Thumbnail
Γνωστοί στην αστυνομία για ποινικά αδικήματα

Οι δύο βομβιστές αυτοκτονίας που πραγματοποίησαν τις επιθέσεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών χθες το πρωί ήταν οι αδελφοί Χαλίντ και Μπραχίμ Ελ Μπακράουι, κάτοικοι Βρυξελλών, γνωστοί στην αστυνομία για ποινικά αδικήματα, μετέδωσε σήμερα το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο RTBF που επικαλείται ανώνυμη πηγή.

Ο Χαλίντ, με ψεύτικο όνομα, είχε νοικιάσει το διαμέρισμα αυτό στη συνοικία Φόρεστ της βελγικής πρωτεύουσας όπου η αστυνομία σκότωσε έναν ένοπλο κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης την περασμένη εβδομάδα, μετέδωσε το RTBF.

Εκείνο που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερα ερωτηματικά, είναι το γεγονός πως όπως φαίνεται οι αρχές είχαν συλλάβει τους δύο αδερφούς κατά τη διάρκεια επιχείρησης σε προάστιο των Βρυξελλών στις 15 Μαρτίου, άγνωστο όμως για ποιους λόγους, του άφησαν ελεύθερους. 

Ο τρίτος από τους δράστες της επίθεσης στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών που διαφεύγει, είναι ο Ναζίμ Λαχράουι, 25 ετών, ήδη καταζητούμενος από την αστυνομία από τη Δευτέρα, σύμφωνα με την βελγική εφημερίδα DH. Το DNA του Λαχράουι βρέθηκε σε σπίτια που χρησιμοποιήθηκαν από τους δράστες των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, και ταξίδεψε τον Σεπτέμβριο με τον συλληφθέντα Σάλαχ Αμπντεσλάμ. 

Από τις επιθέσεις στο αεροδρόμιο, αλλά και στο μετρό της πόλης, σκοτώθηκαν περισσότεροι από 30 άνθρωποι και τραυματίστηκαν τουλάχιστον 200.

Την ευθύνη για τα τρομοκρατικά χτυπήματα, ανέλαβαν τζιχαντιστές που βρίσκονται στη Συρία, τέσσερις ημέρες μετά τη σύλληψη του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, βασικού υπόπτου για τις τρομοκρατικές επιθέσεις του περασμένου Νοεμβρίου στο Παρίσι. 

Τα χθεσινά τρομοκρατικά πλήγματα στις Βρυξέλλες, έχουν προκαλέσει σοβαρό προβληματισμό τόσο στην Ευρώπη, όσο και διεθνώς, σχετικά με την αποτελεσματικότητα των μέτρων ασφάλειας που εφαρμόζονται, αναγκάζοντας τις αρχές να προχωρήσουν στην αναθεώρηση ή την ενίσχυσή τους.

Οι βελγικές αρχές ασφάλειας εκτιμούν ότι οι εκρήξεις στο μετρό που κόστισαν τη ζωή περίπου 20 ανθρώπων, είχαν προφανώς σχεδιαστεί και προετοιμαστεί πριν από τη σύλληψη του Αμπντεσλάμ, την περασμένη Παρασκευή. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βάσεις Εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές διεκδικούν να πάνε ψηλότερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 30/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

atm_syntaxi-1024x768.jpg
Συντάξεις Αυγούστου 2024: Αυτές είναι οι πιθανές ημερομηνίες πληρωμής για όλα τα Ταμεία
Συντάξεις: Αλλαγές στις ημερομηνίες πληρωμής - Αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις από τον e-ΕΦΚΑ για τις οριστικές ημερομηνίες πληρωμής των...
Συντάξεις Αυγούστου 2024: Αυτές είναι οι πιθανές ημερομηνίες πληρωμής για όλα τα Ταμεία