Thumbnail
Καταγγέλλουν οι δήμοι Νεάπολης-Συκεών και Ωραιοκάστρου

Την αποστολή ακατάλληλων φρούτων και λαχανικών για τη διανομή τους σε απόρους, στο πλαίσιο του προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας, καταγγέλλουν οι δήμοι Νεάπολης-Συκεών και Ωραιοκάστρου.

 «Η κατανάλωση των προϊόντων αυτών όχι μόνο δεν θα καλύψει τις ανάγκες των απόρων, αλλά αντίθετα μπορεί πιθανότατα να επιφέρει και προβλήματα υγείας», σημειώνει ανακοίνωση του δήμου Νεάπολης-Συκεών, ενώ ο δήμος Ωραιοκάστρου αναφέρει σχετικά ότι το σύνολο των οπωροκηπευτικών ειδών (λάχανα, πορτοκάλια και μήλα) βρέθηκε σε κατάσταση αποσύνθεσης και ήταν ακατάλληλο για κατανάλωση. Για το λόγο αυτό οι υπηρεσίες του δήμου αρνήθηκαν να παραλάβουν τα τρόφιμα και προχώρησαν στην επιστροφή τους, ακυρώνοντας τη διαδικασία της διανομής που είχε προγραμματιστεί για τις 4, 5 και 6 Απριλίου.

Συγκεκριμένα, ο δήμος παρέλαβε συνολικά 14,6 τόνους πορτοκάλια, 4 τόνους μήλα και 800 τεμάχια λάχανα, προκειμένου να τα διανείμει σε 4.226 δικαιούχους, αριθμός που αντιστοιχεί σε 2.200 οικογένειες.

«Εκ μέρους των άπορων οικογενειών του δήμου μας, που περίμεναν καρτερικά από τον Νοέμβρη του 2015 να λάβουν την Επισιτιστική Βοήθεια που δικαιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος ΤΕΒΑ, καταγγέλλουμε και διαμαρτυρόμαστε εντόνως για την ποιότητα των προϊόντων που μας παραδόθηκαν για να μοιράσουμε στους δημότες μας. Πρόκειται για λαχανικά τα οποία είναι εμφανώς τελευταίας διαλογής, πολλά από τα οποία είναι ακατάλληλα πλέον για να καταναλωθούν, μήλα και πορτοκάλια σαπισμένα, με διασταλλάζοντα υγρά, καθώς και λάχανα χαλασμένα», τονίζει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βάσεις Εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές διεκδικούν να πάνε ψηλότερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 03/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekpaideytikoi
Παρεμβάσεις Π.Ε: Πρόταση για την αναμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου των υπηρεσιακών μεταβολών και της εκπροσώπησης από τους αιρετούς
Παρεμβάσεις Π.Ε: Κανένας αιρετός αξιολογητής στα υπηρεσιακά συμβούλια
Παρεμβάσεις Π.Ε: Πρόταση για την αναμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου των υπηρεσιακών μεταβολών και της εκπροσώπησης από τους αιρετούς