Thumbnail
Πριν τη συμφωνία με τους θεσμούς

Ο υπουργός Οικονομικών, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την πορεία των διαπραγματεύσεων ανέφερε ότι, επειδή το προγραμματισμένο Eurogroup της 22ας Απριλίου είναι «περίεργο» (γίνεται και στο Άμστερνταμ κι όχι στις Βρυξέλλες, όπως είπε), αναμένει πως οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι θα αποφασίσουν να γίνει ένα έκτακτο Eurogroup, στις 25-26 Απριλίου, όπου ο Ευ. Τσακαλώτος αναμένει να παρθούν οι οριστικές αποφάσεις.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Left.gr, o υπουργός υποστήριξε, επίσης, ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι μία «κυρίαρχη κυβέρνηση» οπότε οι τελικές αποφάσεις είναι της κυβέρνησης, αφού θα έχει συμβουλευτεί τους Θεσμούς. Έχουμε κόκκινες γραμμές στο αφορολόγητο και στις συντάξεις τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, τόσο στην τοποθέτησή του όσο και κατά τη διάρκεια των δημοσιογραφικών ερωτήσεων.

Ο Ευ. Τσακαλώτος ανακοίνωσε ότι την εβδομάδα που τρέχει θα ετοιμαστούν δύο νομοσχέδια: «το πρώτο θα αφορά τον φόρο εισοδήματος, ενώ το δεύτερο τις συντάξεις». Αναφορικά με το πρώτο, ο υπουργός είπε ότι θα κατατεθεί μετά την επόμενη εβδομάδα και αναμένεται να ψηφιστεί ως το τέλος Απριλίου.  Ειδικά για το αφορολόγητο όριο, ο Ευ. Τσακαλώτος επισήμανε ότι «δεν είμαι διατεθειμένος να καταθέσω στη Βουλή νομοσχέδιο με μικρότερο αφορολόγητο» από το ύψος των 9.091 ευρώ, αναδεικνύοντας μια από τις «κόκκινες» γραμμές της κυβέρνησης. Σχετικά με την αναφορά του υπουργού οικονομικών,  στην απομείωση της έκπτωσης φόρου, διευκρινίζεται από το υπουργείο ότι: για εισοδήματα πάνω από 20.000 ευρώ η έκπτωση φόρου μειώνεται κατά 10 ευρώ ανά 1000 ευρώ εισοδήματος μέχρι που απαλείφεται.

Οι συντελεστές φόρου εισοδήματος για μισθωτούς συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες έχουν ως εξής:

Από 0-20.000 ευρώ:            22%

Από 20.001-30.000 ευρώ:       29%

Από 30.001-40.000 ευρώ:       37%

Άνω των 40.000 ευρώ:          45%

«Είμαστε ανοικτοί στο διάλογο, αν υπάρχει προδιάθεση για συμφωνία η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί διότι για να αλλάξει η Ελλάδα σελίδα πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση και να γίνει η συζήτηση για το χρέος» σημείωσε επίσης ο υπουργός Οικονομικών. Διαπραγματευόμαστε με πολλούς παίχτες που έχουν διαφορές μεταξύ τους, η διαφορά μας όμως με το ΔΝΤ δεν μεγαλώνει, είπε επίσης ο Ευ.Τσακαλώτος  ενώ διευκρίνισε  πως το ΔΝΤ έχει διαφορετικές εκτιμήσεις τόσο για την απόδοση των μέτρων όσο και για το πλεόνασμα του 2018.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sxolikes-katharistries.jpg
Εκπαιδευτικοί: «Να μην τολμήσουν να απολύσουν εργαζόμενη!»
«Να αποσυρθεί τώρα η απαράδεκτη εισήγηση της δημοτικής αρχής Λυκόβρυσης-Πεύκης για την απόλυση 15 σχολικών καθαριστριών και να επαναπροσληφθούν όλες»
Εκπαιδευτικοί: «Να μην τολμήσουν να απολύσουν εργαζόμενη!»
biden.jpg
ΗΠΑ: «Είμαστε κοντά στο τέλος» λέει στενός συνεργάτης του Μπάιντεν
«Είμαστε κοντά στο τέλος» λέει στενός συνεργάτης του Μπάιντεν – Εντείνεται η πίεση για την απόσυρση της υποψηφιότητάς του
ΗΠΑ: «Είμαστε κοντά στο τέλος» λέει στενός συνεργάτης του Μπάιντεν
ΑΣΕΠ
ΑΣΕΠ 1ΓΒ/2024: Το ΦΕΚ για 82 μόνιμους διορισμούς στο Δημόσιο
Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων και δικαιολογητικών συμμετοχής αρχίζει τη Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024 και ώρα 08:00 και λήγει τη Δευτέρα...
ΑΣΕΠ 1ΓΒ/2024: Το ΦΕΚ για 82 μόνιμους διορισμούς στο Δημόσιο