Thumbnail
Στον πολυχώρο "Α. και Μ. Καλουτά"

Με στόχο να δώσει την ευκαιρία σε κοινωνικές ομάδες που δεν έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στη θεατρική τέχνη, το Εθνικό Θέατρο στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής παρουσιάζει παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Συγκεκριμένα από τις 5 έως και τις 7 Μαρτίου ανεβαίνει στον Πολυχώρο «Α. και Μ. Καλουτά» του δήμου Αθηναίων «Το ρολόι» ένα έργο βασισμένο στο μυθιστόρημα του Μενέλαου Λουντέμη «Το Ρολόι του κόσμου χτυπά μεσάνυχτα». Πρόκειται για τη βραβευμένη παράσταση της ομάδας Sui Generis που παρουσιάστηκε πέρυσι στο πλαίσιο του θεσμού της «Ανοιχτής Πλατφόρμας» σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μπιμπή και έγινε θερμά αποδεκτή από το κοινό.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η πρώτη κρατική σκηνή, στόχος της παράστασης είναι, «όχι μόνο να προσεγγίσει τα γεγονότα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου απ' όλες τις οπτικές γωνίες όπως εξαιρετικά κάνει και ο Λουντέμης αλλά και να ανιχνεύσει σε βάθος τις συνδέσεις με τη σύγχρονη εποχή. Να ερευνήσει τα αιτία της δικής μας κοινωνικής και πολιτικής κατάρρευσης, της δικής μας πρωτοφανούς μισαλλοδοξίας, του δικού μας φασισμού». Η παράσταση βασίζεται πάνω στις τεχνικές του αφηγηματικού και του σωματικού θεάτρου, τεχνικές πάνω στις οποίες ήδη η ομάδα Sui Generis πειραματίζεται.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aupnia-ypnos.jpg
«Διαζύγιο ύπνου»: Γιατί γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στα ζευγάρια
Aνακαλύφθηκε ότι οι άνδρες είναι πιο πιθανό να πάρουν τον καναπέ ή τον ξενώνα, ενώ μόνο το 25 τοις εκατό των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα...
«Διαζύγιο ύπνου»: Γιατί γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στα ζευγάρια