Thumbnail
Μία ομάδα που έχει δημιουργηθεί από πρόσφυγες

Παιδιά από την Συρία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ και το Ιράν, που ήλθαν ως πρόσφυγες στην Ελλάδα και χάρη κυρίως στις προσπάθειες της Οργάνωσης Γή, συγκρότησαν μία ομάδα ποδοσφαίρου.

Από το πρώτο κιόλας, επίσημο, παιχνίδι της Αθλητικής Ελπίδας Προσφύγων, ο στόχος επιτυγχάνεται.

Το τελικό αποτέλεσμα στη συνάντηση για το πρωτάθλημα της Ενωσης Σωματείων Εργασιακού Αθλητισμού (νίκη για την ισχυρότατη και δεύτερη στη βαθμολογία ομάδα των Αθηναίων δικηγόρων, Δράκων, με 3-0, με δύο γκολ στην αρχή και το τέλος του αγώνα, με την Αθλητική Ελπίδα Προσφύγων να έχει άκαρπη πρωτοβουλία των κινήσεων και να πληρώνει το τίμημα για το γεγονός ότι είναι μία νεοσύστατη ομάδα, με προφανή την απειρία και την έλλειψη συνοχής και αγώνων), περνά σε δεύτερη μοίρα, μπροστά στις άριστες εντυπώσεις που δημιούργησε η συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών και των δύο ομάδων, η αθλητοπρέπεια και το πνεύμα ευ αγωνίζεσθαι που επέδειξαν.

Μάλιστα, οι δικηγόροι που αποτελούν την ομάδα Δράκων, προσφέρθηκαν να αναλάβουν την υποστήριξη των ποδοσφαιριστών της ομάδας της Αθλητικής Ελπίδας Προσφύγων, για ζητήματα που σχετίζονται με τις ενέργειες τους αναφορικά με τη χορήγηση ασύλου.

Ο Γενικός Γραμματέας της Οργάνωσης Γή, Πέτρος Κόκκαλης, επεσήμανε : "Κάνουμε πράξη τη συναδέλφωση του ποδοσφαίρου, με ευγενή άμιλλα και αξιοπρεπή παρουσία. Το πρώτο παιχνίδι της ομάδας μας ήταν μία καλή αρχή, με το αποτέλεσμα να έχει τη μικρότερη σημασία, αν και θα μπορούσε να είναι καλύτερο, είναι η αλήθεια. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ο Δράκων ανέλαβε τη νομική υποστήριξη των παικτών της Αθλητικής Ελπίδας Προσφύγων, για τις διαδικασίες που τους αφορούν και ευχαριστούμε για αυτή τη γενναία χειρονομία".

Την ικανοποίηση του εξέφρασε ο Τεχνικός Διευθυντής της Αθλητικής Ελπίδας Προσφύγων, Αντώνης Νικοπολίδης :

"Εγινε μία καλή αρχή, έπαιξαν όλα τα παιδιά, χάρηκαν τον αγώνα και αισιοδοξώ ότι η συνέχεια θα είναι καλύτερη, καθώς, είμαστε μία νέα ομάδα με περιθώρια βελτίωσης και με τον χρόνο σύμμαχο στις προσπάθειες μας, καθώς, θα παρουσιάζουμε πρόοδο από παιχνίδι σε παιχνίδι΄".

Ο προπονητής της νικήτριας ομάδας, δικηγόρος Αργύρης Λίβας, ήταν θερμός στις δηλώσεις του για την αξία και το νόημα του αγώνα : ΄΄ Νιώθουμε τεράστια τιμή που παίξαμε με αυτά τα παιδιά. Ηταν ένα πάρα πολύ ωραίο και δυνατό παιχνίδι. Μακάρι να πραγματοποιούντο όλοι οι αγώνες σε ανάλογο κοινωνικό και αθλητικό περιβάλλον. Συγχαρητήρια στην Αθλητική Ελπίδα Προσφύγων και σε όσους την υποστηρίζουν, για την εξαιρετική προσπάθεια και την άρτια εικόνα της".

Ο Δράκων προηγήθηκε μόλις στο 3΄με τον Αναστασόπουλο, ακολούθησε στο 12΄το 2-0 από τον Τσιώνη και ο Καραμανέας στο 90΄ πραγματοποίησε το 3-0.

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΛΠΙΔΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ: Μαχμούντ Ρουκάγια, Χασάν Αχμέντ, Μοχάμεντ Ουμάρ, Μοχάμεντ Χοσεϊνι, Γιούσεφ Χουσεϊνι, Φιράς Κρεϊσάτι, Χουσεϊν Αμπάς, Χοζέφα Χατζέμπο, Μοχάμεντ Ράμπουα, Φαχίμ Αχμάντι, Σαχίρ Κεγατάμπ.

Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν και οι Γιούσεφ Αμπέϊντ, Αγιέντ Γκάλι, Μπιλάλ Μπάκρι, Τάρεκ Αλί, Καμάγιαρ Μουσταφά, Μοχάμεντ Ρέζα, Μοχάμεντ Σέφι.

ΔΡΑΚΩΝ: Θανάσης Μπακάλης, Αλέξανδρος Φιλιππόπουλος, Στέλιος Αυγέρης, Γιώργος Κοζανίδης, Σωτήρης Πατσιάντος, Γιάννης Σολωμάκος, Μελέτης Ρεντούμης, Γιάννης Τσιώνης, Τρύφων Λίβας, Λάμπρος Αναστασόπουλος, Βασίλης Κέζας.

Αγωνίσθηκαν στο δεύτερο μέρος και οι Γιώργος Καστάνης, Τάσος Κέζας, Παναγιώτης Λιακόπουλος, Ηλίας Καραμανέας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

διακοπές
Παραλίγο τραγωδία στα Χανιά – Πως σώθηκε 4χρονος από πνιγμό σε πισίνα ξενοδοχείου
Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που κλήθηκε στο σημείο το αγοράκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χανίων, όπου οι γιατροί επιβεβαίωσαν την καλή του κατάσταση
Παραλίγο τραγωδία στα Χανιά – Πως σώθηκε 4χρονος από πνιγμό σε πισίνα ξενοδοχείου
Γκλέτσος
Απόστολος Γκλέτσος για τη δήλωση με το «ψάρι»: «Στην Ελλάδα θα είμαστε πάντα μια κομπλεξική επαρχία»
«Ακόμη είμαστε το χωριό, το κομπλεξικό, που κρυβόμαστε πίσω από την κουρτίνα και τραβάμε τα παραθυρόφυλλα»
Απόστολος Γκλέτσος για τη δήλωση με το «ψάρι»: «Στην Ελλάδα θα είμαστε πάντα μια κομπλεξική επαρχία»
sxolikes-katharistries.jpg
Εκπαιδευτικοί: «Να μην τολμήσουν να απολύσουν εργαζόμενη!»
«Να αποσυρθεί τώρα η απαράδεκτη εισήγηση της δημοτικής αρχής Λυκόβρυσης-Πεύκης για την απόλυση 15 σχολικών καθαριστριών και να επαναπροσληφθούν όλες»
Εκπαιδευτικοί: «Να μην τολμήσουν να απολύσουν εργαζόμενη!»
biden.jpg
ΗΠΑ: «Είμαστε κοντά στο τέλος» λέει στενός συνεργάτης του Μπάιντεν
«Είμαστε κοντά στο τέλος» λέει στενός συνεργάτης του Μπάιντεν – Εντείνεται η πίεση για την απόσυρση της υποψηφιότητάς του
ΗΠΑ: «Είμαστε κοντά στο τέλος» λέει στενός συνεργάτης του Μπάιντεν