Thumbnail
Νέα κατάληψη στην Θεσσαλονίκη

Γράφει ο Νίκος Μανδηλάρας

Από τα ξημερώματα της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονη αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση τριών κτιρίων στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για το πρώην Ορφανοτροφείο «Μέγας Αλέξανδρος», που βρίσκεται στη οδό Γρ. Λαμπράκη στην 'Ανω Τούμπα, το «Μανδαλίδειο» στην παραλιακή λεωφόρο Νίκης κι ένα 8όροφο κτίριο επί της Καρόλου Ντηλ, στο κέντρο της πόλης. Οι καταλήψεις αυτές ήταν στέγες φιλοξενίας προσφύγων!

Η εκκένωση των καταλήψεων από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προκάλεσε αντανακλαστικές αντιδράσεις. Την ίδια ημέρα υπήρξε κατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, λίγο μετά στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, ενώ σήμερα κατέλαβαν το γραφείο της Όλγας Γεροβασίλη στα Ιωάννινα. Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους "Καταλαμβάνουμε το γραφείο της Όλγας Γεροβασίλη στα Γιάννινα, με σκοπό να δείξουμε την έμπρακτη εναντίωση μας στις θανατοπολιτικές του ελληνικού κράτους, που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο αφορούν και εμάς. Αλληλεγγύη σε μετανάστες/πρόσφυγες. Καμία δίωξη στους συλληφθέντες των 3 καταλήψεων στέγης της Θεσσαλονίκης"

Λίγο πριν ανάρτηση που έγινε στο indymedia κάνει γνωστό πως πραγματοποιήθηκε νέα κατάληψη χώρου, και συγκεκριμένα μιας παλιάς εγκαταλελημένης ταβέρνηας "ΛΑΔΑ"¨στις 40 εκκλησιες θεσσ/νικης στην παροδο σκουφα διπλα απο το θεατρο γης με σκοπό να φιλοξενήσει πρόσφυγες.

Όπως αναφέρει η ανάρτηση: Ως αντανακλαστικη κινηση στην εκκενωση τωη 3 καταληψεων απο τους μπατσους και θελοντας να δειξουμε την εμπρακτη αλλυλεγγυη μας προχωρησαμε στην καταληψη της παλιας εγκαταλελημενης ταβερνας ΛΑΔΑ στις 40 εκκλησιες θεσσ/νικης στην παροδο σκουφα διπλα απο το θεατρο γης.Αντιπροτινοντας με αυτο τον τροπο ενα καλεσμα για πραγματοποιηση καταληψεων σε ολη την πολη με σκοπο να καταλαβουν ολοι οτι με την εκκενωση μιας καταληψης δεν παραμενουμε αδρανεις ουτε φοβομαστε.Αντιθετως απανταμε με καινουριες και περισσοτερες καταληψεις.Πρεπει να αντιληφθουμε οτι οι καταληψεις ειναι μονο το μεσο του αγωνα και οχι ο αυτοσκοπος.Τα ατομα γενουν απο εγκαταλελημενους τοιχους ,πολιτικες καταληψεις.Οσο ακομα ειμαστε ελευθεροι λοιπον ειμαστε αυτοι που θα δημιουργησουμε νεες οσο γκρεμιζουν τις παλιες.Καλουμε λοιπον τους συντροφους να ερθουν και να εργαστουν πανω στην ΛΑΔΑ γιατι θεωρουμε οτι ειναι μερος με προοπτικες, αλλα και να δημιουργησουν τις δικιες τους καταληψεις προσφυγων ωστε να προκαλεσουν συγχηση στους καταστολεις αλλα και να αποδειξουμε οτι θα απανταμε παντα εμπρακτα στις επιθεσεις στα σπιτια της αναρχιας.Εμεις καναμε μονο την αρχη. 10 100 1000αδες καταληψεις.Η Θεσσαλονικη απανταει, δε θυματοποιειται.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

eksetasi.jpg_b2_1.jpg
Πανελλήνιες 2024: Το πρόγραμμα υποψηφίων της Ειδικής κατηγορίας Ελλήνων Εξωτερικού
Πρόγραμμα εξετάσεων για τις Πανελλήνιες 2024, υποψηφίων της Ειδικής κατηγορίας των Ελλήνων του εξωτερικού
Πανελλήνιες 2024: Το πρόγραμμα υποψηφίων της Ειδικής κατηγορίας Ελλήνων Εξωτερικού