Thumbnail
Αστυνομία

Από χτες αργά το απόγευμα κυκλοφορεί στα μέσα η είδηση για τον αστυνομικό που ψέκασε τους συνταξιούχους στην χτεσινή πορεία. Με τον βομβαρδισμό παρόμοιων άρθρων δίνεται η αίσθηση πως η πρακτική αυτή ήταν μεμονωμένο ατόπημα ενός ατόμου μέσα στην αστυνομία, και όχι μια συνηθισμένη αντιμετώπιση προς τους διαδηλωτές συνηφασμένη με την φύση του κατασταλτικούς μηχανισμούς που λέγονται ΜΑΤ, ΔΕΛΤΑ, ΔΙΑΣ και άλλα τέτοια.

Δημιουργείται η εικόνα ότι ο αστυνομικός έφερε τα χημικά από το σπίτι του, κρυφά από τον ανώτερό του. Δίνεται η αίσθηση πως το τι κάνουν τα ΜΑΤ, δεν απορρέει από τις γενικότερες εντολές και κατευθύνσεις που έχει η πολιτική ηγεσία της αστυνομίας και συγκεκριμένα η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, ο αστυνομικός είπε ότι τη στιγμή που οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να κουνάνε το λεωφορείο που βρισκόταν κάθετα στο δρόμο, φοβήθηκε ότι θα αναποδογύριζαν το βαρύ όχημα και θα καταπλάκωνε ή συνταξιούχους ή αστυνομικούς.

«Κουνούσαν τόσο δυνατά το λεωφορείο που κάποια στιγμή πίστεψα ότι θα έχουμε θύματα. Έκανα μικρή χρήση της φυσούνας με τα χημικά για να απομακρυνθούν οι συγκεντρωμένοι από το λεωφορείο και να σταματήσει η ένταση. Πιστεύω ότι έπραξα το καλύτερο τη δεδομένη στιγμή για να μην έχουμε θύματα, είτε από τους συγκεντρωμένους που ήταν από τη μια πλευρά του λεωφορείου είτε από τους αστυνομικούς που ήταν από την άλλη πλευρά».

Αυτά αναφέρει ο αστυνομικός που κλήθηκε σε απολογία μετά και τη διαταγή για ένορκη διοικητική εξέταση η οποία ανατέθηκε σε ταξίαρχο της γενικής αστυνομικής διεύθυνσης.

Η έρευνα θα έχει ρυθμούς κατεπείγοντος και θα πάρουν καταθέσεις από τους αστυνομικούς της διμοιρίας που ήταν στο σημείο, από τον επικεφαλής των μέτρων της αστυνομίας που βρισκόταν στην Ηρώδου Αττικού αλλά και από τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο κέντρο επιχειρήσεων την ώρα της συγκέντρωσης, για να διαπιστωθεί επακριβώς τι εικόνα είχαν για το περιστατικό και τι εντολές είχαν δώσει στους 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 27/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

titanikos.jpg
Τιτανικός: Ο πραγματικός λόγος που δεν βρέθηκαν σκελετοί στα συντρίμμια
Η βύθιση του Τιτανικού το 1912 στοίχισε τη ζωή σε περίπου 1.517 ανθρώπους, πολλοί από τους οποίους παρασύρθηκαν από τα ρεύματα του ωκεανού ή...
Τιτανικός: Ο πραγματικός λόγος που δεν βρέθηκαν σκελετοί στα συντρίμμια