Thumbnail
Υπουργείο Οικονομικών

Με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, ορίζεται τριμελής επιτροπή η οποία θα έχει ως έργο την καταλληλότητα των σκύλων που θα αναλάβουν να ανιχνεύουν «ρευστά διαθέσιμα».

Προφανώς το υπουργείο Οικονομικών θέλει να θωρακιστεί ενόσω διαρκούν τα capital controls και θέτει αναλυτικά, μέσω της απόφασης, τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχει ο κατάλληλος σκύλος προκειμένου να αναλάβει το έργο.

Μεταξύ των προϋποθέσεων που ορίζονται με την απόφαση, είναι ο σκύλος να είναι νεαρός σε ηλικία, και να μην έχει… νεύρα.

Στη «Διαύγεια» έχει αναρτηθεί απόφαση του υπουργείου Οικονομικών (με αριθ. πρωτ. 4013259ΕΞ2016), που υπογράφει η γενική διευθύντρια Οικονομικών Υπηρεσιών Πηνελόπη Παγώνη  με την οποία συγκροτείται επιτροπή «για ανίχνευση ρευστών διαθεσίμων»! Τακτικά μέλη της Επιτροπής αυτής είναι ο Χρ. Χριστοδούλου (εκπαιδευτής σκύλων ανιχνευτών, που υπηρετεί στην περιφερειακή Διεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος) Ι. Γιολδάσης (συνοδός σκύλων, που υπηρετεί στο τελωνείο Ευζώνων) και Αντ. Γκούμας (εκπαιδευτής σκύλων). Σε πρώτη φάση θα το υπουργείο θα προμηθευτεί τέσσερις σκύλους, κατά προτίμηση ράτσας«από τις φυλές Γερμανικός ποιμενικός, Λαπμπραντόρ ή Μαλινουά».

Επειδή το υπουργείο Οικονομικών θεωρεί ότι η προμήθεια σκύλων που μπορούν να ανιχνεύουν κρυμμένα χρήματα είναι σημαντική υπόθεση για τα οικονομικά του κράτους, έχει ορίσει και τρία  αναπληρωματικά μέλη στην Επιτροπή: έναν εκπαιδευτή σκύλων και άλλους  δύο συνοδούς σκύλων. Η δουλειά τους δύσκολη, αφού θα πρέπει πρώτα όχι μόνον να εκπαιδεύσουν ειδικά για αυτόν τον σκοπό τους σκύλους, αλλά και να τους αξιολογήσουν. Και τέτοια αξιολόγηση, όπως ζητείται από το υπουργείο Οικονομικών δεν είναι εύκολη. Και τούτο γιατί. Οι υποψήφιοι σκύλοι για την ανίχνευση ρευστών σε στρώματα θα πρέπει να είναι :

    Να είναι κατά προτίμηση ηλικίας 12 έως 24 μηνών
    Να φέρουν σήμανση με ηλεκτρονική ταυτοποίηση (μικροτσίπ)
    Να είναι εφοδιασμένοι με βιβλιάριο υγείας για τους σκύλους που προέρχονται από το εσωτερικό και για τους σκύλους που προέρχονται από τα εξωτερικό με... διαβατήριο. Οχι όποια- όποια διαβατήρια, αλλά να περιέχονται σ΄αυτά οι εμβολιασμοί και οι αποπαρασιτώσεις υπογεγραμμένα από κτηνίατρο καθώς και ο αριθμός του ηλεκτρονικού εμφυτεύματος (μικροτσίπ).
    Να έχουν εμφανές και αναπτυγμένο το ένστικτο της ανίχνευσης- ανεύρεσης (ένστικτο καταδίωξης- pray drive) και επαναφοράς (retrieve) σε όλους τους χώρους όπου θα δοκιμάζονται με διάφορα παιχνίδια ή άλλα αντικείμενα (μπαλάκια, σωλήνες, κτλ).  Δηλαδή θα πρέπει να ανακαλύπτουν τα χρήματα και να τα παραδίδουν, όχι να τα αφήνου εκεί ή να τα παίρνουν όπου θέλουν

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ipourgeio_paideias.jpg
Εντοπίστηκαν λάθη στους πίνακες κατανομής των 3.278 θέσεων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση - Μετά τις διορθώσεις πάνε για ΦΕΚ
Με την ολοκλήρωση των διορθώσεων θα υπογραφούν από τον υπουργό και την υφυπουργό Παιδείας και θα σταλούν στο Εθνικό Τυπογραφείο προς δημοσίευση.
Εντοπίστηκαν λάθη στους πίνακες κατανομής των 3.278 θέσεων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση - Μετά τις διορθώσεις πάνε για ΦΕΚ