Thumbnail

 

Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ Τουρκίας και Συρίας με το γγ του ΝΑΤΟ να δηλώνει ότι η συμμαχία θα υπερασπιστεί την Τουρκία...
 
 
Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε ότι έχει ήδη καταρτίσει σχέδια για την υπεράσπισητης Τουρκίας εάν χρειαστεί, στην περίπτωση που ο πόλεμος στη Συρία επεκταθεί εκτός συνόρων.
 
 
Τις συγκρούσεις που έλαβαν χώρα όλη την προηγούμενη εβδομάδα στη Συρία, μεταξύ ανταρτών και κυβερνητικών δυνάμεων,θα μπορούσε κανείς να τις ακούσει από την τουρκική συνοριακή πόλη.Ένας χωρικός στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας, δήλωσε ότι αναμένεται σύντομα μια ώθηση των ανταρτών στην πόλη Azmarin.
 
Στη Δαμασκό, βομβιστές αυτοκτονίας από την πλευρά των ανταρτών χτύπησαν σε ένα συγκρότημα Πληροφοριών της Πολεμικής Αεροπορίας, που χρησιμοποιείται ως κέντρο ανάκρισης. Αυτή είναι η πιο πρόσφατη επίθεση των ανταρτών που προσπαθεί να φέρει την σύγκρουση κοντά στον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Ασαντ.
 
"Ο Άσαντ ...μόνο με πατερίτσες μπορεί να σταθεί" δήλωσε σε συνεδρίαση του κυβερνώντος Κόμματος ΑΚP, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν. «Αυτός θα τελειώσει όταν οι πατερίτσες πέσουν μακριά."
 
O Ερντογάν αφού έχει πάρει την εξουσιοδότηση από την τουρκική Εθνοσυνέλευση να ενεργήσει στρατιωτικά αν χρειαστεί, δηλώνει ότι θα το κάνει αν κινδυνεύσουν τούρκοι πολίτες. 
 
Αλλά η κυβέρνησή του έχει επίσης τονίσει ότι θα ήτανα πρόθυμη να διενεργήσει μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση σε συριακό έδαφος, και αν γινόταν, μόνο με διεθνή υποστήριξη.
 
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ρασμούσεν, δήλωσε στις Βρυξέλλες ότι ελπίζει να βρεθεί ένας τρόπος για να σταματήσει κλιμάκωση των εντάσεων στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας
 
Και τόνισε ότι «έχουμε όλα τα απαραίτητα σχέδια για την προστασία και την υπεράσπισητης Τουρκίας εάν είναι απαραίτητο».
 
Πηγή: reuters

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 03/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα