Thumbnail
ΔΕΘ

Την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης παραχώρησε την Κυριακή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το συνεδριακό κέντρο «Ι.Βελλίδης». 

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η χώρα δεν έχει ανάγκη από εκλογές αλλά από σταθερότητα, εκτίμησε ότι «είμαστε πιο κοντά από ποτέ σε μία οριστική λύση στην κρίση χρέους» και σημείωσε ότι «οι ανασχηματισμοί δεν ανακοινώνονται ποτέ εκ των προτέρων». 

Τη Συνέντευξη μονοπώλησε η διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, αλλά και οι εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα το περασμένο βράδυ για τα πέντε βήματα προς την "δίκαιη ανάκαμψη" όπως τη χαρακτήρισε. 

Σύμφωνα με καταγγελία του δημοσιογράφου Χρήστου Αβραμίδη δεν επετράπη στην εφημερίδα ΠΡΙΝ να θέσει ερώτηση στον Τσίπρα, στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου στη Θεσσαλονίκη.

Το περιεχόμενο της ερώτησης που δεν επετράπη να τεθεί σύμφωνα με την καταγγελία του δημοσιογράφου, αποκαλύπτει ο ίδιος σε σχόλιό του στο facebook που αναπαράγουμε παρακάτω:.

"Σήμερα, η κυβέρνηση μετά από αρκετά χρόνια, έκοψε την ερώτηση της εφημερίδας Πριν στη Συνέντευξη Τύπου. Αντίθετα, φιλικά και αστικά μέσα είχαν την ευκαιρία να ρωτήσουν επανειλημμένα. Επισυνάπτω το τι είχαμε αποφασίσει να ρωτήσουμε ώστε να βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του για τους λόγους αυτού του αποκλεισμού…

«Το κράτος της Τουρκίας, εισβάλλει σε μια άλλη χώρα, καταπατά τα δικαιώματα των Κούρδων, φυλακίζει δημοσιογράφους και διώκει απ’ τον κρατικό μηχανισμό οποιονδήποτε διαφωνεί. Αυτήν την Τουρκία, που διαμορφώνεται κάτω από τις εντολές του Ερντογάν την θεωρείτε «ασφαλή χώρα», όπως λέει η συμφωνία που έχετε υπογράψει; Και πιστεύετε ότι είναι σωστό να απελαύνονται άνθρωποι;
Τέλος, στο ίδιο θέμα, μιας και μιλήσατε για αλληλεγγύη. Βρίσκεστε σε μία πόλη που πριν έναν μήνα με κυβερνητική εντολή, εκκενώθηκαν 3 καταλήψεις στέγης και πετάχτηκαν στον δρόμο, οικονομικοί και πολιτικοί πρόσφυγες. Ενώ άλλοι, αγωνιστές, καταδικάστηκαν με νόμο του δικτάτορα Μεταξά. Εσείς Στηρίζετε αυτή την καταστολή;»"

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

EKPA
Η ελληνική γλώσσα στα πανεπιστήμια του εξωτερικού και το Διδασκαλείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας του ΕΚΠΑ
Δύο δραστηριότητες του Διδασκαλείου Νέας Ελληνικής Γλώσσας του ΕΚΠΑ
Η ελληνική γλώσσα στα πανεπιστήμια του εξωτερικού και το Διδασκαλείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας του ΕΚΠΑ
ipourgeio_paideias
Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων απόσπασης εκπαιδευτικών για το σχολικό έτος 2024-2025
Πρόσθετη μικτή εξ αποστάσεως υποστήριξη των μαθητών για τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα
Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων απόσπασης εκπαιδευτικών για το σχολικό έτος 2024-2025