Thumbnail
Χαλάει ο καιρός

Πολικό ψύχος καταφτάνει τα επόμενα 24ωρα στη Βόρεια Ευρώπη, ενώ η επόμενη εβδομάδα η θερμοκρασία στην χώρα μας πιάσει τιμές χαμηλότερες και από αυτές της πρωτοχρονιάς με ενισχυμένους βοριάδες και χιονοπτώσεις.

Το τελευταίο 48ωρο γίνεται μεγάλη συζήτηση για το φαινόμενο "The big One".

Τόσο η ιστοσελίδα πρόβλεψης καιρού Αμερικάνων μετεωρολόγων, όσο και το Αμερικάνικο μοντέλο πρόβλεψης καιρού Cfs, συνάδουν στο γεγονός πως όλη η Ευρώπη θα μπει σε κλοιό βαρυχειμωνιάς για μεγάλο χρονικό διάστημα, αναφέρει το Greek-Weather.Org.

Όπως εξηγεί ο Τάσος Αρνιακός στο news247.gr  «Να λοιπόν που ένας νέος χιονιάς «μπαμπούλας» με το όνομα μάλιστα  “Τhe Big Οne” που έχει λένε (Ποιοι;) δημιουργήσει συναγερμό σε όλη την Ευρώπη, αφού θεωρείται (από ποιους;) ο σφοδρότερος των τελευταίων 20 ετών. Τρόμος!

Η συνηθισμένη αντίδραση μου σε αυτές τις  περιπτώσεις είναι ένα πλατύ χαμόγελο, αφού  γνωρίζω, ότι υπάρχουν τρομολαγνικά καιρικά blogs, που συστηματικά παράγουν τα ΜΜΕ προς άγρα πολλών κλίκ.

η πραγματική προς το παρόν όμως καιρική αλήθεια είναι η εξής: "Η παρατεταμένη σχεδόν καλοκαιρία του Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου και των πρώτων ημερών του φετινού Ιανουαρίου στην κεντρική και νότια Ευρώπη, έχει συσσωρεύσει και εγκλωβίσει στα βόρεια της Ηπείρου, ψυχρές αέριες μάζες. Οι μάζες αυτές προς το τέλος της εβδομάδας, θα βρουν τελικά δρόμο διαφυγής, θα κατηφορίσουν νοτιότερα, με τη  βοήθεια μάλιστα και ενός παγωμένου αέρινου ποταμιού (Πολικός αεροχείμαρρος) και θα καταφθάσουν κατά κύματα ως την κεντρική και ανατολική Μεσόγειο.

Το αντάμωμα όμως του πολικού ψύχους με την ζεστή ακόμα θάλασσα, δημιουργεί κατά κανόνα πρόσθετους λόγους ενίσχυσης των εντάσεων (υποτροπή) και της δυναμικής των χιονοπτώσεων.»


Κάτι ανάλογο λοιπόν θα συμβεί κατά πάσα πιθανότητα στις 17-22 Ιανουαρίου"

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

eksetasi.jpg_b2_1.jpg
Πανελλήνιες 2024: Το πρόγραμμα υποψηφίων της Ειδικής κατηγορίας Ελλήνων Εξωτερικού
Πρόγραμμα εξετάσεων για τις Πανελλήνιες 2024, υποψηφίων της Ειδικής κατηγορίας των Ελλήνων του εξωτερικού
Πανελλήνιες 2024: Το πρόγραμμα υποψηφίων της Ειδικής κατηγορίας Ελλήνων Εξωτερικού