Thumbnail
ΕΜΕΙΣ ΚΙ ΑΥΤΑ

Θυμόσαστε την ιστορία με τον τύπο που πήγε στα δικαστήρια τον γείτονά του, διότι... γάβγιζε το (ανάπηρο) σκυλάκι που μάζεψε απ' τον δρόμο και τον ενοχλούσε;

Και που του ζητούσε να του φοράει κάποιο «ειδικό» κολάρο που εμποδίζει το σκυλί να γαβγίσει -βασανίζοντάς το- ή να το... ξεφορτωθεί;

Ε, λοιπόν, φαίνεται ότι το ξανασκέφτηκε ο τύπος, μετά και την κατακραυγή που ξεσήκωσε - το άρθρο μας για το θέμα αυτό αναδημοσιεύτηκε στα ζωοφιλικά σάιτ του διαδικτύου και πήρε μεγάλες διαστάσεις.

Ετσι, ο τύπος συναντήθηκε με τον γείτονά του, τα είπαν σαν άνθρωποι και κατέληξαν, με τη βοήθεια και των δικηγόρων τους, σε ένα «ιδιωτικό συμφωνητικό συμβιβαστικής επίλυσης της διαφοράς».

Εκαναν, δηλαδή, και οι δύο κάποια προσπάθεια για να τελειώσει... ειρηνικά η όλη ιστορία. Συμφωνήθηκε, λοιπόν, ότι ο κάτοχος της μικρής, τρίποδης Μόλι θα την περιορίζει σ' έναν (άνετο) χώρο όταν ο ίδιος ή η οικογένειά του λείπουν για πολλές ώρες απ' το σπίτι.

Και ο χώρος αυτός θα είναι στο πλάι του σπιτιού, ώστε να μειώνεται η όχληση απ' τα τυχόν γαβγίσματά της. Και, απ' την άλλη, ότι ο γείτονας δεν θα... σεληνιάζεται κάθε φορά που το σκυλάκι τολμήσει να γαβγίσει!

Επίσης, ο γείτονας -επιτέλους- παραδέχτηκε ότι είναι πρακτικά αδύνατον να μη γαβγίσει το σκυλί, όσες προσπάθειες κι αν κάνει ο κάτοχός του, μια και η περιοχή είναι εξοχική.

Τέλος καλό, λοιπόν, και όλα καλά; Δεν νομίζω, παρά την καλή διάθεση που έδειξαν οι δύο γείτονες για να λήξει, επιτέλους, το θέμα. Βλέπετε, η μικρή Μόλι δεν έχει σκοπό να αφήσει γάτες και αλεπούδες να περνάνε έξω απ' την αυλή της -ούτε και άλλους σκύλους, μπουλντόζες- χωρίς να τους βάζει τις φωνές.

Κι ούτε -όπως είπαμε- είναι δυνατόν οι κάτοχοί της να πετάγονται κάθε φορά για να της... κλείσουν το στόμα. Αλλά κι οι γείτονες ή μάλλον η γειτόνισσα δεν φαίνεται να 'χει αλλάξει στάση και περιμένει με το αυτί της τεντωμένο ν' ακούσει τη Μόλι να γαβγίζει. Και τότε αρχίζει ξανά το τροπάριο με τις... αντιγαβγιστικές κασέτες*, οι οποίες όμως εξιτάρουν περισσότερο τη Μόλι...

Θα προτείνω, λοιπόν, κι εγώ μια λύση που θεωρώ ότι είναι η μοναδική που θα λύσει μια και καλή το πρόβλημα: Οι γείτονες που διαμαρτύρονται να υιοθετήσουν ένα γλυκύτατο κουταβάκι, να το βάλουν στον κήπο τους -και στη ζωή τους- και να το μεγαλώσουν.

Ζώντας από κοντά ένα τέτοιο πλασματάκι και εισπράττοντας τις άπειρες χαρές που θα τους προσφέρει, είναι βέβαιο ότι θα καταλάβουν πόσο άδικο είχαν όταν ξεκινούσαν την α-νόητη διαμάχη με τους καλόκαρδους γείτονές τους, με τους οποίους, μέχρι τότε, είχαν άριστες σχέσεις. Και το παιδάκι τους θα 'χει την ευτυχία να αποκτήσει ένα πιστό φιλαράκι, ζωντανό - διότι το πολύ το ίντερνετ βλάπτει.

Κι επειδή «ποτέ μη λες ποτέ», σκέφτομαι από τώρα τη Μόλι να πηγαίνει... επίσκεψη στο σπίτι των γειτόνων της για να παίξει με τον γιο τους και το σκυλάκι του! Αμήν.
Επί του... πιεστηρίου

Λίγο πριν τυπωθούν αυτές οι γραμμές, το θέμα της Μόλι ξαναστράβωσε: ο γείτονάς της, παρά το ότι είχε υπογράψει τη συμβιβαστική εξώδικη συμφωνία, παρά το ότι παραδεχόταν σ' αυτήν ότι είναι πολύ δύσκολο να πάψει η Μόλι να γαβγίζει εντελώς, υπαναχώρησε, πάτησε την υπογραφή του, ξανάβαλε στην άκρη τη λογική και απείλησε ξανά με νέα προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Προσθέτοντας ότι μετά τη Μόλι θα κινηθεί εναντίον και άλλων γειτόνων που τα σκυλιά τους επίσης ενοχλούν την οικογένειά του! Και να φανταστεί κανείς ότι οι μεγάλες ζέστες δεν έχουν έρθει ακόμα...

Σας υπόσχομαι ότι το θέμα αυτό, που παίρνει πια γενικότερο ενδιαφέρον, θα το παρακολουθήσουμε από πολύ κοντά μέχρι να δικαιωθεί πια ο λογικός και ευαίσθητος άνθρωπος που με τόση ανθρωπιά πήρε απ' τον δρόμο ένα τραυματισμένο και ανάπηρο κουταβάκι. Και βρήκε τον μπελά του από μια οικογένεια που θεώρησε ότι εγκαταστάθηκε όχι σε εξοχή, αλλά σε νεκροταφείο...

* Πρόκειται για κασέτες με γαβγίσματα βαρύτονων(!) σκύλων, τα οποία -μόνο κατά το ίντερνετ...- αναγκάζουν τα άλλα σκυλιά να πάψουν να γαβγίζουν. Στην πραγματικότητα, κάθε σκύλος που θα ακούσει τα γαβγίσματα αυτά -και εφ' όσον σέβεται τον εαυτό του!- θα βάλει κι αυτός τις φωνές...

 

Πηγή: Παναγιώτης Διαμαντής - Εφημερίδα των Συντακτών

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βάσεις Εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές διεκδικούν να πάνε ψηλότερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 01/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

diatrofi
Κετογονική δίαιτα: Γιατί προκαλεί πονοκεφάλους και τι μπορείς να κάνεις γι' αυτό
Σε μια κετογονική δίαιτα, περιορίζετε την πρόσληψη υδατανθράκων στο 5% έως 10% των ημερήσιων θερμίδων σας
Κετογονική δίαιτα: Γιατί προκαλεί πονοκεφάλους και τι μπορείς να κάνεις γι' αυτό
Καφές μανιταριών
Υπουργείο Παιδείας: Απευθείας ανάθεση 10.620,00€ για ...βουτήματα, καφέδες, χυμούς, νερά για να κερνούν τους επισκέπτες
Στο πλαίσιο της κάλυψης των αναγκών Δημοσίων Σχέσεων (συναντήσεων – συσκέψεων)
Υπουργείο Παιδείας: Απευθείας ανάθεση 10.620,00€ για ...βουτήματα, καφέδες, χυμούς, νερά για να κερνούν τους επισκέπτες