Thumbnail
Καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση με αναστολή ιδιοκτήτης κυλικείου για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας ανήλικης μαθήτριας στη Μυτιλήνη. Υπάρχουν δύο ακόμη καταγγελίες εις βάρος του για ανάλογα αδικήματα, ενώ σύμφωνα με γονείς, ο διευθυντής του σχολείου ήταν ενήμερος από το 2011. Σύμφωνα με τοπικούς παράγοντες, ιδιοκτήτης κυλικείου και διευθυντής εμπλέκονται σε ακροδεξιά κυκλώματα. 

Της Χρύσας Βαϊνανίδη

Σάλο έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Μυτιλήνης η απόφαση χθες του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε πρωτόδικα σε δύο χρόνια φυλάκιση με αναστολή, ιδιοκτήτης κυλικείου για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας ανήλικης μαθήτριας. Υπάρχουν τουλάχιστον άλλες δύο καταγγελίες εις βάρος του για ανάλογα αδικήματα. Σύμφωνα τις καταγγελίες, ο διευθυντής του σχολείου είχε ενημερωθεί ήδη από το 2011 για τις καταγγελίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης και ωστόσο έμεινε άπραγος.

Πρόκειται για μια υπόθεση που σέρνεται κυριολεκτικά από το 2011. Τρεις μητέρες προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη γιατί όπως κατήγγειλαν ο ιδιοκτήτης κυλικείου στο 6ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης, παρενοχλούσε σεξουαλικά κορίτσια, ηλικίας τότε 12,5 και 14 ετών. Σήμερα, η μία κοπέλα είναι φοιτήτρια στο Πολυτεχνείο, και οι άλλες δύο είναι μαθήτριες της Γ’ Λυκείου.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των γονέων, ο κατηγορούμενος παρενοχλούσε και τηλεφωνούσε τις κοπέλες ή τους έστελνε μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου, τις χάιδευε ή τις φιλούσε. Χθες εκδικάστηκε μία από τις τρεις υποθέσεις, με τη μία να έχει μπει στο αρχείο βάσει του νόμου για την αποσυμφόρηση των δικαστηρίων για υποθέσεις που επισύρουν ποινές κάτω του ενός έτους.

Συγκάλυψη του ιδιοκτήτη από τον διευθυντή;

Η υπόθεση ωστόσο δεν σταματά εδώ. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο διευθυντής του σχολείου, Bασίλης Μακρυπούλιας, είχε ενημερωθεί για τα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης από τους ίδιους τους γονείς και έμεινε άπραγος.

Στη χθεσινή δίκη, μάλιστα, κατέθεσε υπέρ του  ιδιοκτήτη του κυλικείου (ήταν ο μοναδικός μάρτυρας υπεράσπισης πλην της γυναίκας του κατηγορουμένου) λέγοντας πως ουδέποτε ενημερώθηκε για τα περιστατικά, παρά το γεγονός ότι παρουσιάστηκε έγγραφο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης το οποίο αναφέρει ότι ο διευθυντής του σχολείου ήταν πλήρως ενημερωμένος. Οι γονείς των κοριτσιών, κατέθεσαν ακόμη ότι είχαν απευθυνθεί στο διευθυντή του σχολείου και εκείνος, όπως δήλωσε χαρακτηριστικα ενώπιον του δικαστηρίου: δεν τα διάβασα γιατί δεν ήθελα να ασχοληθώ!

Ωστόσο, όπως αποκάλυψαν στο Κόκκινο τοπικοί παράγοντες του νησιού ο διευθυντής και ο ιδιοκτήτης του κυλικείου εμπλέκονται σε ακροδεξιά κυκλώματα, ενώ σύμφωνα με το ΑΠΕ η πολιτική αγωγή αποκάλυψε λίγους μήνες πριν ότι το 2011 ο ιδιοκτήτης του κυλικείου είχε καταθέσει υπέρ του γυμνασιάρχη σε ΕΔΕ σε βάρος του σχετικά με «κείμενα ακραίων πολιτικών θέσεων εκτός δημοκρατικού τόξου που είχε αναρτήσει στο διαδίκτυο». Σχετικά δημοσιεύματα για τις «εθνικοσοσιαλιστικές και πατριωτικές» θέσεις του διευθυντή του σχολείου μπορεί να βρει κανείς στο διαδίκτυο.

Γονείς: Να αποδοθούν ευθύνες

Μετά και την απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Μυτιλήνης οι γονείς ζητούν να αποδοθούν ευθύνες. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται η συνεδρίαση του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου για να αποφασίσουν πώς θα κινηθούν. Ωστόσο, ο ιδιοκτήτης του κυλικείου παραμένει στη θέση του, ενώ θα πρέπει να διερευνηθεί τι έπραξε όλα αυτά τα χρόνια ο διευθυντής του σχολείου σχετικά με την υπόθεση.  

Υπ. Παιδείας: Διερευνούμε την υπόθεση

«Η υπόθεση ερευνάται από το Υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης» σημείωσαν πηγές του Υπουργείου Παιδείας στο Κόκκινο.

Πηγή: stokokkino.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βάσεις Εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές διεκδικούν να πάνε ψηλότερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 30/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα