί ο προγραμματιστής blogger, ο θεατής παρακολουθεί πρώτα την ιστορία του Luke Skywalker, μπαίνοντας κατευθείαν στο “ψητό” και τη δράση, όπως ακριβώς έγινε και με τόσες και τόσες γενιές θαυμαστών που μεγάλωσαν και πρωτογνώρισαν τις ταινίες ακριβώς έτσι.

Έπειτα, στο σημείο με το μεγάλο cliffhanger της δεύτερης ταινίας, που άφησε όλο τον κόσμο με το στόμα ανοικτό -αναφερόμαστε, φυσικά, στο διάσημο “I am your father”-, o θεατής κάνει μία παύση και “πηδά” στην ιστορία του Anakin Skywalker, του οποίου μόλις έμαθε την ταυτότητα, όπως αυτή αποκαλύπτεται στα επεισόδια II και III.

Αφού δει πώς ο Anakin γίνεται ο Darth Vader, ο θεατής επιστρέφει στην ιστορία με την οποία ξεκίνησε -εκείνη του Luke- με το επεισόδιο VI, για να ζήσει και να απολαύσει την ήττα των κακών που τυραννούν έναν γαλαξία πολύ – πολύ μακριά. Τελικά, ο θεατής μπορεί να δει και το επεισόδιο I, αντιμετωπίζοντάς το ως bonus περιεχόμενο.

Με τη σειρά αυτή, λέει ο Hilton, διασφαλίζεται ότι δεν γίνεται spoil η μεγάλη στιγμή που ο Vader ανακοινώνει στον Luke ότι είναι ο πατέρας του (κάτι που ισχύει αν δούμε τις ταινίες ξεκινώντας από το επεισόδιο I) και δεν τελειώνουμε τον μαραθώνιό μας χωρίς επικό φινάλε – νίκη (κάτι που ισχύει αν δούμε τις ταινίες με τη σειρά που κυκλοφόρησαν, τελειώνοντας στο επεισόδιο III).

Ορίστε, λοιπόν. Τώρα ξέρεις τι εστί “Machete Order”. Η οποία, μεταξύ μας, φαίνεται δελεαστική. Ωστόσο, οι ταινίες αυτές είναι τόσο αγαπημένες που κανείς δεν θα κατηγορήσει κανέναν, με όποια σειρά κι αν επιλέξει να τις δει.

Machete Order: "η σωστή σειρά για να δεις τα Star Wars"

May the Force be with you!

Πηγή: pathfinder.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βάσεις Εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές διεκδικούν να πάνε ψηλότερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 01/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα