Thumbnail
Άλλοι δύο οι συγκατηγορούμενοί του

Ισόβια κάθειρξη 129 ετών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον Νίκο Μαζιώτη, κατηγορούμενο για τη συμμετοχή του στην οργάνωση "Επαναστατικός Αγώνας".

Η εκδίκαση της υπόθεσης αφορούσε συνολικά τρία από τα τέσσερα άτομα που έχουν κατηγορηθεί. Πρόκειται για τους Αντώνη Σταμπούλο και Γιώργο Πετρακάκο, εκτός από τον Νίκο Μαζιώτη. Η Πόλα Ρούπα δεν περιλαμβάνονταν στην ετυμηγορία του δικαστηρίου.

Ο Αντώνης Σταμπούλος καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 13 ετών, ενώ ο Γ. Πετρακάκος σε κάθειρξη 34 ετών.

Από την άλλη, για την Πόλα Ρούπα, η οποία εξακολουθεί να καταζητείται, το δικαστήριο εκφώνησε την απόφασή του μόνο για τα πλημμελήματα που της αποδίδονται. Η δικογραφία για τα κακουργήματα διαχωρίστηκε, ενώ θα εκδικαστεί όταν και εφόσον συλληφθεί.

Σημειώνεται ότι απόντες από την ακροαματική διαδικασία ήταν οι συνήγοροι υπεράσπισης του κατηγορούμενου Νικ. Μαζιώτη, καθώς δεν έλαβαν άδεια από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, ο οποίος απεργεί εδώ και καιρό για το ασφαλιστικό.

Αν και ο Νίκος Μαζιώτης ζήτησε διορισμό δικηγόρου, το δικαστήριο απέρριψε το αίτημά ως παρελκυστικό. Ο Νίκος Μαζιώτης, μετά από την απόφαση αυτή, αποχώρησε από τη δικαστική αίθουσα.

Η καταδίκη των τριών κατηγορουμένων αφορά τις πράξεις που διέπραξε ο Νικ. Μαζιώτης και οι συγκατηγορούμενοί του το διάστημα που ήταν καταζητούμενος, δηλαδή της ένταξης και συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση, της έκρηξης με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην Τράπεζα της Ελλάδος στην οδό Αμερικής στις 10.4.2014, της προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών υλών, των εκρήξεων καθώς και κατηγορίες για δύο ληστείες στη Κλειτορία και τα Μέθανα.

Παράλληλα, ο Νίκος Μαζιώτης κατηγορείται για απόπειρες ανθρωποκτονιών κατά τη συμπλοκή του με αστυνομικούς στο Μοναστηράκι τον Ιούλιο του 2014 οπότε και συνελήφθη τραυματισμένος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aupnia-ypnos.jpg
«Διαζύγιο ύπνου»: Γιατί γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στα ζευγάρια
Aνακαλύφθηκε ότι οι άνδρες είναι πιο πιθανό να πάρουν τον καναπέ ή τον ξενώνα, ενώ μόνο το 25 τοις εκατό των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα...
«Διαζύγιο ύπνου»: Γιατί γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στα ζευγάρια