Thumbnail
 Νέος σεισμός αναστάτωσε το βράδυ του Σαββάτου τους κατοίκους της Λέσβου που μετρούν τις πληγές τους

Το επίκεντρο εντοπίστηκε στα 31 χιλιόμετρα νότια της Μυτιλήνης, με εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα.

Η νέα σεισμική δόνηση εντάσσεται στο πλαίσιο της μετασεισμικής ακολουθίας του σεισμού των 6,1 Ρίχτερ που είχε προηγηθεί πριν λίγα 24ωρα στο νησί του Αιγαίου και αναμενόταν από τους σεισμολόγους.

Της δόνησης των 5,2 Ρίχτερ ακολούθησαν μικρότερες δονήσεις πάνω από 3 Ρίχτερ, με μεγαλύτερο μέγεθος τα 3,8 Ρίχτερ.

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ για τα 5,2 Ρίχτερ που "ταρακούνησαν" το βράδυ του Σαββάτου τη Λέσβο ο ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας.

«Ήταν ένας σεισμός που εκτόνωσε τις συσσωρευμένες δυνάμεις στο υπέδαφος», δήλωσε ο Ευθύμιος Λέκκας για τα 5,2 Ρίχτερ που «ταρακούνησαν» το βράδυ του Σαββάτου τη Λέσβο.

«Επρόκειτο για έναν σεισμό που ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση, ήταν ο πιο μεγάλος μετασεισμός που έχει γίνει από την περασμένη Δευτέρα που εκδηλώθηκε η μεγάλη σεισμική δραστηριότητα», συμπλήρωσε ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας.

Όσο για το τι μέλλει γενέσθαι, ο κ. Λέκκας απάντησε: «Είχα τονίσει από την πρώτη στιγμή ότι θα έχουμε μία μακρά σεισμική δραστηριότητα, της οποίας ο κύριος όγκος θα εκδηλώσει περίπου μέσα σε ένα μήνα και στη συνέχεια θα έχουμε σποραδικές σεισμικές δονήσεις για αρκετούς μήνες. Από δω και πέρα μπαίνουμε σε ένα σημείο τελικής εκτόνωσης».

«Αποφύγαμε τους μεγάλους κινδύνους που είναι η μετάθεση της δραστηριότητας σε κάποιο άλλο ρήγμα ή η εκδήλωση ενός μεγαλύτερου σεισμού», επεσήμανε ο κ. Λέκκας και σημείωσε: «Θεωρώ ότι ήταν μία θετική εξέλιξη η χθεσινή δραστηριότητα».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

γοβ
Νέες υπηρεσίες στο gov.gr wallet: Προς επέκταση της συγκατάθεσης και για ενοικίαση IX, εγγραφή παιδιού σε παιδικό σταθμό
Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου  τόνισε ότι σχεδιάζεται να απλοποιηθούν και περισσότερο πολύπλοκες διαδικασίες, όπως η...
Νέες υπηρεσίες στο gov.gr wallet: Προς επέκταση της συγκατάθεσης και για ενοικίαση IX, εγγραφή παιδιού σε παιδικό σταθμό