Thumbnail
Αναλυτικά τα βραβεία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού, στις 20 Νοεμβρίου, η UNICEF απένειμε βραβεία σε πρόσωπα και φορείς της Ελλάδας που προωθούν τα δικαιώματα του παιδιού, καθώς επίσης και σε σχολεία που διακρίθηκαν σε σχετικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας.

Μεταξύ των βραβευθέντων είναι τόσο ο 13χρονος Μοχάμεντ Μοχάμεντ, ο οποίος μιλά 6 γλώσσες και βοηθά εθελοντικά στο Κέντρο Φιλοξενίας Ελαιώνα, όσο και ο αθλητής της ενόργανης, Λευτέρης Πετρούνιας.

Η Unicef επισημαίνει πως σχεδόν έξι εκατομμύρια παιδιά εξακολουθούν να πεθαίνουν κάθε χρόνο από αιτίες που προλαμβάνονται, με τα παιδιά από φτωχές οικογένειες να έχουν διπλάσιες πιθανότητες σε σχέση με τα παιδιά από πλουσιότερες να πεθάνουν πριν γιορτάσουν τα πέμπτα γενέθλιά τους. 

Τα παρακάτω στοιχεία "μιλούν" από μόνα τους:

-Σε παγκόσμιο επίπεδο, περίπου 250 εκατομμύρια παιδιά ζουν σε χώρες που πλήττονται από συγκρούσεις. Σχεδόν 50 εκατομμύρια παιδιά έχουν ξεριζωθεί - 28 εκατομμύρια εξ αυτών, εκτοπίστηκαν εξαιτίας συγκρούσεων. Παιδιά που ζουν υπό πολιορκία σε περιοχές όπως η Συρία, το Ιράκ και η βόρεια Νιγηρία διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο καταπάτησης των θεμελιωδών δικαιωμάτων τους, με τα σχολεία, τα νοσοκομεία και τα σπίτια τους να δέχονται επίθεση.

-Σχεδόν 385 εκατομμύρια παιδιά ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και πάνω από το ένα τέταρτο του δισεκατομμυρίου παιδιά σχολικής ηλικίας, δεν μαθαίνουν.

-Περίπου 300 εκατομμύρια παιδιά ζουν σε περιοχές με τα πιο τοξικά επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης - έξι ή περισσότερες φορές υψηλότερα από αυτά που προβλέπουν οι διεθνείς κατευθυντήριες γραμμές.

Αναλυτικά, τα «Βραβεία UNICEF 2016»: 

Βραβείο UNICEF 2016 «Λάμπρος Κανελλόπουλος»: Απονέμεται στο Μοχάμεντ Μοχάμεντ, 13 ετών, ο οποίος έχει δίψα για μάθηση, μιλά 6 γλώσσες και προσφέρει εθελοντικά τη βοήθειά του σε διερμηνεία στο Κέντρο Φιλοξενίας του Ελαιώνα - όπου και διαμένει με την οικογένειά του.

Βραβείο UNICEF 2016: Απονέμεται στο Λευτέρη Πετρούνια για το ήθος και την προαγωγή του Ευ Αγωνίζεσθαι και του Ολυμπιακού ιδεώδους αποτελώντας ένα παράδειγμα προς μίμηση για τα παιδιά και τους νέους στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Ειδικό Βραβείο «Νίκος Αναλυτής»: Απονέμεται στο 2θέσιο Δημοτικό Σχολείο Ψαρής Φοράδας Ηρακλείου Κρήτης, Τάξη Δ΄ από την Αλεξάνδρα Πάλλη, Γραμματέα Δ.Σ. του Ελληνικού Δικτύου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη.

Βραβεύονται τα σχολεία:

Νηπιαγωγεία

Αφίσες

1ο Βραβείο - 15ο Νηπιαγωγείο Βέροιας (Κλασικό Τμήμα).
2ο Βραβείο - Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο «Το αερόστατο» Πατρών.
3ο Βραβείο - Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, 2ο Τμήμα Προνηπίων.

Δημοτικά:

Αφίσες

1ο Βραβείο - 3ο Δημοτικό Σχολείο Καρπενησίου, Τάξη Α2.
2ο Βραβείο - 4ο Δημοτικό Σχολείο Αμαλιάδας, Τάξη Β1.
3ο Βραβείο - «Ζάννειο Εκπαιδευτήριο» Ηρακλείου Κρήτης, Τάξη Β1.

Παραμύθια

1ο Βραβείο - Εκπαιδευτήρια «Ροδίων Παιδεία» Ρόδου, Τάξη Δ1.
2ο Βραβείο - 60ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας, Τάξη Δ1.
3ο Βραβείο - 11ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας, Τάξη Γ2.

Βιβλία - Εφημερίδες

1ο Βραβείο - 5ο Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Ρόδου, Τάξη Ε1.
2ο Βραβείο - 1ο Δημοτικό Σχολείο Πετρούπολης, Τάξη Ε1.
3ο Βραβείο - 26ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, Τάξη Ε΄.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα