Thumbnail
Τάνια

Αυτή η σπαραξικάρδια εικόνα του αδυσώπητου χεριού που ξεριζώνει κουμπιά από το τηλεκοντρόλ τηλεόρασης, μας συγκλόνισε.

Μουρμουρίσαμε: «αυτά τα χέρια είναι μαχαίρια...» συγνώμη, κατσαβίδια για να ακριβολογούμε και μας ήρθε στο μυαλό ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης, ο Κανίβαλος του Μιλγουόκι και μερικοί ακόμα διάσημοι ξεκοιλιαστές.

Μετά, η εικόνα  έδωσε τη θέση της στην υλιστικά φιλοσοφημένη άποψη «ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ». Προηγήθηκε βέβαια αυτής, σε άλλη σπαραξικάρδια διαφήμιση, η καθαρά φιλοσοφική άποψη, «Ο ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΥΦΩΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ».

Όπου από το άθροισμα των δυο βαρυσήμαντων  διατυπώσεων, συνάγεται αβιάστως το συμπέρασμα ότι Πολυφωνία = Μεγάλος Αριθμός καναλιών. Και οι δυο διαφημίσεις έφεραν, με μικρά έως δυσανάγνωστα γράμματα, την υπογραφή ΕΙΤΗΣΕΕ. Τι είν' τούτο; Μα η κατά κόσμον «Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας». Καταλάβατε τώρα;

Τα εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσόντα, τα και με τα οκτώ χέρια (σαν την ινδή θεά Ντούργκα) βυθισμένα μέχρι τους αγκώνες στον κρατικό κορβανά και την απύθμενη κοιλιά σαν του Βούδα, την καταπίνουσα τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών, τα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια και οι πάμπλουτοι ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ τους, κλαίγουν γοερά γιατί θα χρειαστούν, ίσως, φανερά λεφτά για να πάρουν ξανά τα «κρυφά» τους προνόμια. Που θα τα πάρουν.
Δεν τους φτάνουν τέσσερεις μόνο άδειες. Δεν προκάνουν βρε παιδιά. Με μόνο τέσσερα κανάλια, δεν προλαβαίνουν να παραμυθιάσουν όλο το πόπολο. Έκοβε ο Πρετεντέρης, έραβε η Τρέμη.  Άλλαζες κανάλι, κένταγε σταυροβελονιά ο Μπάμπης ο Σκάι και οι Πορτοσαλτο-Μπογδάνοι. Βελονάκι η Χούκλη. Στην έδιναν και αυτοί, άρπα μια Ευαγγελάτο. Και για ξεκάρφωμα να κι ο Χατζηνικολάου. Για τους αγρότες που κλείνουν τους δρόμους και κινδύνεψε μια έγκυος. Για τους διαδηλωτές που κλείνανε το δρόμο και υπέφεραν οι μαγαζάτορες και πέφταν οι τζίροι. Για τους ναυτεργάτες και το προσωπικό των αεροπορικών συγκοινωνιών που με τις απεργίες τους ζημίωναν τον τουρισμό. Για το «όλοι μαζί τα φάγαμε» και τώρα πληρώνετε εσείς. Διαφορετικός εκφωνητής στα βραδινά δελτία, διαφορετικός παρουσιαστής πρωινάδικου,  η ίδια προπαγάνδα, ο ίδιος κοινωνικός αυτοματισμός. Και μην αναφωνείτε «Μα καλά, ηλίθιος είναι;», για κάποιον μεγαλόσχημο δημοσιογράφο. Δεν είναι μειωμένης αντίληψης, αυξημένου μισθού είναι.
Κι όταν οι πολιτικοί που προωθούσαν τα ίδια τα πάμπλουτα αφεντικά, ξεφτίζαν από την πολλή και κακή χρήση, πάλι τα «πολυφωνικά», με εμπροσθοφυλακή τους «πρωτοκλασάτους»- φερέφωνα δημοσιογράφους, αναλάμβαναν να μας... υποδείξουν τον επόμενο καταλληλότερο πρωθυπουργό, τον επόμενο «σοβαρό» πολιτικό. Και τι προτείνουν τελευταία; Από τους χρυσαυγίτες, τον Καρατζαφέρη και το Μπαλτάκο, τον Άδωνι και το Βορίδη, που είχαν μόνιμο στασίδι στο βρώμικο Mega, μέχρι τον Πάγκαλο, το Σταύρο- Θεοδωράκη, το θλιβερό Λεβέντη και τελευταία τον... Κοκό!! Μάλιστα, μέχρι και στον Κοκό, που δήλωσε ότι δεν είναι... τέως, αλλά είναι «Ο βασιλεύς των Ελλήνων, τελεία και παύλα». Παύλα μάστορα. Παύλα μακρόσυρτη.
Και για να συμπληρώσουμε τα... καλά της πολυφωνίας τους, δεν παραλείπουμε να αναφερθούμε στο λυσσασμένο, όσο και αντικομμουνιστικό ξαναγράψιμο της Ιστορίας, από τις γλίτσες τύπου Μπογδάνου, που σχεδόν κλαίων, μας δήλωσε πως ο πρώτος διορισμένος στις 30 Απρίλη του 1941,  από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής της πατρίδας μας δοσίλογος πρωθυπουργός, Τσολάκογλου, ήταν... πατριώτης!!! Αυτός που μόλις τέσσερα χρόνια μετά, το 1945, καταδικάστηκε σε θάνατο... για τον πατριωτισμό του, από το Ειδικό δικαστήριο της εποχής.
Εδώ δεν μιλάμε για πολυφωνία. Μιλάμε για μονοφωνία στη φερεφωνία.
Δεν πρόκειται να αλλάξει το τοπίο. Λιγότερα, ή περισσότερα κανάλια, με άλλους ιδιοκτήτες ή όχι, τα ιδιωτικά κανάλια, την ίδια αντιλαϊκή προπαγάνδα θα ξερνάνε. Όσα κι αν μείνουν αριθμητικά.
Για τη Δημόσια τηλεόραση, άλλη φορά.

Πηγή: Λαϊκός Δρόμος

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 31/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΑΣΕΠ
ΑΣΕΠ: Έρχονται σύντομα οι μόνιμες προσλήψεις σε υπουργεία (με μόρια)
Έτοιμος για το Εθνικό Τυπογραφείο είναι ο νέος διαγωνισμός ΑΣΕΠ που προβλέπει μόνιμες προσλήψεις (με μόρια) σε υπουργεία, Ανεξάρτητες Αρχές,...
ΑΣΕΠ: Έρχονται σύντομα οι μόνιμες προσλήψεις σε υπουργεία (με μόρια)
βουτσινος
Γ. Βούτσινος: «Ευχαριστώ όλους όσους με εμπιστευτήκαν, αλλά πρώτα τον Κυριάκο Μητσοτάκη»
«Θέλω να πιστεύω ότι προσπάθησα και συνέβαλα στην ενίσχυση, επέκταση, αναβάθμιση αλλά και τον εκσυγχρονισμό του συστήματος Επαγγελματικής...
Γ. Βούτσινος: «Ευχαριστώ όλους όσους με εμπιστευτήκαν, αλλά πρώτα τον Κυριάκο Μητσοτάκη»
ypoyrgeio paideias
Υπουργείο Παιδείας: Σήμερα η Πρόσκληση διορισμών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Το υπουργείο έσπασε σε φάσεις τους διορισμούς καθώς θέλει να προχωρήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα με τους διορισμούς και την πρόσκληση αναπληρωτών...
Υπουργείο Παιδείας: Σήμερα η Πρόσκληση διορισμών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης