Thumbnail
Δείτε

Καταστροφές σε καλλιέργιες και υποδομές άφησε πίσω της η νεροποντή που έπληξε μεγάλο μέρος της κεντρικής, βόρειας και δυτικής Ελλάδας.

Κινδύνευσαν χωριά, καταστράφηκαν καλλιέργειες στον κάμπο της Καρδίτσας (+Φώτο)

Στην Καρδίτσα, όπως μεταδίδει το karditsalive.net, οι ισχυρές βροχοπτώσεις και οι άνεμοι των δύο τελευταίων 24ώρων άφησαν πίσω τους ανυπολόγιστες ζημιές.

Σε χωριά του Νομού, δημιουργήθηκε από τα νερά που έρχονταν από την περιοχή των Φαρσάλων καθώς έσπασαν και εκεί φράγματα και τα νερά ήρθαν μαζεμένα στην περιοχή.

Παράλληλα, χρειάστηκαν παρεμβάσεις με μηχανήματα για να μην κατευθυνθούν τα νερά σε κατοικημένες περιοχές και μόλις πριν λίγες ώρες εξασφαλίστηκε η ασφάλεια όλων των οικισμών. Το πρόβλημα ωστόσο παραμένει ιδιαίτερα οξύ ακόμα και τώρα το πρωί ενώ ο Δήμαρχος Παλαμά στην επικοινωνία μας εκτίμησε ότι και οι επόμενες ώρες θα είναι πολύ δύσκολες στο συγκεκριμένο σημείο καθώς όλα τα νερά έχουν ως καταληκτικό σημείο τη συγκεκριμένη περιοχή.

Καταστροφές και στα Τρίκαλα

Παρόμοια είναι η κατάσταση και στο Νομό Τρικάλων.

Όπως καταγράφει το trikalanews.gr η συνεχιζόμενη και σήμερα το πρωί για 3η ημέρα βροχόπτωση, έχει «πνίξει» χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών στον Νομό Τρικάλων.

Περιοχές έχουν μετατραπεί σε …λίμνες σε Χαϊδεμένη, Αρδάνι, Ράξα, Δενδροχώρι, Ελευθεροχώρι, Ματσουκέϊκα, Λόγγο, Παλαιόπυργο, Ζηλευτή και σε όλη την περιοχή της Φαρκαδόνας, όπου τα αγροτικά κανάλια, δεν άντεξαν τον όγκο των νερών και υπερχείλισαν…

Μέχρι στιγμής, κρατούνται μέσα στις κοίτες τα νερά των ποταμών και αν υπολογιστούν οι προβλέψεις των Μετεωρολόγων, μάλλον τα χειρότερα αποφεύχθηκαν αφού αναμένεται βελτίωση των καιρικών συνθηκών τις επόμενες ώρες.

Την ίδια ώρα 11 μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, επιχειρούν στο ορεινό οδικό δίκτυο του Νομού, όπου υπάρχουν καταπτώσεις βράχων, λάσπης και δένδρων, με 2 σημεία σε Καλομοίρα και Χαλίκι, να εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

γοβ
Νέες υπηρεσίες στο gov.gr wallet: Προς επέκταση της συγκατάθεσης και για ενοικίαση IX, εγγραφή παιδιού σε παιδικό σταθμό
Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου  τόνισε ότι σχεδιάζεται να απλοποιηθούν και περισσότερο πολύπλοκες διαδικασίες, όπως η...
Νέες υπηρεσίες στο gov.gr wallet: Προς επέκταση της συγκατάθεσης και για ενοικίαση IX, εγγραφή παιδιού σε παιδικό σταθμό