Τα φρούτα τείνουν να περιέχουν σημαντικές ποσότητες φυσικών σακχάρων. Στα αποξηραμένα φρούτα, επειδή το νερό/υγρασία έχει αφαιρεθεί από αυτά, είναι φυσικό όλη η ζάχαρη και οι θερμίδες να εξακολουθούν να υφίστανται σε πιο συμπυκνωμένη μορφή.
Για το λόγο αυτό, τα αποξηραμένα φρούτα έχουν πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και ζάχαρη, συμπεριλαμβανομένης της γλυκόζης και της φρουκτόζης.
Δείτε μερικά παραδείγματα της φυσικής περιεκτικότητας σε σάκχαρα των πιο διαδεδομένων αποξηραμένων φρούτων.
Σταφίδες: 59%
Χουρμάδες: 64-66%
Δαμάσκηνα: 38%
Βερίκοκα: 53%
Σύκα: 48%
Περίπου το 22-51% της περιεκτικότητας σε ζάχαρη είναι φρουκτόζη. Η αυξημένη κατανάλωση φρουκτόζης μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία σας. Αυτές περιλαμβάνουν την παχυσαρκία, τον διαβήτη τύπου 2 και την καρδιακή νόσο.
Σκεφτείτε ότι μόλις τα 28 γραμμάρια σταφίδας περιέχουν 84 θερμίδες, σχεδόν αποκλειστικά από ζάχαρη.
Συνοπτικά: Τα αποξηραμένα φρούτα έχουν σχετικά υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και ζάχαρη. Τα πιο συνήθη από αυτά περιέχουν 38-66% ζάχαρη και η αυξημένη τους κατανάλωση μπορεί να συμβάλει στην αύξηση του σωματικού βάρους και σε διάφορα προβλήματα υγείας.
Πηγή: authoritynutrition.com via iatropedia.gr
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/02
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση