Thumbnail
Τάνια

Τι ωραία που τα λένε οι... εθνοσωτήρες, παγκοσμίως! Κουνάνε το δάχτυλο, (από «άμβωνος», τα σημερινά τηλεοπτικά μέσα), κατακεραυνώνοντας το πόπολο για τα αμαρτήματά του. Πήρες δάνειο από την τράπεζα για το σπίτι σου και δεν είχες τα λεφτά να το γυρίσεις πίσω; Αμαρτία, τιμωρούμενη με αφαίρεση του σπιτιού. Μα αν ο κακορίζικος είχε τα λεφτά (για να τα γυρίσει πίσω), γιατί να πάρει το δάνειο από την Τράπεζα που «είναι το μέρος που σου δανείζουν χρήματα, αν μπορείς ν’ αποδείξεις ότι δεν τα έχεις ανάγκη» κατά τον Μαρκ Τουέιν; Βρήκες μια θεσούλα στο παιδί σου, φιλώντας κατουρημένες ποδιές, πουλώντας την ψήφο σου; Αμαρτία τιμωρούμενη με 1,5 εκατομμύρια άνεργους. Οι εθνοσωτήρες πάλι έχουν έτοιμη τη θεσούλα για το παιδί τους, από τη γέννησή του. Κληρονομούμενες βουλευτικές έδρες, υψηλές θέσεις σε τραπεζικά Ιδρύματα, για να δείχνουν μεθαύριο την... αξιοσύνη τους, διακοσμητικές θέσεις σε ιδιωτικές εταιρείες- καταπιώνες του δημόσιου χρήματος, μέτοχοι σε οφσόρ, κρατικοί αξιωματούχοι.

Τι ωραία που τα λένε οι εθνοσωτήρες, με τα σχέδια για την οικονομική σωτηρία του έθνους. Σχέδια, κοινά παγκόσμια. Να κάνουν λιτότητα οι άλλοι, οι λαϊκοί. Να μη χρωστάνε σέντσι, οι άλλοι, οι λαϊκοί. Και οι ίδιοι; Δε χρειάζεται φιλοσοφική σκέψη, απλά νεοφιλελεύθερη, αρκεί. Χρωστάει η ΝΔ; Η λύση κατά τον περιβόητο Άδωνι Γεωργιάδη, είναι απλή: «Θα ζητήσω διαγραφή του χρέους. Είναι τελείως αδύνατον η ΝΔ να εξυπηρετήσει το χρέος της. Θα γίνει αυστηρός οικονομικός έλεγχος... Η ΝΔ χρωστάει 200 εκατομμύρια ευρώ και βρίσκεται σε οικονομική πτώχευση». (Συνέντευξη που παραχώρησε στο Newsit σαν υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ).

Από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, οι εταιρείες του Ντόναλντ Τραμπ έχουν συνολικά χρέη που φτάνουν τουλάχιστον το ποσό των 650 εκατομμυρίων δολαρίων, δηλαδή το διπλάσιο από αυτό που έχει παραδεχτεί ο ίδιος ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για την προεδρία των ΗΠΑ. Έχει επίσης χρηματοδοτηθεί από την Goldman Sachs, που τώρα κατακεραυνώνει. Ταυτόχρονα όμως εξακολουθεί να αρνείται να δημοσιοποιήσει τη φορολογική δήλωσή του ή να επιτρέψει ανεξάρτητο έλεγχο στις επιχειρήσεις του.
Και ξεδιάντροπα, αφού ιδιωτικά χρεοκόπησαν, μια τους μένει ελπίδα, να κυβερνήσουν τις δύσμοιρες χώρες τους και να τις... νοικοκυρέψουν.

Και αναρωτιέσαι, ο Τραμπ, που είναι ιδιοκτήτης μιας αυτοκρατορίας, χρωστάει 650εκ δολ., που σημαίνουν 580εκ ευρώ και η ΝΔ, 200εκ ευρώ (ισόποσα είναι και τα χρέη του ΠΑΣΟΚ)  μα ποια αυτοκρατορία κυβερνούσαν οι ΠΑΣΟΚ- ΝΔ;

★★★

Στο σκοτεινό κόσμο τους, αντίπερα, ο λαμπερός Συκολόγος, ο Αύγουστος του ελληνικού καλοκαιριού. Ο Αύγουστος του Λαού. Με τα πολύβουα πανηγύρια του και τους γάμους του. Και τους χορούς του, σε κύκλο όπου η αρχή και το τέλος ενώνονται σαν την ένωση της αρχής- ζωής με το θάνατο- τέλος, ή, σε αρχιμήδειο σπείρα με ίσες αποστάσεις ανάμεσα στις περιελίξεις, των χορευτών, που δε λέει να τελειώσει μα τους χωράει όλους. Ίσους αναμεταξύ τους. Με τους χορούς στ' ακράνυχα και με τα τραγούδια, τα λυσίπονα της ψυχής, που εγκωμιάζουν την αγάπη και υμνούν τη λεβεντιά και τη θυσία για τη λευτεριά. Τα τραγουδάει ο λαός, ακόμα και στους γάμους των παιδιών του, ορίζοντας έτσι μια κλίμακα αξιών. Σαν εκείνο το ριζίτικο, που τραγουδά το χαΐνη Γιάννη Παλμέτη (1790 – 1834), που υπήρξε ο φοβερότερος εξολοθρευτής Τούρκων αγάδων και χρησιμοποιούσε τη σπηλιά, τον Χαϊνόσπηλιο ως κρησφύγετο. Το όνομα χαΐνης, από την Περσική λέξη χάιν, μεταφερμένη στα τούρκικα σημαίνει στασιαστής -  ανυπότακτος.  «Αφήστε τόνε να περνά `πό τω Χανιώ την Πόρτα/ και να φορεί και τ' άρματα όπως τα φόρειε πρώτα»...

Ο Σεπτέμβρης θα φέρει με ένταση, πάλι, τη σύγκρουση των δυο κόσμων. Το μαύρο κόσμο των αδικητάδων, που ζουν σε βάρος του Λαού καταληστεύοντάς τον και τον ολόφωτο κόσμο του λαού, που στεναχωρημένος τραγουδά και στενεμένος χορεύει, χτυπώντας το πόδι στο χώμα και σηκώνοντας το κεφάλι στον ουρανό.

Καλόν αγωνιστικό Σεπτέμβρη!

 

Πηγή: Λαϊκός Δρόμος

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 29/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

χορός, τραγωδία
Προκήρυξη Εισαγωγικών Εξετάσεων για τις Ανώτερες Σχολές Δραματικής Τέχνης και Χορού 2024-2025
Δείτε το ΦΕΚ με όλες τι λεπτομέρειες για τις προθεσμίες αιτήσεων και τα δικαιολογητικά 
Προκήρυξη Εισαγωγικών Εξετάσεων για τις Ανώτερες Σχολές Δραματικής Τέχνης και Χορού 2024-2025
θέατρο
Ανωτέρες Σχολές Δραματικής Τέχνης: Προκηρύχθηκαν οι Εισαγωγικές Εξετάσεις «Ταλέντων» 2024-2025
Η υποβολή των αιτήσεων των υποψηφίων γίνεται απευθείας προς το Υπουργείο Πολιτισμού μέχρι 20 Αυγούστου 2024
Ανωτέρες Σχολές Δραματικής Τέχνης: Προκηρύχθηκαν οι Εισαγωγικές Εξετάσεις «Ταλέντων» 2024-2025