Thumbnail
Αγροτικές κινητοποιήσεις

Παραμένουν στα τρακτέρ τους οι αγρότες και μάλιστα σε πολλά μπλόκα σκληραίνουν τη στάση τους, παρά τις ρωγμές που προκάλεσε στο μέτωπο του κλάδου τους η πρωτοβουλία της κατάθεσης προτάσεων στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι αγρότες του μπλόκου των Μικροθηβών προχωρούν από σήμερα Τετάρτη σε πολύωρους πλήρεις αποκλεισμούς του αυτοκινητόδρομου Αθήνας-Θεσσαλονίκης.

Η απόφαση ελήφθη απόψε στην συνέλευση των αγροτών που έγινε στις Μικροθήβες και αποφάσισαν τον πλήρη αποκλεισμό ακόμη και των παραδρόμων που εξυπηρετούσαν τις συγκοινωνίες, αφού ο κόμβος παραμένει κλειστός από την έναρξη των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Οι αγρότες του μπλόκου των Μικροθηβών πήραν την απόφαση να κλείσουν από τις 12 σήμερα το μεσημέρι και μέχρι τις 6 το απόγευμα και τους δύο παραδρόμους της εθνικής οδού, αλλά και τον παλιό δρόμο Βόλου-Αλμυρού.

Η απόφαση αυτή σημαίνει πλήρες black out στις συγκοινωνίες μεταξύ βορρά-νότου, αφού και τα Τέμπη παραμένουν κλειστά εδώ και πολλές ημέρες.

Στη συνέλευσή τους, τα τέσσερα μπλόκα των αγροτών της Φθιώτιδας που βρίσκονται στον Μπράλο αποφάσισαν να σκληρύνουν τη στάση τους τις επόμενες ημέρες, και μάλιστα ορισμένοι από αυτούς μιλούν για επανάληψη του ίδιου σκηνικού για την Τετάρτη.

Ένα βήμα πριν τα επεισόδια έφτασαν οι αγρότες που έχουν κλείσει το δρόμο στον κόμβο του Μπράλου, με οδηγούς φορτηγών αυτοκινήτων οι οποίοι έσπασαν τα μέτρα της αστυνομίας και κινήθηκαν απειλητικά εναντίον τους φτάνοντας σε απόσταση αναπνοής.

Τα μέτρα έσπασαν πρώτοι οι οδηγοί των φορτηγών οι οποίοι κινούνταν με κατεύθυνση από την Αθήνα προς τη Λαμία, που παραμένουν για ώρες εγκλωβισμένοι και μάλιστα οι ουρές αυτή τη στιγμή ξεπερνούν και τα 20 χλμ.

Αμέσως μετά, οδηγοί φορτηγών αυτοκινήτων που βρίσκονταν ακινητοποιημένοι, είτε μέσα στη Λαμία, είτε στο εθνικό δίκτυο από τη Λαμία μέχρι τη Στυλίδα σε ένα μήκος που ξεπερνούσε τα 15 χλμ., έσπασαν και αυτοί τα μέτρα της αστυνομίας και προχώρησαν προς την περιοχή του Μπράλου φτάνοντας πολύ κοντά στο μπλόκο των αγροτών.

Παράλληλα άλλες νταλίκες μέσα από του παραδρόμους έφτασαν πολύ κοντά στο μπλόκο των αγροτών

Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγο μετά τις 9 ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους οδηγούς των φορτηγών αυτοκινήτων και τους αγρότες, και οι τελευταίοι απέσυραν τα τρακτέρ στις 9.30 το βράδυ της Τρίτης από το εθνικό δίκτυο, ανοίγοντας το δρόμο για να αποφευχθούν τα επεισόδια τα οποία απειλήθηκαν.

ΜΠΛΟΚΟ ΠΡΑΙΤΩΡΙΩΝ - ΚΡΗΤΗ

Συνεχίζει και ενισχύεται το μπλόκο Πραιτωρίων στο Ηράκλειο, καθώς καθημερινά καταφτάνουν όλο και περισσότεροι αγρότες.

Ακολουθώντας την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων και σε συντονισμό με το μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια συνεχίζουν τον αγώνα τους.

Σε ανακοίνωσή του το μπλόκο Πραιτωρίων επισημαίνει: «Τώρα που αναθαρρεύει η μικρομεσαία αγροτιά και σμίγει με την εργατιά είναι ώρα για κλιμάκωση του αγώνα. Αυτό φοβάται η κυβέρνηση. Δεν είναι ώρα για στημένους διαλόγους. Η κυβέρνηση μας κατηγορεί ότι αρνούμαστε το διάλογο, μα εμείς ξεκαθαρίσαμε ότι δεν πάμε σε διάλογο για “το πόσο βαθιά θα μπει το μαχαίρι κυβέρνησης - ΕΕ στο λαιμό μας”. Βέβαια, υπάρχουν πρόθυμοι για τέτοιο διάλογο, που τη μια μέρα βγαίνουν “μπροστάρηδες” λάβροι κατά της κυβέρνησης και την άλλη μέρα ξεπουλάνε τον αγώνα.

ΑΓΡΟΤΕΣ ΡΟΔΟΥ
Απέκλεισαν την εφορία συνεχίζοντας τον αγώνα τους

Στον αποκλεισμό της ΔΟΥ στη Ρόδο προχώρησαν από νωρίς το πρωί της Τρίτης 16 Φλεβάρη οι αγρότες του νησιού, συνεχίζοντας τον αγώνα τους για την επιβίωσή τους και απαιτώντας την απόσυρση του νόμου - λαιμητόμου για το Ασφαλιστικό.

Κατακραυγή για τους «πρόθυμους συζητητές»

Αγανάκτηση προκαλούν στους μικρομεσαίους αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας και άλλων μπλόκων τα «παιχνίδια διαλόγου» που στήνει η κυβέρνηση με διαφόρους «πρόθυμους», οι οποίοι συνωστίζονται στα σκαλιά του Μαξίμου για να προσφέρουν «πεσκέσια με καλά αιτήματα». Τα «παιχνίδια» αυτά καταγγέλθηκαν στις συνεδριάσεις της Συντονιστικής Επιτροπής του Μπλόκου της Νίκαιας, καθώς και στις συνεδριάσεις των Νομαρχιακών Συντονιστικών Επιτροπών Καρδίτσας, Λάρισας, Τρικάλων που λειτουργούν στο μπλόκο.

Χαρακτηριστικά είναι όσα είπε ο Αρης Πολυγένης, από την Καρδίτσα: «Δεν ξημεροβραδιάζουμε για ένα μήνα σχεδόν στα μπλόκα για να βοηθήσουμε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε ολοκληρωτικό ξεκλήρισμα των μικρών και μεσαίων αγροτών. Γιατί αυτό, στην ουσία, ζητούν οι "πρόθυμοι συζητητές" που, όχι μόνο αποδέχονται, αλλά παρουσιάζουν και ως δικό τους αίτημα το διαχωρισμό των αγροτών σε "κατά κύριο επάγγελμα ή μη", μέσα από τον οποίο θα πεταχτούν στον Καιάδα του ξεκληρίσματος, της ανεργίας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης, εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίοι αγρότες.

Χαρακτηριστικό, επίσης, για το ποιους εκφράζουν και εκπροσωπούν και για το τι θέλουν και επιδιώκουν, είναι ότι αποδέχονται αύξηση 40% στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ, όταν πάνω από το 50% των αγροτών δεν μπορούν να πληρώσουν τις σημερινές εισφορές και είναι χωρίς θεωρημένα βιβλιάρια Υγείας. Μάλιστα, δηλώνουν ότι δεν τους νοιάζει και πολύ πόση θα είναι η αγροτική σύνταξη, βοηθώντας, έτσι, την κυβέρνηση να κόψει κι άλλο τις εξευτελιστικές συντάξεις του ΟΓΑ.

Ολοι αυτοί οι "θεσμικοί συνομιλητές" της κυβέρνησης, στόχο έχουν να ξεστρατίσουν την πάλη μας, να διασπάσουν τον αγώνα μας. Δεν είναι εκπρόσωποι των μικρομεσαίων αγροτών, αλλά μιας χούφτας μεγαλοαγροτών, που θέλουν να βγουν από τη μέση όλοι οι φτωχοί και να μείνουν μόνο αυτοί. Μάλιστα, έχουν κάνει και τον υπολογισμό και έβγαλαν ότι στη χώρα μας χωράνε μόνο 150.000 αγροτικές εκμεταλλεύσεις. Και οι εκατοντάδες χιλιάδες που, όπως λένε, δεν χωράμε, πού θα πάμε;

Πολλές επιλογές δεν θα έχουμε: Είτε θα γίνουμε χουσμετιάρηδες των νέων "τσιφλικάδων", στους οποίους θα καταλήξει το βιος μας, είτε θα στριμωχτούμε κι εμείς στις μακριές ουρές των ανέργων των ελληνικών μεγαλουπόλεων και στα συσσίτια για νηστικούς των δήμων, ή θα πάρουμε των ομματιών μας για την ξενιτιά, όπως έκαναν οι παππούδες και οι πατεράδες μας στις δεκαετίες του '50, του '60 και του '70.

Ως οργανωμένο αγροτικό κίνημα πρέπει να επιμείνουμε στον αγώνα και στη διεκδίκηση, αντιμετωπίζοντας τις προσπάθειες της κυβέρνησης και των "προθύμων" συνεργατών της να μας σύρουν σ' ένα διάλογο που δεν θα οδηγεί στην ικανοποίηση των δικών μας αιτημάτων, αλλά επί της ουσίας, θα βοηθάει στο πέρασμα των μέτρων της κυβέρνησης και της ΕΕ που μας εξοντώνουν».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ρεύμα
Κερδοσκοπικά παιχνίδια και ελλιπείς υποδομές αυξάνουν τις τιμές του ρεύματος
Oι καθηγητές υπoστηρίζουν ότι η όποια αποκλιμάκωση των τιμών θα είναι σίγουρα μικρότερη της αύξησης που καταγράφεται το διάστημα που διανύουμε
Κερδοσκοπικά παιχνίδια και ελλιπείς υποδομές αυξάνουν τις τιμές του ρεύματος
καταθλιψη
Το μυστήριο της καμπύλης U: Οι νέοι σήμερα είναι πιο δυστυχισμένοι από ποτέ
Ένα σοβαρό φαινόμενο παρατηρούν οι ερευνητές και δεν έχουν τελική εξήγηση γιατί οι νέοι σήμερα είναι πιο δυστυχισμένοι
Το μυστήριο της καμπύλης U: Οι νέοι σήμερα είναι πιο δυστυχισμένοι από ποτέ
Γυναίκα να πνίγεται σε πισίνα για αρκετή ώρα
Εφιάλτης: Η στιγμή που γυναίκα να πνίγεται σε πισίνα για αρκετή ώρα και οι γύρω της αδιαφορούν (Video)
Συγκλονιστικό βίντεο δείχνει γυναίκα να πνίγεται σε πισίνα για αρκετή ώρα και τους γύρω της να αδιαφορούν
Εφιάλτης: Η στιγμή που γυναίκα να πνίγεται σε πισίνα για αρκετή ώρα και οι γύρω της αδιαφορούν (Video)