Thumbnail
Ζωή Καραθανάση

Επιμέλεια: Ζωή Καραθανάση

Οι περισσότεροι γνωρίζουν το pole dancing. Για όσους δεν γνωρίζουν είναι ο χορός στον οποίο υπάρχει ένας στύλος και γύρω από αυτόν ή πάνω σε αυτόν εκτελούνται χορευτικές κινήσεις. Είναι ένας χορός διαδεδομένος ως αισθησιακός, διότι παρουσιάζεται κυρίως από ημίγυμνες χορεύτριες σε συγκεκριμένα μαγαζιά. Παρόλα αυτά, έχει επικρατήσει αυτή η άποψη και πλέον δεν εκτιμάται όσο πρέπει. Θα μπορούσε, λοιπόν, να θεωρηθεί αδικία αφού πρόκειται για έναν απ’ τους πιο δύσκολους χορούς και αυτό αποδεικνύεται από τα παρακάτω χαρακτηριστικά.  

Οι κινήσεις

Οι κινήσεις που χρησιμοποιούνται στο pole dancing είναι χορευτικές και ακροβατικές. Θέλουν συγκεκριμένη τεχνική για να μπορέσουν να εκτελεστούν σωστά. Η καθοδήγηση από κάποιον εμπειρότερο είναι απαραίτητο, αφού οι πιθανότητες ατυχήματος είναι αυξημένες. Επιπλέον, είναι πολύ δύσκολο στην αρχή να συγχρονίσει κάποιος τις κινήσεις με τον ρυθμό της μουσικής, καθώς επικεντρώνεται στην πραγματοποίηση των κινήσεων. Ωστόσο, με προσπάθεια και εξάσκηση όλα μαθαίνονται.

Η δύναμη

Το pole dancing χρειάζεται ιδιαίτερη δύναμη τόσο στα χέρια όσο και στα πόδια. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι στις κινήσεις όλο το βάρος του σώματος στηρίζεται σε αυτά. Βέβαια, η γυμναστική που προσφέρει είναι εξαιρετική, αφού γυμνάζονται όλοι οι μυς του σώματος, ενώ ενισχύει και την ευλυγισία του.

Τα ρούχα

Είναι υποχρεωτικό σε αυτού του είδους το χορό να μην υπάρχει πολύ ύφασμα, αλλά να καλύπτονται τα βασικά σημεία: η περιοχή κάτω από τη μέση για άντρες και γυναίκες και το στήθος για τις γυναίκες. Αυτό συμβαίνει διότι με κάποιο τρόπο πρέπει να κρατηθεί ο χορευτής στον στύλο, διαφορετικά γλιστράει και πέφτει. Αυτό το κομμάτι του χορού το κάνει ακόμα πιο δύσκολο, διότι θεωρείσαι εκτεθειμένος και πρέπει να μπορείς να νιώθεις άνετα.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι:

Είναι για όλες τις ηλικίες. Δεν χρειάζεται κάποιος να είναι αρκετά νέος ή αρκετά μεγάλος για να μπορέσει να χορέψει. Είτε είναι 10 είτε είναι 40+ με λίγη θέληση όλα γίνονται.

Είναι για όλους του σωματότυπους. Δεν είναι απαραίτητο αυτός που χορεύει να διαθέτει μικρό σωματικό βάρος, αλλά πρόθεση να προσπαθήσει και εν τέλει θα τα καταφέρει.

Δεν είναι μόνο για γυναίκες. Είναι άδικο να θεωρείται ότι ο χορός αυτός προορίζεται αποκλειστικά για γυναίκες. Εξίσου οι άντρες μπορούν να ασχοληθούν με αυτό το χορό.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δημόσια εκπαίδευση
Απαλλαγή εκπαιδευτικού από τα καθήκοντα Διευθυντή Σχολικής Μονάδας και διακοπή του επιδόματος θέσης ευθύνης
Απόφαση απαλλαγής εκπαιδευτικού από τα καθήκοντα Διευθυντή - Αναλυτικά το έγγραφο
Απαλλαγή εκπαιδευτικού από τα καθήκοντα Διευθυντή Σχολικής Μονάδας και διακοπή του επιδόματος θέσης ευθύνης
synodos prytanevn
106η Σύνοδος Πρυτάνεων: Τα 7 κρίσιμα ζητήματα που "τέθηκαν στο τραπέζι"
Ποια είναι τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τα Ελληνικά Δημόσια Πανεπιστήμια που συζητήθηκαν στην 106η Σύνοδο Πρυτάνεων
106η Σύνοδος Πρυτάνεων: Τα 7 κρίσιμα ζητήματα που "τέθηκαν στο τραπέζι"