Thumbnail

Με εντολή του ΤΑΙΠΕΔ, έγινε σήμερα το πρωί, διακοπή ρεύματος στο θέατρο «ΕΜΠΡΟΣ».

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η σκηνοθέτις Τατιάνα Σκανάτοβιτς, μέλος της συνέλευσης του αυτοδιαχειριζόμενου θεάτρου, το πρωί, συνεργείο της ΔΕΗ μαζί με αστυνομική συνοδεία, όπως τους ενημέρωσαν οι γείτοντες, παραβίασαν το χώρο του θεάτρου, προκαλώντας καταστροφές και έκοψαν τη σύνδεση του ρεύματος, αφαιρώντας, μάλιστα και το ρολόι της ΔΕΗ.

Οι άνθρωποι του θεάτρου Εμπρός είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τη λειτουργία του. Γι' αυτό, απόψε το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη παράσταση του έργου του Σάμιουελ Μπέκετ «Η Μαγνητοταινία του Κραπ» από το Θέατρο της Σητείας (οι συντελεστές της παράστασης έχουν έρθει από την Κρήτη ειδικά γι' αυτό τον σκοπό) και η συνέλευση του Εμπρός απευθύνει πρόσκληση σε «όλο τον αλληλέγγυο κόσμο και όποιον πιστεύει ότι το πολιτιστικό αγαθό δεν είναι εμπόρευμα να στηρίξει και το θέατρο και την παράσταση. Στις 6 το απόγευμα όλοι και όλες στο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ. Ρήγα Παλαμήδου 2, Ψυρρή»

Από την πλευρά του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, η Σοφία Αθανασοπούλου, δήλωσε άγνοια για το γεγονός, σημειώνοντας παράλληλα ότι θεωρούσε ότι το ρεύμα στο θέατρο ήταν κομμένο εδώ και καιρό, καθώς η «λειτουργία του δεν είναι νόμιμη».
«Με αυτή την κίνηση το ΤΑΙΠΕΔ, ουσιαστικά προσπαθεί να μας φιμώσει και να μας διώξει από τον χώρο», καταγγέλλουν στο Κόκκινο οι ομάδες περιφρούρησης που βρίσκονται αυτή την ώρα στον χώρο. Ενώ τόνισαν ότι «αυτοί που μπήκαν ήξεραν πολύ καλά τι έκαναν και πού να ψάξουν τα κουτιά της ΔΕΗ».


Παράλληλα εκφράζουν την αγωνία τους για το μέλλον του αυτοδιαχειριζόμενου πολιτιστικού χώρου και ζητούν την αλληλεγγύη όλων μας «για να μην σιγήσει μια ελεύθερη φωνή έκφρασης στο βωμό των ιδιωτικοποιήσεων». Όπως επισημαίνουν «Σήμερα είχαν έρθει παιδιά από την Σητεία για να ανεβάσουν Μπέκετ, δεκάδες ακόμη προγραμματισμένες παραστάσεις βρίσκονται στον αέρα».

 

"Ο πραγματικός/η καλλιτέχνης/ιδα δεν είναι αυτός/η που κατακρεουργείται από το “κτήνος”, αλλά αυτός/η που με κόπο καταφέ...

Posted by Antonios Rellas on Tuesday, February 16, 2016

Το θέατρο Εμπρός

Κατασκευασμένο τη δεκαετία του 1930, το ιστορικό (κηρυγμένο διατηρητέο μνημείο από το 1989) κτίριο του ΕΜΠΡΟΣ λειτούργησε αρχικά ως τυπογραφείο της ομώνυμης εφημερίδας και από το 1988 ως το 2007 ως στέγη του Θεατρικού Οργανισμού «Μορφές» και στη συνέχεια της Εταιρείας Θεάτρου «Εμπρός».


Εκοψαν το ρεύμα στο θέατρο «Εμπρός» - Αποφασισμένοι να συνεχίσουν οι καλλιτέχνες

Εγκαταλελειμμένο και κλειστό επί πέντε σχεδόν χρόνια, επανενεργοποιήθηκε ως κατάληψη τον Νοέμβρη του 2011 με πρωτοβουλία της ομάδας καλλιτεχνών «Κίνηση Μαβίλη» με τη συμμετοχή και στήριξη της Κίνησης Κατοίκων Ψυρρή, καθώς και άλλων καλλιτεχνών και θεωρητικών από τον χώρο των παραστατικών τεχνών, της μουσικής και των εικαστικών.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aupnia-ypnos.jpg
«Διαζύγιο ύπνου»: Γιατί γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στα ζευγάρια
Aνακαλύφθηκε ότι οι άνδρες είναι πιο πιθανό να πάρουν τον καναπέ ή τον ξενώνα, ενώ μόνο το 25 τοις εκατό των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα...
«Διαζύγιο ύπνου»: Γιατί γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στα ζευγάρια