Thumbnail
Θανάσης Σκαμνάκης

Θες το Euro της Γαλλίας, θες το καλοκαίρι που εγκαταστάθηκε και δεν το παίρνει κανείς πίσω, ακόμα κι όταν το εγχειρίζουν καταιγίδες ή παρένθετα συμβάντα, μου ήρθαν συνειρμοί αθλητικού τύπου. Προπονούνται οι ομάδες πολύ καιρό, χιλιόμετρα πάνω-κάτω για να φτιάξουν καλή φυσική κατάσταση και αντοχή οι παίχτες, παίζουν διπλά μεταξύ τους και μαθαίνουν συστήματα, παίζουν και φιλικά παιχνίδια με άλλες ομάδες… Κι οι παίχτες είναι καλοί. Έμπειροι και ταλαντούχοι.

Στο μεταξύ, είναι κι αυτά στο πρόγραμμα, κάτι καυγάδες ανάβουν μεταξύ τους, κάτι παρεξηγήσεις με τον προπονητή, με τον πρόεδρο, κάτι παράπονα για τα πριμ, τα οδοιπορικά και τέτοια, μερικοί τσαντίζονται πολύ και απειλούν πως δεν θα παίξουν, κι όσο πιο πολύ αναγκαίοι είναι τόσο πιο πολύ απειλούν, βεντετισμοί λένε οι απέξω, αλλά είναι κι αυτός ένας τρόπος, ο συνηθέστατος, να επιβεβαιώσουν τη αξία τους, τόσο στους άλλους όσο και, κυρίως, στον εαυτό τους. Χωρίς αυτούς η ομάδα δεν μπορεί να παίξει.

Προκαλείται αναστάτωση, απειλεί ο πρόεδρος, παρακαλεί ο προπονητής, τσαντίζεται κι ο έφορος, αλλά ο χορηγός θέλει επιτυχίες, οπότε δεν μετράνε παρά τα ενδεχόμενα αποτελέσματα και χωρίς τον παίχτη δεν γίνεται να είναι καλά. Με τα πολλά φτάνουν στο παιχνίδι. Εκεί μετράνε όλα. Οι προετοιμασίες, οι ασκήσεις, τα συστήματα, οι συμβιβασμοί, οι βεντέτες. Και βγαίνει η ομάδα στον αγωνιστικό χώρο, όλο φιγούρα και καμώματα και αποφασισμένη να κατατροπώσει κάθε αντίπαλο. Αλλά τους καθηλώνει, μιά, ας πούμε, Ισλανδία. Και τότε πάνε περίπατο όλα. Η φυσική κατάσταση αποδείχτηκε χάλια, τα συστήματα δεν έβγαιναν στο χορτάρι, οι μεγάλοι παίχτες δε μπορούσαν να σταυρώσουν ένα σουτ εντός εστίας. Νούλα το όλον. Τα σχέδια επί χάρτου τα σάρωσε μια τόση δα Ισλανδία -η όποια Ισλανδία.

Κατόπιν τούτου οι οπαδοί απογοητεύονται, και με το δίκιο τους, αν η ομάδα δεν παίζει και δεν φέρνει αποτελέσματα γιατί να τη στηρίζουν και να τρέχουν στα γήπεδα!..

Δεν ξέρω τώρα γιατί όλο αυτό μου βγάζει συμπεριφορές οικείες. Και συνειρμούς για πράγματα της εκτός αθλητικών γηπέδων πραγματικότητας. Για σχέδια των χαρτιών, για εντατικές ασκήσεις που δεν έχουν αποτέλεσμα, για καλούς παίχτες που τσαντίζονται και κρεμάνε την ομάδα. Και εν τέλει, μ’ αυτά και μ’ αυτά, για το πως κάποια παιχνίδια καταλήγουν σε πανηγυρικές ήττες. Από την Ισλανδία!…
 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 29/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

παντειο καλλιθεα
Πάντειο Πανεπιστήμιο: Υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με το Δήμο Καλλιθέας
Προβλέπεται και η δυνατότητα φοιτητές/φοιτήτριες του Παντείου Πανεπιστημίου να κάνουν πρακτική άσκηση στο Δήμο Καλλιθέας.
Πάντειο Πανεπιστήμιο: Υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με το Δήμο Καλλιθέας